Moniko,
apsolutnie się nie gniewam czasami się nawet tak czuję tylko widok w lusterku sprowadza mnie na ziemię, no cóz jestem trochę starszą dziewczyną
Piękne ,wyrośnięte hosty,różyczki w rozkwicie.Bardzo podoba mi się ta z 13.06. na drugim zdjeciu,taki delikatny kolor.Może wiesz jaka to odmiana?A z wiekiem,to tak bywa,ze skoro jesteśmy młode w "środku",to reszta nie jest ważna.
Zuziu,
Dziękuję za miłe słowa o hostach, właśnie dzisiaj jedna jest podziurawiona jak sito pewnie to sprawka ślimorów,
ta różyczka to morgengruss pnąca jest u mnie drugi rok choć nie urosła duża to kwiatków miała kilka, nadal kwitnie i pachnie, kupiłam ją w Rosarium w Poznaniu
Asiu cudna ta Arabella. Bardzo ją lubię.
Błękitny Anioł też ślicznie wygląda. Dlaczego pokazujesz tak mało ogólnych widoczków. Mnie Twój ogród ujął właśnie jak oglądałam panoramę.
Joasiu, rh na zdjęciu jakoś tragicznie nie wyglądają Opryskaj antygrzybem, kup nawóz interwencyjny Substrala do rh i stosuj zgodnie z instrukcją na opkakowaniu. Będzie dobrze!!
Witam,
Sprawy zdrowotne i obowiązki wykluczyły moją obecność na forum na dobrych kilka dni, mam spore zaległości w czytaniu i "zwiedzaniu" zaprzyjaźnionych ogródków, a i kilka zaległych i aktualnych fotek też czeka w kolejce na obróbkę,
Gosiu-Margo2,
postaram się "focić" panoramke choć ogródek jest bardzo mały, ja równiez lubie różne powojniczki
Moniko 68,
RH cos tak sobie słabo radzą muszę im teraz poświęcic wiecej czasu bo inaczej nic z nich nie będzie
Markus,
A i owszem piękna ta pnąca róża tyle, że nie powtarza kwitnienia, a powojniczki tak co roku coś dokupię i się kilka uzbierało
To teraz może prezentacja kilku fotek,
zaległe lilie
różanka i "facet" który wymaga duuuuuuuużo czasu i uwagi różanka
a tu nowe zestawienie
coś w tym roku tylko dobrze kwitły lilie z nowych nasadzeń , wiekszość starych lili zrzucała pąki i nie było wcale kwiatów
Może zamoczyły się wiosną, albo mimo wszystko przemarzły. Ja zauważyłam, że azjatki u mnie maja mniejsze kwiaty niz w ubiegłym roku.
Czego to może być skutek?
Ale mimo wszystko lilie przepiękne.
Gosiu,
sama nie bardzo wiem zawsze mialam piekne lilie a tylko nowe teraz kwitly stare stercza bez pakow raczej bym powiedziala ze chyba upaly w czerwcu je wykonczyly choc mokra wiosna tez miala wplyw na rosliny