Ogród 2010 - Priam cz.3
- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród 2010 - Priam cz.3
Przemku, Twoja Gold Standard jest piękna, moja jeszcze nie jest rozrośnięta. 
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
goryczko143 - cieszę się, ze mogłem Ci pomóc. Sam jestem zadowolony z tego portalu. Na dodatek powiem Ci, że cebule.pl chciały zrobić dla naszego forum konkurs z nagrodami - ale niestety nie było zgody Administracji.
Maju - poniżej przedstawię już ostatnią część fotorelacji, a później pozostanie nam czekać do marca na kolejne piękne zdjęcia.
Jeżeli chodzi o funkie to moje to dopiero początek. Ty już masz ich tak dużo
że szczęka opada. Fajnie by było mieć tyle.
Natomiast powyżej przedstawiłem fotografię funki Gold standard z cebule.pl - to nie moja własna. Za to Twoja jest śliczna.
Gabrysiu - jak się patrzy na te kolorowe obrazki to aż serce ściska i chce się coś kupić. Dlatego nie dziwię Ci się że tez miałaś ochotę na funkie ;)
Mam nadzieję, ze będę równie zadowolony jak z jesiennych zakupów.
Czy udało mi się przemienić skalniak w paletę barw?? Musimy poczekać do wiosny....

Maju - poniżej przedstawię już ostatnią część fotorelacji, a później pozostanie nam czekać do marca na kolejne piękne zdjęcia.
Jeżeli chodzi o funkie to moje to dopiero początek. Ty już masz ich tak dużo
Natomiast powyżej przedstawiłem fotografię funki Gold standard z cebule.pl - to nie moja własna. Za to Twoja jest śliczna.
Gabrysiu - jak się patrzy na te kolorowe obrazki to aż serce ściska i chce się coś kupić. Dlatego nie dziwię Ci się że tez miałaś ochotę na funkie ;)
Mam nadzieję, ze będę równie zadowolony jak z jesiennych zakupów.
Czy udało mi się przemienić skalniak w paletę barw?? Musimy poczekać do wiosny....

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Przemku tez jestem ciekawa Twojego nowego skalniaka . Łdnie wygląda . Pokazywałes Twoje zakupy . Tez kupiłam obrazki i pustynnika na jesieni . Ciemiernik opruszony śniegiem pięknie się prezentuje
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Przemku fajne zakupy zrobiłeś.
Teraz tylko czekać na wiosnę i sadzić chciejstwa.
Myślę, że twój skalniak będzie uroczy w tym roku i pokaże na co go stać.
Teraz tylko czekać na wiosnę i sadzić chciejstwa.
Myślę, że twój skalniak będzie uroczy w tym roku i pokaże na co go stać.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Zazdroszczę zakupów
Ja niestety na razie muszę poczekać...
Też jestem ciekawa jak się zaprezentuje Twój skalniak na wiosnę, bo koncepcja świetna
Też jestem ciekawa jak się zaprezentuje Twój skalniak na wiosnę, bo koncepcja świetna
"Nie stój nad kwiatem z konewką i batem,to na nic..."
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Przemku
dziękuję za cudne widoczki z Twojego ogródeczka
Poszalałeś z zakupami
Z wyjątkiem funki, to resztę też bym kupiła
Ja, jakoś do tych funki nie mogę się przekonać
Poszalałeś z zakupami
Ja, jakoś do tych funki nie mogę się przekonać
- Priam
- Przyjaciel Forum

JAKUCH - dzięki za odwiedziny. Skalniak stał się moim oczkiem w głowie w zeszłym roku. Starałem się go odmienić w miarę możliwości. Zmieniłem jego kształt, podwyższyłem oraz posadziłem sasanki, cebulowe podzieliłem smagliczkę. Niby wszystko się przyjęło, ale wiosna zweryfikuje moje osiągnięcia.
Grażynko - właśnie liczę na to że mój skalniak W KOŃCU pokaże na co go stać (i przy okazji mnie). Pierwsze zakupy poczynione, a teraz zastanawiam się gdzie i jak ja to posadzę. Zrobiłem jeden rysunek i mi nie odpowiadał więc moje plany troszkę się zmieniły ;)
GosiuOsw - nawet nie wiesz jak ucieszyła mnie Twoja obecność. Czemu musisz poczekać z zakupami ?? Efekt skalniaka i krokusowych zwierzaków to na co najbardziej czekam.
Halinko - kiedyś tez zastanawiałem się co ludzie (patrz Forumki) widzą w funkiach/hostach?? Teraz zauważyłem że mogą być fajnymi wypełniaczami cienistych zakątków. Właśnie taki mam i do tej pory nic z nim nie robiłem. Może najwyższy czas ;)
No już nie przesadzaj
Zresztą miło było tu ponownie zawędrować
Z zakupami muszę czekać, bo zaszalałam w tym miesiącu, bilet na koncert(który będzie w kwietniu), tatuaż, jeszcze kilka drobniejszych wydatków i nic prawie z wypłaty nie zostało
Ale odbije sobie w marcu 
"Nie stój nad kwiatem z konewką i batem,to na nic..."
- Priam
- Przyjaciel Forum

Gosiu - nie przesadzam, dawno Cię u mnie nie było i miło znowu poczytać komentarz od Ciebie. Może to i lepiej że teraz nie zrobisz zakupów tylko w marcu bo wtedy będziesz miała więcej ofert do przejrzenia ;)
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Witam sąsiada zza miedzy
!
Przespacerowałam się i ... spodobały mi się te kolorki.
Czy znasz nazwę tego powojnika? Śliczności

Przespacerowałam się i ... spodobały mi się te kolorki.
Czy znasz nazwę tego powojnika? Śliczności

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Priam
- Przyjaciel Forum

Witaj Basiu !!!
Cieszę się, że kolory mojego ogrodu przypadły Ci do gustu.
Powyższy powojnik został kupiony dwa lata temu w Biedronce. Niestety nie było na nim nazwy wiec jest u mnie jako NN (nie znany).
Jeśli masz niedaleko siebie Biedronkę to wiosną wybierz sie tam na zakupy ;)
Cieszę się, że kolory mojego ogrodu przypadły Ci do gustu.
Powyższy powojnik został kupiony dwa lata temu w Biedronce. Niestety nie było na nim nazwy wiec jest u mnie jako NN (nie znany).
Jeśli masz niedaleko siebie Biedronkę to wiosną wybierz sie tam na zakupy ;)
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Przemku przeszłam się po Twoim ogrodzie i popadłam w nostalgię. Twój ogród, domek przypominają mi czasy dzieciństwa.
Od razu lepiej się czuję na to wspomnienie.
Ja kupiłam już 2 razy pustynnika i ani razu nawet mi nie wyszedł z ziemi. Co robię nie tak?
Od razu lepiej się czuję na to wspomnienie.
Ja kupiłam już 2 razy pustynnika i ani razu nawet mi nie wyszedł z ziemi. Co robię nie tak?
- Priam
- Przyjaciel Forum

Margo2 - takie słowa powodują, że z jeszcze większym zaangażowaniem spoglądam w przyszłość mojego ogrodu. Czasami miewam chwile zwątpienia i myślę sobie: "Czy warto dalej w to brnąć"... Ale później ładuje akumulatory i tylko czekam aż znowu wkroczę do ogrodu ;)
Jeżeli chodzi o pustynniki to nie jestem fachowcem. Wiem o nich jedynie tyle co przeczytam w internecie. z tego co czytałem to rośliny te sadzi się na głębokości 12-15 cm . Jednak warto podsypać pod nie warstwę drenażu np. z grubego piasku co powoduje, że korzenie nie mają nadmiaru wody. Sama gleba powinna być żyzna, często nawożona i o lekko kwaśnym odczynie. Oczywiście ważny jest też termin sadzenia czyli kwiecień- maj, choć czasami czytałem ze powinniśmy to robić późnym latem - nie powiem Ci który termin wybrać bo sam dopiero zaczynam swoją przygodę z tymi roślinami.
Jeżeli chodzi o pustynniki to nie jestem fachowcem. Wiem o nich jedynie tyle co przeczytam w internecie. z tego co czytałem to rośliny te sadzi się na głębokości 12-15 cm . Jednak warto podsypać pod nie warstwę drenażu np. z grubego piasku co powoduje, że korzenie nie mają nadmiaru wody. Sama gleba powinna być żyzna, często nawożona i o lekko kwaśnym odczynie. Oczywiście ważny jest też termin sadzenia czyli kwiecień- maj, choć czasami czytałem ze powinniśmy to robić późnym latem - nie powiem Ci który termin wybrać bo sam dopiero zaczynam swoją przygodę z tymi roślinami.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Powiem Ci, że postępowałam tak jak piszesz. Chociaż może jak się zastanowię to może posadziłam za głęboko 
- Priam
- Przyjaciel Forum

Skoro to orientalna roślina to musimy spełniać każdą ich zachciankę ;)
A w tym roku też będziesz sadziła??
A w tym roku też będziesz sadziła??