I znowu następny OGRÓD...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: I znowu następny OGRÓD...

Post »

Jednak założyłeś wątek, to super cieszę się bardzo :lol:
Bardzo mnie zaciekawiły te dzikie pszczoły, pewnie zaraz wezmę się za lekturę i trochę sobie poczytam.

Matemaxsie może byś zdradził nam swoje imię, jakoś bardziej wolę się zwracać po imieniu :roll:
Powiem Ci że zachwyciło mnie u Ciebie Twoje oczko, wygląda tak pięknie naturalnie....moje niestety jakby od siekiery było robione :? dlatego wiosną zamierzam to zmienić :lol:

Pozdrawiam cieplutko ;:196
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27

Post »

Dziękuję wszystkim za miłe słowa:

Priam nie wiedziałem :(

Geniu, Marcinie Parę kamieni przyznam się kupiłem, może ich zabardzo teraz nie widać, kilka wapieni, srebrnych i czerwonych łypieni, czerwone i grafitowe otoczaki, a reszta jest z jeziora Żywieckego.
Dla mnie jest on za mały dlatego muszę w tym roku go przerobić, do do lili to mam dwie odmiany, kremową i żółtą, nazw nie znam :oops: Co do zastosowania filtrów to mam dwa. Jeden na jednym końcu, a drugi na drygim. Główny filtr jest zrobiony sztucznie, tzn. wiadro 10l, na dnie gruby żwir, i węgiel drzewny w siadce, potem warstwa drobnego żwirku, na końcu gąbki drobne.

Maju, Grażynko ja słyszałem, że ropuchy :P , ale właściwie dużo tych ślimaków nagich nie ma to więcej jest winniczków. A ślimaki niebieskie żyją głównie w lasach.

Przemku niestety nie znam nazwy, nie jest to lilia, kwiatki ma takie jak trzykrotka, białe, później małe owocki.

Jolu witaj poszedłem za Twoją radą i widać, że się opłacało. Mateusz :wink:
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zaglądam tu i zaglądam, czekając na szerszą perspektywę zdjęć z Twojego ogrodu :) detale wspaniałe :)
witam i pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Więc witaj Mateuszu ;:109

Nie mówiłam nic ale też obstawałam przy imieniu Mateusz :lol: pierwsze litery w Twoim nicku o tym mówią Matemax ......pozdrawiam
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Lalcia
200p
200p
Od: 23 lip 2009, o 13:54

Post »

FAJNY ogródek ,oczko super .Rybki zimują w nim?Ja mam 80cm gł i martwię się czy przeżyją moje :wink: :wit
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Witaj

Geniu, Marcinie Co do zastosowania filtrów to mam dwa. Jeden na jednym końcu, a drugi na drygim. Główny filtr jest zrobiony sztucznie, tzn. wiadro 10l, na dnie gruby żwir, i węgiel drzewny w siadce, potem warstwa drobnego żwirku, na końcu gąbki drobne.
Zainteresowałam się tym filtrem :?: napisz dokładnie jak to działa
bo ciemna jestem :oops: gdzie to podłączyłeś :shock:
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Mateuszu. Piękny ogród a w nim piękne oczko wodne...super. Podobają mi się w ogrodach takie oczka choć sama nie posiadam. Może się w końcu skuszę. :roll: Kłopot tylko z kamieniami...u nas o nie ciężko. :;230 . Jedyne wyjście kupić, ale są zbyt drogie aby ryzykować ,bo kradną. :twisted:
Awatar użytkownika
Pauli
200p
200p
Od: 4 lut 2008, o 19:29

Post »

Noooooo o to chodziło :wink: Staw prezentuje się bajecznie, i ile kameni :shock: :shock: :shock:
Chyba mam kamienną konkurencję ;:113
W pełni popieram jego powiększenie ;:108 Już nie mogę się doczekać efektu końcowego ;:138
Pozdrawiam Paulina
Mój ogród
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16

Post »

Witaj na Forum.
Masz bardzo ładny ogródek, nie narzekaj. Po fotkach widac, że jest super. czekaj do wiosny i lata, to dopiero bedzie widok po takich zakupach. A ja jeszcze nie zaczęłam kupować.Dzisiaj w tesco po raz pirwszy w tym roku zobaczyłam juz cebulki kwiatów i dymki.

Ewa
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Matemax wpadłam na chwilkę aby popatrzeć jak Twoje roślinki maja się w pojemnikach bo wspomniałeś o nich w moim wątku.
Okazuje się,że nie tylko ziółka Cię interesują ... jest na co popatrzeć - gratuluję.
Temat pszczól interesuje mnie od jakiegoś czasu a faktycznie trzeba zacząć pomagać przyrodzie bo jak nie to "będziemy sami zapylać" a to żmudna praca.
Twoje ślimaki .... może sie uśmiejesz ale myślałam,że to atrapa tak dla ozdoby ogrodu bo powiększenie...
a to prawdziwe, żywe i do tego INTRUZY. U nas takich nie ma i stąd to wszystko.
Świetne zakupy na nowy sezon - ja w ub roku skusiłam sie na pnącze jednoroczne MINA i nie żałuję -oryginalny kształt lisci i cudowna kolorystyka kwiatów.

Obrazek
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p

Post »

Witam wszystkich
Sylwek postaram się więcej zdjęć wrzucić z szerszej perspektywy.

Jolu jakoś tak samo to wyszło :)

Lelcia tak zimują, ale muszę robić przeręble i wkładam trzcinę, zapraszam częściej.

Dzidziu pompka zasysa wodę z dna oczka do filtra, który jest na zewnątrz, a woda z filtra oczyszczona spływa np. po kamieniach z powrotem do oczka.

Zenia z oczkiem przyznam się i każdy przyzna kto posiada je, że jest ogrom pracy, na początku szczególnie trzeba zadbać o dobry dół z trzema strefami wodnymi, potem postarać się o dobrą folię, filtr, dekorację, roślinność no i coś żywego. Potem trzeba to wszystko jeszcze utrzymać w ryzach... :?

Paulino jeśli chodzi o konkurencję to na pewno moje nie dorównują Twoim ;:180

Ewo w tesco już raz kupowałem tego typu rzeczy i ostatni. :| A roślin mam za dużo, szczególnie bylin, muszę z wielu zrezygnować by był jakiś prześwit. ;:148

Christo dziękuję za obrazek, mam nadzieję, że poradzi sobie w pojemniku ;:24
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Parzydło super,lubię je,ale jakoś nie rośnie rewelacyjnie u mnie,liczę na nie w tym roku :wink: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p

Post »

Halinko u mnie się dobrze rozrasta, co roku jesienią obsypuje ziemią i igliwiem z lasu :wink:
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Mateuszu, lubię oglądać takie ogrody jak Twój. Wracają wtedy wspomnienia w czasów kiedy to również mieszkałem na wsi. Niezapomniane chwile, które już nie wrócą. Chociaż nadal tam mnie ciągnie.
Ale..... wracając do ogrodu, to masz piękne floksy i parzydło ogrodowe (jak się nie mylę ;:24). Oczko to jak już pisałem to bardzo mi się podoba, a jak jeszcze je rozbudujesz to będzie całkiem gites ;:333 Oglądając fotkę, na której jest już nieźle wyrośnięta dynia, zauważyłem, że mamy podobne płoty, a wręcz są one takie same haha. Kratka , która jest idealna na pnące rośliny, ale fatalna jeśli chodzi o jego czyszczenie i malowanie. Można dostać za....ba.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”