Elizabetka po śląsku cz.3
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie
Wczoraj wieczorem sie napisałach a gdy chciałach wysłać to .....nie byda się nerwować
pisza jeszcze roz.
Ewuś widać, że brat Jan od małego lubił sprawy ogródkowe i za to jeszcze dostał wciry ja bym się cieszyła gdyby moja cera to lubiła. Ja lubię bukszpan a u nas do koszyczka daje się co popadnie ja np daję bukszpan a potem te gałązki do ziemi. Nie pogardziłabych też borówką czy barwinkiem.
Jutro chcę robić dżem z truskawek i konfitury czereśniowe (dzień owocowy) i jeszcze parę słoików kompotu do moczki na Boże Narodzenie: truskawka/agrest i czereśnie. Koniecznie muszę zobaczyć tą ananasową różę ...mam nadzieję, że Konstanty tylko robi rozeznanie.
Gabryśko
ale one są całkiem normalne tak jak i jo.
Boguśko mosz zaklepane maliny...jak zdąża to dzisiej posadza do doniczek.
Aneczko i tak to mosz jedyn zepsuje, żeby drugi mógł poprawić a Ty ciyrp....dobrze, że nie bolało.
Ciesza się, że te moi trzimanie na coś się zdało.
A co do tego posłonka to można go ukorzeniać i tak zrobia.
Wybierom się do Cia na wirtualno kawa....i na pokaz róż.
AgnieszkoAGNESS jak to dobrze, że róże nie kwitną we wszystkich zegrodkach naroz bo każdy by siedział tylko i na swoje patrzył a tak można pooglądać cudze.
Agnieszko Empuza:D wiela chcesz tych malin
dowej adres to w poniedziałek Ci wyśla. :P
Agnieszko musza to obejrzeć na własne oczy...na pewno zaszalałaś z tą słomą. Ta słoma co ja mam została przywieziona spod Torunia....jest bardzo cenna.
Ewuś widać, że brat Jan od małego lubił sprawy ogródkowe i za to jeszcze dostał wciry ja bym się cieszyła gdyby moja cera to lubiła. Ja lubię bukszpan a u nas do koszyczka daje się co popadnie ja np daję bukszpan a potem te gałązki do ziemi. Nie pogardziłabych też borówką czy barwinkiem.
Jutro chcę robić dżem z truskawek i konfitury czereśniowe (dzień owocowy) i jeszcze parę słoików kompotu do moczki na Boże Narodzenie: truskawka/agrest i czereśnie. Koniecznie muszę zobaczyć tą ananasową różę ...mam nadzieję, że Konstanty tylko robi rozeznanie.
Gabryśko
Boguśko mosz zaklepane maliny...jak zdąża to dzisiej posadza do doniczek.
Aneczko i tak to mosz jedyn zepsuje, żeby drugi mógł poprawić a Ty ciyrp....dobrze, że nie bolało.
Ciesza się, że te moi trzimanie na coś się zdało.
A co do tego posłonka to można go ukorzeniać i tak zrobia.
Wybierom się do Cia na wirtualno kawa....i na pokaz róż.
AgnieszkoAGNESS jak to dobrze, że róże nie kwitną we wszystkich zegrodkach naroz bo każdy by siedział tylko i na swoje patrzył a tak można pooglądać cudze.
Agnieszko Empuza:D wiela chcesz tych malin
Agnieszko musza to obejrzeć na własne oczy...na pewno zaszalałaś z tą słomą. Ta słoma co ja mam została przywieziona spod Torunia....jest bardzo cenna.
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Widzę, że już moją słomę obejrzałaś sobie
Moja też zdobyczna, jak już wcześniej opisywałam dorwałam rolnika na polu i zapakował mi cały bagażnik
Nie wszędzie jeszcze wyłożyłam bo pizgało!!! Może jutro się uda resztę. Zostanie mi drugie tyle na drugi rok
Moja ziemia to ciężka glina, też przydałoby jej się tej słomy, na rozluźnienie.
Zachwyciły mnie Twoje róże i chyba wypatrzyłam taką jak sobie kupiłam. To ta ciemno bordowa, u mnie na metce było, że Othello i Dominika potwierdziła, że to może być to
Masz cudny ten krzew. Moja dopiero otwiera 1 pąk.
Twoje róże już ogromniaste !!! Ja dopiero w tym roku kupiłam kilka krzewów, wiec to niemowlaki.
Zachwyciły mnie Twoje róże i chyba wypatrzyłam taką jak sobie kupiłam. To ta ciemno bordowa, u mnie na metce było, że Othello i Dominika potwierdziła, że to może być to
Twoje róże już ogromniaste !!! Ja dopiero w tym roku kupiłam kilka krzewów, wiec to niemowlaki.
- dominikams

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

Agnieszko u mnie też zimno ale dziś już nawet słonko świeciło i w końcu nie padało. A o glinie też coś wiem...ale przynajmniej wilgoć trzyma nie to co moje piaski.
Bardzo Cię proszę wstaw zdjęcie Twojej Othello jak tylko pączki się rozwiną ....może uda mi się ją zidentyfikować.
Dominiko cieszę się z Twoich odwiedzin.
Wiesz to nie jest pnąca róża....też bardzo mi się podoba a pachnie najładniej z wszystkich róż...taki głęboki można powiedzieć trochę duszny zapach ale raczej nie owocowy.....tak trudno opisać zapach. A kolor jest taki jak w rzeczywistości.
Dzięki za odwiedzinki ..... pozdrawiam wszystkich odwiedzających. :P
Bardzo Cię proszę wstaw zdjęcie Twojej Othello jak tylko pączki się rozwiną ....może uda mi się ją zidentyfikować.
Dominiko cieszę się z Twoich odwiedzin.
Wiesz to nie jest pnąca róża....też bardzo mi się podoba a pachnie najładniej z wszystkich róż...taki głęboki można powiedzieć trochę duszny zapach ale raczej nie owocowy.....tak trudno opisać zapach. A kolor jest taki jak w rzeczywistości.
Dzięki za odwiedzinki ..... pozdrawiam wszystkich odwiedzających. :P
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Ja tez ślę pozdrowienia dla Ciebie Elu 
Piękne masz te bezimienne, kolorek cudny
Piękne masz te bezimienne, kolorek cudny
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

Eluś tu dopiero oczopląsu dostałam.Piękne te pnące a jakie duże.Oczarowała mnie jednak ta na 1 i 2 zdjęciu-niesamowite kolory:Róż i maznięta bita śmietana.Pewnie też bezimienna?
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- empuza

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Nie koś trawki Elunia.Elizabetka pisze:
i taki sobie widoczek....a trawa rośnie jak szalona![]()
Buziaczki dla wszystkich.
Wezmę kocyk i myk!pod różyczki
Widoczek cudny
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- empuza

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
OJ! Tak!Tak!Elizabetka pisze:Aguś i w dodatku kapnie Ci jakaś czereśnia z góry.
Czereśnie to to co lubię w każdej ilości
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum