Witam serdecznie...
Dzięki jeszcze raz i za odwiedziny i za info o sabotkach. Tych okazyjnych, i tych za trochę większą kaskę.
Cudownych doniczkowców nie mam, Wy macie większe i piękniejsze rośliny.Śledzę na bieżąco Wasze nowe nabytki, jak i również co i jak u Was rośnie.
Poniżej przedstawiam:
moje Vandy, inne "storczykowce" oraz "parapeciarzy"
Hippeastrum i Cambria w duecie:
Przedszkole fiołkowe, wszechobecny w moim domu szczawik fioletowy, wyłazi z każdej doniczki :
Inne:
Storczyki pozostałe:
No i na dziś tyle- sami widzicie, że to takie zwyczajne zielska
Ewo jaka różnorodność Wszystkie roślinki mi się podobają
A najbardziej przykuła mają uwagę roślinka na 9 fotce....co to za piękność
I widzę że parapety aż pękają od kwiatuszków :P
Andziax007 pisze:Ewo jaka różnorodność Wszystkie roślinki mi się podobają
A najbardziej przykuła mają uwagę roślinka na 9 fotce....co to za piękność
I widzę że parapety aż pękają od kwiatuszków :P
Kasztanowiec Andziu Przynajmniej z taką nazwą go kupiłam
Dzięki pięknie- faktycznie wygląda to tak jakby pękały parapety od roślin
Tylko nie pytajcie co sądzi o tym moja rodzina
Pozdrowionka
Ewo dziękuję za odpowiedź Z początku pomyślałam że to beniaminek ale nie pasowały mi listki
U mnie to samo z parapetami i rodzinka na mnie dziwnie patrzy i tylko jest takie pytanie 'a na co Ci tego tyle" ale ja na to co mówią jakoś uwagi nie zwracam
Ewuniu, piękne rośliny posiadasz w swojej kolekcji
Oczywiście szczególną uwagę przykuły storczyki ;)
Czy ta największa Vanda juz Tobie kwitła ?
Wygląda już na zdolną do kwitnienia i pięknie rozwinięty ma system korzeniowy
Aguś, Vandy lepiej trzymać w szkle niż luzem, bo mają wtedy większą wilgotność, której potrzebują ;)
Ewo nie tylko w ogrodzie zielono, parapety również ciekawie ukwiecone, same rarytaski. A jakie masz kolory skrętników, zauważyam niebieske i różowe, ale mogę się mylić.
PatrycjaMoje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
Ewuniu, masz całe mnóstwo "zieloniutkich" i wcale nie są zwykłe.
Bo zwyczajnych kwiatuszków po prostu nie ma. Każdy jest niezwykły. Przynajmniej dla mnie.
Bardzo spodobał mi się fikusik dębolistny. I oczywiście wszystkie pozostałe roslinki też.