Witam Was bardzo serdecznie

Cieszę się z Waszych odwiedzin

Właśnie skończyłem porządkować wykopane cebulki. Wykopywałem wszystkie z obawy by nie zgniły przy tej wilgoci no, żeby zrobić miejsce pod nowe nasadzenia. Przydał się popiół do zasypywania cebulek. Posegregowałem wszystkie narcyzy, których jest najwięcej, oczyściłem tulipany, opisałem czosnki, szachownice, szafirki. Już za półtora miesiąca powędruja z powrotem do gruntu
Danusiu-Ktoś
dziękuję za miłe słowa. Czasem uda mi się cyknąć lepszą fotkę ale zazwyczaj brak mi czasu na bawienie się z fotografowaniem.
Przetaczniki kłosowe mam dwa; ten jasnoróżowy to chyba gatunek a ciemnoróżowy to odmiana. Czy są jeszcze inne kolory? Chętnie bym powiększył kolekcję
Zuziu
dzięki wielkie, stary ogród to dla mnie był poligon doświadczalny, a teraz baza, skąd czerpię rośliny

No i z przyjemnością wracam.
Akant mnie też zauroczył, bo zakwitł pierwszy raz.
To chyba pomylili w sklepie słoneczniczka z floksem. Kłącza są podobne
Wisenko
Eukomis nadal kwitnie i będę chciał dokupić inne odmiany, bo jest rewelacyjny. Rzadko tu na forum używa się nazwy lilia ananasowa ale chodzi o to samo.
Dziś też bardzo wieje i przygina rośliny do ziemi. Strat na szczęście dużych nie mam.
Drzew przybywa, bo dostaję różne fajne siewki więc sadzę. Obszar mam spory i jest gdzie sadzić
Jolllu500
Myślałaś, że mężczyźni lubią doić krowy

Ciekawe, ilu forumowiczów to robiło

Wiem, o czym innym myślałaś ;:78