Ogródek wsród lasów ,pól i jezior
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 sty 2011, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek wsród lasów ,pól i jezior
Serdecznie Cię witam Kasiu!
Gdy zobaczę w nazwie ogrodu słowo las od razu zabieram się do zwiedzania.Gdy zobaczyłem pierwsze widoki Twojego ogrodu to mam przed oczami widok naszej leśnej działki,którą kupiłem około 10 lat temu.Różnica to tyko ta,że nasza działka leży na Roztoczu w pobliżu przepięknego miasta o nazwie Zamość zwany również Perłą Renesansu,gdzie mieszkał Sobiepan znany z Potopu Sienkiewicza.Czeka Cię jeszcze wiele pracy ale co by było warte nasze życie bez niej.My mamy niby wszystko już urządzone, ale zawsze jest coś do roboty.
Życzę samej pomyślności i dużo zdrowia.
Edward
Gdy zobaczę w nazwie ogrodu słowo las od razu zabieram się do zwiedzania.Gdy zobaczyłem pierwsze widoki Twojego ogrodu to mam przed oczami widok naszej leśnej działki,którą kupiłem około 10 lat temu.Różnica to tyko ta,że nasza działka leży na Roztoczu w pobliżu przepięknego miasta o nazwie Zamość zwany również Perłą Renesansu,gdzie mieszkał Sobiepan znany z Potopu Sienkiewicza.Czeka Cię jeszcze wiele pracy ale co by było warte nasze życie bez niej.My mamy niby wszystko już urządzone, ale zawsze jest coś do roboty.

Życzę samej pomyślności i dużo zdrowia.
Edward
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasia przyleci z takimi fotkami że nam szczęka opadnie

-
- Od: 10 lis 2008, o 00:31
Witajcie z wiosną Kochani.
Żyję, mam się dobrze-jeśli nie zwraca się uwagi na takie drobiazgi jak ból kręgosłupa, ręce wydłużone jak u małpy,paznokcie z czarnymi obwódkami.
Wstaję o 6 rano i ryję mój przyszły ogród ku uciesze i przy aplauzie sąsiadów.O 20 godz padam na pysk w pościeli i zasypiam.
Tak jak widzicie prowadzę się jak niemowlak.
Moje dotychczasowe osiągnięcia to na tyłach posesji postawiony foliak- sałata i rzodkiewka wzeszły.Pomidorki rosną na parapecie.
2 grzędy warzywne - posiana marchewka, pietruszka, posadzona dymka.
Z przodu posesji - zryte trzy czwarte ogrodu. Porobione grzędy kwiatowe, wykopany wykop pod oczko wodne, splantowane miejsce pod trawnik.
Po niedzieli jadę po roślinki do starego ogrodu aby je posadzić na przygotowanych grządkach.
Zdjęcia zrobię po obsadzeniu.
Dziękuję za wsparcie i odwiedziny.
Kaśka
Żyję, mam się dobrze-jeśli nie zwraca się uwagi na takie drobiazgi jak ból kręgosłupa, ręce wydłużone jak u małpy,paznokcie z czarnymi obwódkami.
Wstaję o 6 rano i ryję mój przyszły ogród ku uciesze i przy aplauzie sąsiadów.O 20 godz padam na pysk w pościeli i zasypiam.
Tak jak widzicie prowadzę się jak niemowlak.
Moje dotychczasowe osiągnięcia to na tyłach posesji postawiony foliak- sałata i rzodkiewka wzeszły.Pomidorki rosną na parapecie.
2 grzędy warzywne - posiana marchewka, pietruszka, posadzona dymka.
Z przodu posesji - zryte trzy czwarte ogrodu. Porobione grzędy kwiatowe, wykopany wykop pod oczko wodne, splantowane miejsce pod trawnik.
Po niedzieli jadę po roślinki do starego ogrodu aby je posadzić na przygotowanych grządkach.
Zdjęcia zrobię po obsadzeniu.
Dziękuję za wsparcie i odwiedziny.

Powiedziałabym: "Zwolnij", ale i tak nie posłuchasz
A co z nowymi liliami, już rosną?

A co z nowymi liliami, już rosną?
-
Lilie posadziłam jesienią i zaczynają wschodzić. Tutaj wegetacja jest znacznie opóżniona w porównaniu do reszty kraju.
Masz racje nie zwolnię
.Jak widzę jak podagrycznik wypuszcza liście to zaraz włącza mi się doładowanie.
Kaśka
Masz racje nie zwolnię

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Kasiu już nie mogę doczekać się pierwszych zdjęć wiosennych z Twojego ogrodu .
U mnie lilie tylko niektóre zaczynają się pokazywać .
Genia
U mnie lilie tylko niektóre zaczynają się pokazywać .
Genia
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Witaj , Kasiu 
Jestem , czytam , patrzę , nadziwić się nie mogę
Obserwowałam Twój poprzedni wątek ogrodowy, czytałam posty kobiety kochającej zieleń i kwiaty... Po 14 latach ciężkiej pracy zmieniłaś tamten śliczny ogród na "całkiem nowe wyzwanie " ! Podziwiam ! Pierwsze zdjęcia "mazurskich włości" nie nastroiły mnie optymistycznie . Ale z każdą kolejną Twoją relacją , zdjęciem okazywało się ,że jesteś TWARDA ! Mam nadzieję ,że już się jako- tako zadomowiłaś w nowym miejscu ( otoczenie, sąsiedzi) i że dobrze Ci się tam mieszka. W ogrodzie zmiany stopniowe ale jakże spektakularne, a "czarne obwódki za paznokciami" - e tam , też są fajne
Kochana , zaskoczona Twoim uporem, pasją, determinacją , pracowitością ...
- cieplutko pozdrawiam , E.

Jestem , czytam , patrzę , nadziwić się nie mogę

Kochana , zaskoczona Twoim uporem, pasją, determinacją , pracowitością ...
- cieplutko pozdrawiam , E.

-
- 1000p
- Od: 1 lut 2009, o 16:10

Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
-
- Od: 5 sie 2009, o 20:08
Hej, hej
Ależ twarda z Ciebie sztuka
Z opisów wynika, że sporo się dzieje (warzywnik posiany, brawo, brawo), tylko wyobraźnię naszą nazbyt wysilasz!
Miejsce na oczko, splantowany teren pod trawnik, miejsce na nowe rabaty...chciałoby się wreszcie zobaczyć!
Nie każ nam długo czekać

Z opisów wynika, że sporo się dzieje (warzywnik posiany, brawo, brawo), tylko wyobraźnię naszą nazbyt wysilasz!
Miejsce na oczko, splantowany teren pod trawnik, miejsce na nowe rabaty...chciałoby się wreszcie zobaczyć!
Nie każ nam długo czekać

-
Vita jakże rączo pochwaliłabym się swoimi pracami ogrodowymi - niestety coś stało się z kompem i nie mogę wgrać zdjęć z aparatu.
Mój osobisty komputerowiec czyli zięć nawiedzi mnie w święta i na pewno poradzi sobie z tym problemem. Tym sposobem fotki będą po świętach.
Ewelino dziękuję za miłe słowa .Całe swoje życie zawodowe byłam osobą od trudnych zadań - lubię wyzwania. Przywracanie życia temu zapuszczonemu ogrodowi to moja odskocznia i relaks po wielu latach stresującej pracy zawodowej. Poprzednia właścicielka, już nie żyjąca, była słynna na całą okolicę z pięknego ogrodu. Wielką przyjemność sprawiają mi sąsiedzi mówiąc że ten ogród ma szczęście do właścicielek
.
Dosiu dzięki.
Kaśka
Mój osobisty komputerowiec czyli zięć nawiedzi mnie w święta i na pewno poradzi sobie z tym problemem. Tym sposobem fotki będą po świętach.
Ewelino dziękuję za miłe słowa .Całe swoje życie zawodowe byłam osobą od trudnych zadań - lubię wyzwania. Przywracanie życia temu zapuszczonemu ogrodowi to moja odskocznia i relaks po wielu latach stresującej pracy zawodowej. Poprzednia właścicielka, już nie żyjąca, była słynna na całą okolicę z pięknego ogrodu. Wielką przyjemność sprawiają mi sąsiedzi mówiąc że ten ogród ma szczęście do właścicielek

Dosiu dzięki.

- Rozanka
- Od: 9 lut 2009, o 13:19
Kasiu, ja też oglądam postępy w Twoim nowym ogrodzie, bo poprzedni znam na pamięć.
Myślałam, że będę miała sąsiadkę i mistrza w sadzeniu na piachu i w lesie, a tu takie zaskoczenie, że już Cię w pobliżu nie ma.
Ja również odkryłam, całkiem przypadkiem, że u mnie najlepiej rosną lilie i poszłam za ciosem. W tym roku dosadziłam ok.100 szt, a co tam. To jedyne kwiaty, które tak pięknie i bezproblemowo kwitną na kujawskich piachach
Będę często zaglądać i podziwiać, bo na pewno stworzysz tam nowy raj.
Wszystkiego dobrego, zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych życzy
Ewa

Myślałam, że będę miała sąsiadkę i mistrza w sadzeniu na piachu i w lesie, a tu takie zaskoczenie, że już Cię w pobliżu nie ma.
Ja również odkryłam, całkiem przypadkiem, że u mnie najlepiej rosną lilie i poszłam za ciosem. W tym roku dosadziłam ok.100 szt, a co tam. To jedyne kwiaty, które tak pięknie i bezproblemowo kwitną na kujawskich piachach

Będę często zaglądać i podziwiać, bo na pewno stworzysz tam nowy raj.
Wszystkiego dobrego, zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych życzy
Ewa
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu, witaj w nowym sezonie
Z zainteresowaniem będę śledzić Twoje poczynania w nowym ogrodzie!!
Życzę Ci zdrowych i pogodnych Świąt

Życzę Ci zdrowych i pogodnych Świąt

- zanna
- Od: 24 maja 2008, o 22:37
Kasiu, ja też się wpisuję, żeby nie zgubić Twojego wątku i będę śledziła uważnie co porabiasz
No i podziwiam niespożyte siły 

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Kasiu, podziwiam Cię
Czekamy na zdjęcia.

Czekamy na zdjęcia.