Mój poligon doświadczalny - Piotrek T

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój poligon doświadczalny - Piotrek T

Post »

Piotrusiu, zajrzałam do linka, ah popieram na 1200 %, gdzie to znalazłeś ?
A ta zima jesienią też mnie dobija, rano nie mam możliwości wyjazdu z osiedla i dobrze, że moje chłopy silne i pomogą, w ciągu dnia jak zatowaruję auto jest nieźle a wieczorkiem znowu gehenna bo brak dociążenia. Też zrobiłam fotki mojego pseudo ogródka, haha i jacyś obcy do mnie się wprowadzili, np. tych damulek za barierką nikt nie zapraszał :)

Obrazek
Piotrek T
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2010, o 08:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Linka zmnalazłem u Elli , to nasza forumka. Spisałem bo moim zdaniem warto było. Te damulki to całkiem nieźle wyglądaja i wydaja się być przyjemne przy bliższym poznaniu. Trzeba poczekać , może zgotują cieplejsze przyjęcie.
Pół hektara perzu , w końcu mam stałą pracę :-)
Mój poligon doświadczalny Popieram : http://www.zanimnapiszesz.info/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
elli3
100p
100p
Od: 19 maja 2009, o 16:35

Post »

Wpisuję się na Twoim wątku, bo ciekawy i konstruktywny no i nie pozbawiony poczucia humoru.
Ja do swojego jeszcze nie dojrzałam.A największy problem to wstawianie zdjęć.No ale ponieważ od czegoś każdy zaczyna, to bedę Cię odwiedzać jeśli nie masz nic przeciwko temu. :wit
I podpatrywać, bo z pisaniem to u mnie różnie bywa.
Będę podglądać w każdym bądź razie ;:123
pozdrawiam ANIA
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Witaj Piotrze , u mnie na podwórku tunele śnieżne że płotu nie widać .Psiaka masz fajnego, młody to na pewno z poczuciem humoru podobnie jak właściciel. Co do wrzosów i wrzośców to pięknie rosną na glebie przepuszczalnej,( na zbyt ciężkiej łapią choroby grzybowe) ale mocno ściółkowanej ok 15 - 20 cm kory( ściółka utrzymuje wilgoć i chroni ziemię przed przemarzaniem- szczególnie ważne ściółkowanie wrzosów i wrzośców w pierwszym roku po posadzeniu) i nie trzeba niczym przykrywać. Wiosną kupisz wrzośce w LM W szczecinie na Struga.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Piotrze! ;:3
Po śniegu boso nie chodzę, bo nie lubię już zimna. Za to chodzę w kaloszach, brrr..zimno jak cho... Zmarzłam w nóżki bardzo a nie przeczytałam przed wyjściem na dwór, że skarpety mam położyć na kaloryfer. Dlatego założyłam zimne skarpety i dalej czuję ...zimno. Trudno. Siedzę przy kompie, zaglądam do ogrodów i podziwiam różne cudności. Zalazłam też do Ciebie i jest fajnie.
Muszę kończyć, trzymaj się Młody Przyjacielu. Pa :wit :wit :wit :heja
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

O nie! Do chodzenia boso nikt by mnie nie namówił! Tak jak i na bycie morsem (hm... i tak chyba za
mało sadełka u mnie jeszcze :wink: ).
Piękne masz poletko truskawek i innych różności. :;230

Dobrze, że tu do Ciebie Piotrze zajrzałam, bo nareszcie wiem, jak się będą
otwierały moje drzwi wejściowe. Do środka. Ufff... jeden dylemat rozwiązany.
Pozostaje jeszcze +- 99. :wink:
Pozdrawiam serdecznie
Piotrek T
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elli3 cieszę się ,że oceniasz mój wątek jako konstruktywny :D . Przejrzałem go sobie od początku i jestem zaskoczony :wink: . Staram się ,żeby poczucie humoru dopisywało mi jak najczęściej , jeśli coś z niego się komuś udzieli , to znakomicie. Swój wątek mogłabyś założyć , nie namawiam ,ale będę czekał. Póki co , cieszę się ,że będę miał gościa znoszącego moje gadulstwo.
Tacca , dzięki za namiary na wrzośce , czasem przejeżdżam przez stolicę naszego województwa , trzeba będzie zawitać i nabyć. Ten rudzielec w awartarku , to domyślam się twój ulubieniec. Tak z południową Afryką mi się kojarzy , zaraz zaraz Johanesburczyk ? Madagaskarczyk ? Rodezjan? :D Mój już zdrowo podrósł , ale takich rozmiarów nigdy nie osiągnie.
Stasiu zawsze się cieszę , gdy się do mnie mówi "młody". Zwłaszcza że teraz , gdy już dwójka dzieci wyniosła się na swoje , coraz rzadziej się to zdarza ;:224 .
Wisienko , drzwi obowiązkowo do środka , swoją drogą zazdroszczę ci ilości dylematów , tylko 99 ? U mnie też tyle samo , tylko silnia :D . A zagonek truskawkowy uroczy prawda ? I jak wyrabia wyobraźnię :;230
Mój poligon doświadczalny Popieram : http://www.zanimnapiszesz.info/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Witaj Piotr pierwszy raz zajrzałam do Ciebie ,ale za to przeczytałam , obejrzałam wszystko od dechy do dechy i od razu poprawił mi się humor .W tą zimę którą niestety musimy przetrwać to taki wątek jak Twój napawa optymizmem ,uśmiałam się u Ciebie do łez :;230 .Mam nadzieję że rodziny nie wysłałeś na Madagaskar,a twój psiaczek chyba już dużo większy.Jestem ciekawa Twoich poczynań i jak pozwolisz będę zaglądać i korzystać z ciekawostek ;:180
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Piotrek T pisze:Mnie do manii jeszcze trochę brakuje , nie kolekcjonuję , po prostu potrzebuję plamę koloru niebieskozielonego czy w paski i szukam rośliny , która pasuje. Host jest taka różnorodność ,że łatwo. Ale powoli zaczynam wsiąkać. Tylko niestety mam kłopot z zakupem host w odmianach.
Powoli, powoli :) Jeszcze może nie wiesz, że już jesteś w mocy host, one tak delikatnie zarzucają swą sieć... :wink:
A kłopoty z zakupem host w odmianach mamy wszyscy, nie można tu się zdawać na zakupy w sklepach raczej...Pozostają zakupy w sieci...Ale tu możliwości też niewiele...Wartościowe zaledwie trzy, ale to pewnie wiesz...Pozostają Holendrzy...
Przez encyklopedię Paco przebrnąłeś, to teraz przed Tobą Hostalibrary...W sam raz na długie zimowe wieczory :;230
Oj, dziękuję za tyle miłych słów, na które nie zasłużyłam :) Taki świąteczny bonus :wink:
A Twój wątek jest konstruktywny! Uczy chociażby, jak z dystansem patrzeć na zimę! A to niełatwa sztuka! :evil:
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Piotrusiu, :wit co tam: dzieci wyleciały z domu... ;:118
Dzieci rosną a my się nie starzejemy. ;:138 ;:138
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Piotrek T
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu , jak to się starzeć ? Kto, my? W żadnym wypadku. Dzieci złośliwie dojrzały , ale to tak niezauważalnie :wink: . Na szczęście u nas została jeszcze jedna gimnazjalistka , która pozwala czuć się lepiej ( czytaj młodziej :D ).
Marto Piszesz ,że ta mania to tak podstępnie zaczyna swoje macki zarzucać ? No nie wiem , czy chcę się bronić :D. W żadnym wypadku wojny z nią prowadził nie będę , ale też nie zamierzam ustąpić bez słowa :D Na przyszły rok planuję odpalić taką cienistą rabatę , na której hosty, nie ma co ukrywać będą głównym elementem. I tu szukał będę już konkretnych odmian , ponieważ zależy mi na osiągnięciu efektu zamierzonego , a nie przypadkowego.
Stasiu skorpion, rodzina została, nie wysłałem bo koszty mnie przerosły i nie mogliśmy znaleźć szkoły dla córki :D . Poza tym co to za kraj bez zimy ;:224 . Zaglądaj proszę kiedy masz chęć , miejsca ci u nas dostatek ;:136 .
Dzisiaj znowu sypie . To już zaczyna być nudne. Odmiana w postaci odwilży spodziewana za dwa dni. Ma się utrzymać do świąt skubana.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Wy starzy ,dzieci wyfrunęły ..to co ja mam powiedzieć jak mój najstarszy wnuk ma 20 lat i może mnie zrobić prababcią , dobrze że ten domowy ma dopiero trzy to czuję się młodą babcią ..
Host więcej nie kupuję [na razie] bo cień potrzebny mi jest do żurawek i innych cieniolubnych aby w ogrodzie było urozmaicenie ,.. a u mnie mało cienia a dużo słońca i muszę czekać jak mi podrosną drzewka aby trochę zacienić rabatki .. teraz będę planować jaki skalniak stworzyć na słońcu i co tam posadzić .. a może zrobić trochę skalniaka a trochę rabatę bylinową .. dobrze że do wiosny jeszcze jest trochę czasu ...
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Piotrek T
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tośmy się wiekiem policytowali :D . Janeczko , tak jak piszesz . Do wiosny trochę czasu jest , trzeba popodglądać innych , znaleźć coś dla siebie i od marca działać ostro. Zmykam pooglądać cudze ogródki i pouczyć się trochę o roślinach , które mam nadzieję , zagoszczą u mnie w przyszłym roku.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Piotrze ten rudzielec w awartarku to mieszanka Rodezjana z czymś tam - 45 kg , piękny , silny, i z ogromnym poczuciem humoru ,niestety już go nie ma .Pozostały fotografie.
loeb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2010, o 21:44

Post »

O widzę, że też ktoś ma poligon:D Pieńki, żeby szybciej próchniały można z wierzchu przykryć piaskiem, tak z 2-3 cm wystarcza, ja mam w takim maliny (oczywiście jeśli komuś na próchnieniu zależy:) ). To bieganie po śniegu boso nie jest złe! Wybitnie rozgrzewa, tylko trzeba zacząć od małych dawek, tak z pół minuty-minuta albo i krócej, szybko zasuwać i po rundce od razu skarpety na nogi najlepiej wełniane [z prawdziwej wełny nie włóczki], i jeszcze spacerek aż się poczuje że się noga rozgrzewa. Raz mnie podkusiło i okazało się że o dziwo ten efekt rozgrzewający jest:D Będę zerkać w ten wątek, czuje się tu energię! :) [moja opadła z pierwszymi mrozami :P]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”