początek mojej wielkiej przygody

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p
Od: 2 cze 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Davussum - początek mojej wielkiej przygody

Post »

O to już kwestia gustu, pochodź po forum, pooglądaj na pewno coś wypatrzysz, a może żuraweczki od Igi, piękne są ;:108
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48

Post »

Doroto, a to coś "kolorowego" to ma byc duże, czy małe? Może ketmię syryjską? Ja mam dwie, posadzone dopiero w tym roku, kwiatuszki są piękne, chociaż krzaczek póki co - malutki.
davussum
500p
500p
Od: 26 sie 2010, o 15:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam
Na mojej działce MEGA rewolucja :D Zerwałam z domu całe winogrona, rozebrałam pergole i inne wynalazki zbudowane przez poprzedniego właściciela. Powycinałam drzewa, krzewy itp. Opróżniłam cały domek z gratów, pod domkiem było tyle desek, dech i deseczek że zbudowałabym z tego chyba drugi domek, pełno złomu i innych śmieci. Wczoraj pojechaliśmy palić wszystko co się da :D zaczęliśmy od chwastów i cienkich gałęzi, jak dochodziliśmy do grubszych rzeczy to zdarzył się cud :D przechodził bardzo sympatyczny Pan który mieszka na działkach bo tak mu sie życie potoczyło i czeka na przydział mieszkania socjalnego ale obawia się że do zimy pewnie go nie otrzyma i tak chodzi po działkach i zbiera wszystko co tylko da się palić bo zbiera na zimę opał. Jak mu powiedziałam że spadł nam z nieba bo ja tego do przyszłego roku bym nie spaliła na tej działce i że oczywiście może sobie wszystko zabrać to się bardzo ucieszył :D powiedział ze w zamian za ofiarowane graty na wiosnę przyjdzie i pomoże nam w przekopaniu działki i załatwi potrzebne narzędzia do tego. Wywaliliśmy wszystkie rzeczy przed działkę a on ma sobie po malutku poznosić do siebie, za tydzień w niedziele ma przyjść zabrać złom. Tak więc jestem bardzo zadowolona bo mam już pusta działkę i mogę zacząć coś robić bo tak to te całe 300 metrów to było jedno wielkie wysypisko śmieci i w tym rpku pewnie bym nie spaliła wszystkiego
davussum
500p
500p

Post »

Witam po długiej nieobecności.... nie mogę doczekać się wiosny ;:3
zaczynam planować i rozglądać się na allegro, chciałabym coś juz kupić ale nie mam weny :)

wcześniejsze zdjęcia gdzieś wyparowały wiec później postaram sie wkleić je ponownie....
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p

Post »

No nareszcie jesteś Doroto :wit już myślałam, że w sen zimowy zapadłaś - jak misie :lol: czekam na fotki :lol:
davussum
500p
500p

Post »

Witam witam ..... ;:138 Można powiedzieć że zapadłam w zimowy sen. ;:19 Na działce byłam ostatnio w październiku, posprzątaliśmy teren i w domku. Działka wygląda jak pole po bitwie, wszędzie dziury :) domek wygląda dziwnie po tym jak zerwaliśmy te niby pergole i stere winogrona....tak jakoś jest pusto :)
Czekam do wiosny by przekopać cały teren i posiać trawę. Jestem też ciekawa czy jakieś drzewek i krzewów z tych które zostały odżyją czy tez trzeba będzie się ich pozbyć.
Myślałam czy by nie zacząć już po woli zakupów ale nie wiem czy nie za wcześnie....
Chce mi się wiosny ;:3 nie mogę się doczekać ;:223
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p

Post »

To tak jak ja, oby do wiosny ;:108 Zależy o jakich zakupach myślisz - nasionka możesz już śmiało kupowac.
davussum
500p
500p

Post »

Na początek trzeba rozejrzeć się za glebogryzarką i randapem oraz dobra trawą :heja , później chciałabym posadzić jakieś pnące róże by obrosły siatkę na działce, żeby nie była taka goła i nas troszkę zakryła. Zostawiłam kilka krzaczków malin, agrest i jeszcze coś co się nie dało zidentyfikować i zobaczymy czy coś z tego będzie czy trzeba będzie sadzić wszystko nowe.

a to ostatnie fotki z października ....
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Witaj Dorotko ;:196 Widzę, że obudziłaś się z zimowego snu i od razu zajęłaś się planowaniem prac wiosennych. Lubię to uczucie...choć muszę przyznać, że najlepiej wychodzą mi jednak zakupy :D
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
davussum
500p
500p

Post »

Witam :wit
Jest tyle rzeczy do zrobienia że wszystko trzeba zaplanować żeby wyeliminować błędy tzn ograniczyć je do minimum bo wiadomo że całkiem się uniknąć ich nie da...
Awatar użytkownika
pozia
200p
200p
Od: 28 lut 2011, o 20:34

Post »

witaj i tu :) działkę masz super i aż Ci zazdroszczę :oops: a do tego świetnego małego pomocnika :) będę podglądać poczynania działkowe
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko poczytaj o roundapie ;:108 Nie jest on taki dobry, jak się wydaje. Może już lepiej kosić te chwasty ;:224
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witam!
Kiedy te zdjęcia były robione.Ja ostatnio byłem na działce w minioną niedzielę to było około 1/2m śniegu .Nasz kraj jest tak wielki,że jak pies położy się w Warszawie to ogon ma W Zamościu a taka różnica klimatyczna.
Powodzenia w zamierzeniach! :wit
davussum
500p
500p

Post »

Witam witam ;:138 ;:138 ;:138
ostatnie zdjęcia które wkleiłam są z października, w niedzielę jadę na działeczkę to cynkę nowe foteczki :heja

Pamelko a co nie tak z tym roundapem :shock: ??
davussum
500p
500p

Post »

Ehhhh byłam dziś na działce pierwszy raz po zimie. Jestem zła jak osa bo włamali się. Nic nie ukradli i nie zniszczyli ale wszystko powywalali, czeka mnie sprzątanie.....Po poprzednim właścicielu został stary tv i radio i wszystko porozpierdzielali. Nic kompletnie nie ukradli, nie ma kiepów po papierosach czy butelek po libacji, weszli, nabałaganili i wyszli....
Obrazek

Jeśli chodzi o roślinki to raczej 90% do wywalenia ale poczekamy do wiosny może coś odbije. Za tydzień o ile pogoda się utrzywa wchodzimy z glebogryzarką i równamy teren.
Jedynie co zaczyna tam rosnąc to takie coś...nie wiem co to - będe wdzięczna za identyfikację....
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”