Rybkaa w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p
Od: 15 lip 2010, o 15:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Rybkaa w ogrodzie

Post »

ooo,to zostało mi jeszcze 5 lat :D ,ale teraz powoli mogę więcej kupować niż wcześniej tylko szybciej kupuję niż przygotowuje teren pod nowe roślinki :( -w doniczkach jeszcze stoi-iglak,druga pęcherznica jasna-ma iść koło diabolo ale jak ogrodzenie zrobią,trytoma,dzwonek,żurawka,perukowiec i 5 innych :(
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Rybko

czy...to jest miejscowość następna za Załomiem??? na P ?

Leylandy rosną fajnie jak posadzisz je co 70cm to za dwa góra trzy lata będziesz miała zieloną ścianę...polecam!
Tam gdzie jest to drzewko to rosną szmaragdy, od frontu mam posadzone lawsony od tarasu i jeden bok mam kurniki.
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

Tess-tak po twoim poście mnie natchnęło,że te leylandy albo lawsony możemy posadzić od ulicy-tej wiekszej trochę(mamy działkę narożną)a od frontu czyli przy małej uliczce mam już teoretycznie krzewy,iglaki tylko do przeróbki jak skończą ogrodzenie
a te szmaragdy nie daja mi spokoju-wolę patrzeć z salonu na nie niż na strzyzony zywopłot :D a kiedyś tam bedę przed nimi cos kolorowego dosadzać-odgapiając od ciebie miedzy innymi :D

a pytasz o Pucice?-są za Załomiem ale ja tam nie mieszkam

fajne cebulki w castoramie sprzedają ze znacznikami-może nie rewelacja ale ja widzę i kupuje po raz pierwszy
Obrazek
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Super Rybko byłam ,zobaczyłam ,podoba mi się bardzo i te niezliczone mozliwości jakie masz przed sobą WOW będę kibicować :D Sama chciałabym mieć takie pole do manewrów ogrodowych :wink:
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

:wit Marzenko

thuje wybrane-jutro muszę wrócić jak ukopią bo zabrakło-będzie 36 szt szmaragd i 18 4ever-ze względu na koszta będą 2 szmaragdy i 1 4 ever za radą pani ze szkółki

no i tylko jedna hortensja vanille fraise
Obrazek
x-T-s
---

Post »

Rybko

zostaw ją teraz przytniesz na wiosnę,bedzie normalnie kwitła.Posadz tylko do kwaśnej ziemi.
Ja też dziś byłam w Śmętowicach - oglądałam hortensje w namiocie były grandiflora, anabelka,kyushiu,unique no i vanilla fraise.
Hayes wykupiona.
Fajne są czosnki ja też nakupiłam, są super czosnki w rajskim po 0,50gr za sztukę czosnek hair...i inne.Polecam.

Dali Ci rabat? ugadaj sie z szefową że zwrócisz im donice - wtedy dostaniesz od nich jakieś drzewo lub coś innego gratis :?
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

Tess-grandiflorę widziałam tylko nie miałam jej w planie a reszta jakaś taka nijaka mi sie wydawała-ale ja sie nie znam
a ta moja coś mi sie zdaje ,ze ma malutkie pączki-czyzby jeszcze kwitła?
a z tymi doniczkami to nie wiem czy gra warta świeczki -będę brała 18 szt tych 4 rever w doniczkach -ale dzięki za radę-a o której byłaś? :D
x-T-s
---

Post »

Ja byłam po południu szefowa chodziła z jakąś parą i opowiadała im ciut bzdurki na okolicznośc berberysów....przez moment tak pomyślałam że to może Ty z M ?
ja byłam tą jedyną babką w dzinsach i białej bluzce :lol:

tej 1,5 cm uszczyknęłam tego pączusia.... :) w przyszłym roku będę miała swoją Hayes i dwukolorową Pinky-Wynky....jeśli przeżyją zimę
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

ja byłąm miedzy 10.40 a 12 20 samiusieńka :D
nawet nie kracz,musza przetrwać i już te twoje hortensje :D
dzisiaj pojechałam po te thuje i ledwo sie zabrałam a 3 iglaki szczepione juz nie weszły-a mogłam wczoraj częśc zabrać bo pusto wracałam ale synus stał pod domem bo kluczy nie zabrał więc nie zdażyłam pomysleć a i tam mi nikt nie doradził :evil: wspomniałam dzisiaj ,ze zwróce doniczki-to on mówia: no jak pani chce to niech pani przywiezie przy okazji , one grosze kosztuja a poco maja w smieciach wylądować-po tym stwierdziłam ,że nie sa zbyt skorzy do targowania-i chyba bedę miała focha na nich :D
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21

Post »

Witam serdecznie ...

zerknąłem tu i uwdzie i zaobserwowałem kawał dobrej roboty grządka (rabata) kwiatowa powstała, zakupy w castoramie zrobione to widzę, że już na wiosnę się szykujes :)

pozdrawiam ...
x-T-s
---

Post »

Rybko

robinie kupowałam u nich,kwitnie dwa razy i musze powiedzieć pięknie,jedno co - kup jak najwyżej szczepioną....
W tym roku była kwieciem obsypana.
Polecam Ci też szkółkę fischera - mają piękne drzewa itp....
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

Tess-jak juz pisałam mam focha na ...a oliwy do ognia dodał fakt ,iż niby szmaragdy w promocji a w RO ponoc takie same po 15 zł z groszem a i dodatkowo kopane miały byc taniej-pojadę tam bo odłozyłam 3 iglaki szczepione ale robinii nie kupię :evil: -jestem bardzo tolerancyjna osobą i ugodową a brak cen na wielu drzewkach mnie dobijał :evil:

a u Fischera byliśmy w lipcu i też kaski zostawiłam :D
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Spore zmiany się szykują u Ciebie :wink:
Ja też teraz dosadzam iglaków, bo brakuje mi.. tła właśnie :?
x-T-s
---

Post »

Rybko

jak potrzebujesz jakieś krzaczorki i inne pojedz też do szkółki w Zalesiu..mają wielgaśne rododendrony za całkiem fajne ceny no i drzewka też niczego sobie...
oststnio w rajskim widziałam te szamaragdy - ale powiem tak...nie ma co żałować co któryś od nich się tylko przyjmuje...nie wiem czemu :wink:
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

Tess-to mnie pocieszyłaś :D(za to za cenę ze Smętowic dzisiaj widziałam w castoramie szmaragdy 1-1,20m a ja kupowałam 0,8-1m :( )a o Zalesiu nie słyszałam i nie byłam -w tym roku szlaban na szkółki muszę poszykowac miejsca na dotychczasowe zakupy-wczoraj dotarły trawki :D
wkopałam 21 thuj,rąk nie czuję i zostało 32 i tu juz gorzej bo trzeba podwyższyć nieco teren i nawieżć ziemi
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”