Piękne gwiazdeczki. Gratuluje gwiazdy, którą wyhodowałaś
PatrycjaMoje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
Edytko, piękne kwitnące kwiaty pokazałaś na początku Skrętniki cudne. Jak Ci się teraz trzymają? Biały hibek z czerwonym wnętrzem powalający
Kolekcja epipremnum, już kiedyś zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Teraz jest jeszcze piękniejsza
Gwiazdy rewelacyjne
Aniu,jak uda mi się ja przetrzymać to na pewno będą szczepki .Jak będziesz chciała to się z Tobą podzielę. Jagódko,dziękuję. Ewuniu,dziękuję.Ja ze swoją nic nie robiłam,po prostu sama zrobiła mi taką piękną niespodziankę. Elu,dziękuję.Może spróbuj z gwiazdą jeszcze raz a jak zgubi liście to nie wyrzucaj.U mnie zostały same badylki i nie dość ,że wypuściła zielone listki to wypuściła też czerwone. Monisiu,dziękuję. Mirku,dziękuję.Skoro i u Ciebie jest dużo różnych gwiazd ,to może Ty też się na jakąś skusisz? Patrycjo,dziękuję. Kasiu,dziękuję w imieniu wszystkich moich roślinek.Skrętniki mają się nie najlepiej .Zasychają im listki.Większość skrętników dałam mamie ,bo u mnie nie było im dobrze.Zostawiłam tylko kilka ale one też są mizerne.Może z wiosną ich stan się poprawi.
Gwiazdy naprawde super.Zasuszasz je po przekwitnieciu czy jak?Slyszalam, że trzeba je w ciemnym pomieszczeniu trzymac?!Chętnie bym moje zostawiła tylko nie wiem jak je przetrzymać.
Bardzo dziękuję Wam za odwiedziny i komplementy dla moich gwiazd.
marlenka78 ,jak moja gwiazda zgubiła liście to schowałam ją pomiędzy innymi doniczkami w korytarzu.Światła miała bardzo mało.Nie pamiętam tylko kiedy ją przesadziłam i postawiłam na parapecie,ale było to w czerwcu lub lipcu.Nie podziewałam się ,że wypuści mi czerwone listki,byłam zadowolona jak puściła zielone .
elaipawel4,zgadzam się z Tobą,jak w mieszkaniu pojawiają się gwiazdy betlejemskie to wiadomo,że święta tuż ,tuż.