I teraz nie wiem czy,aby się pieły ,zastosować wyciągarkę
Ile sadzonek potrzebujesz?jordan23 pisze:czy ktos moglby mi pomoc i wskazać miejsce gdzie moge kupic kilka sadzonek truskawki selva lub innej powtarzającej bo niestety wiekszosc sklepow internetowych i na allegro wyprzedalo już wszystkie sadzonki na ten rok. Jest jedna oferta selvy na allegro ale gosc ceni sobie 4zl za sztuke ledwo nad ziemie wystającej sadzonki i 17zl za przesylke
Moze ktos z forumowiczow moglby sprzedac pare sadzonek takiej truskawki z wlasnej hodowli ?
gg:605200
Mama mojego męża też gdzieś została zauroczona fotką pnącej truskawki i nie zważając na cenę, zakupiła komplet 10szt i mi go sprezentowała. Truskawki pochodziły z firmy, która już tu została wymieniona. Przysłano mi je latem zeszłego roku. Sadzonki były malutkie, ale miały owocować do pierwszych przymrozków. Co prawda w październiku pokazało się kilka kwiatków, ale już na owoce się nie doczekałam. Chyba już nie było chętnych do zapylania, albo jednak klimat nie sprzyjał.. Oczekiwałam w tym roku na cudownie pnące i owocujące truskawki, a tugienia1230 pisze:Niedobry, moją siostrę dopadło takie chciejstwo w ub. roku. Też z reklamy i chyba z Tele-tygodnia. Dotarły na pocz. maja, - 10 szt. Wsadziłyśmy do gruntu, z braku jakiegokolwiek stelażu, siatkę plastykową (do zabezpieczania drzewek na zimę) rozpięłyśmy i przymocowały do palików. Truskawki owszem były i to do października ale tylko z krzaczków rosnących w gruncie. Wypuszczały wąsy, które trzeba było jakoś do tej siatki przymocowywać. Na wąsach nie wyrastały żadne krzaczki, no może zaczątki. Gdyby te wąsy leżały na ziemi z pewnością by się ukorzeniły. Wg mnie to jest pic na wodę i fotomontaż. Owoc niewielki, ale słodki i było ich zaledwie kilkanaście. To chyba była zwykła truskawka powtarzająca.