Ogródek brunetki cz.2
oj faktycznie, fajne masz te konary, takie juz wiekowe i ladnie spracowane:)
pozdrawiam
pozdrawiam
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Dziękuje wszystkim za wizytę , u mnie dzisiaj świeci pięknie słoneczko od rana , także można popracowac w ogrodzie
Ewo część tulipanów kupowałam na allegro z firmy "Benex" (polecam ) , a część również na allegro z firmy "cebule-kwiatowe." również polecam .Piękne zdrowe , dorodne cebule , co przekłada sie na piękne kwiaty.
Zeniu rzeczywiscie te papuzzie tylipanki są przepiękne , mam jeszcze chyba ze trzy gatunki , ale jeszcze nie kwitną dopiero są w pąkach . Mam nadzieje , że tez będą piękne . Na jesień muszę jeszcze dokupić tych papuzzich i liliokształtynych .
Ewelinko butki fajne , ale jeszcze nie rozrosły sie tak stokrotki w nich posadzone i nie osłoniły doniczek , Jak bardziej się rozkrzewią będzie lepiej....co do kobeii to mam zamiar ja tam zostawić , chce , aby pięła mi się po barierce , myślisz, że nie będzie jej tam zbyt dobrze ??
Taro czyżby pomarzły twoje kobee??
Alicjo dziękuje za miłe słowa i cieszę się , ze wam sie podoba......
Marcinie również dla Ciebie słonecznego dzionka ......
Urszulo miło mi .......
Ewo część tulipanów kupowałam na allegro z firmy "Benex" (polecam ) , a część również na allegro z firmy "cebule-kwiatowe." również polecam .Piękne zdrowe , dorodne cebule , co przekłada sie na piękne kwiaty.
Zeniu rzeczywiscie te papuzzie tylipanki są przepiękne , mam jeszcze chyba ze trzy gatunki , ale jeszcze nie kwitną dopiero są w pąkach . Mam nadzieje , że tez będą piękne . Na jesień muszę jeszcze dokupić tych papuzzich i liliokształtynych .
Ewelinko butki fajne , ale jeszcze nie rozrosły sie tak stokrotki w nich posadzone i nie osłoniły doniczek , Jak bardziej się rozkrzewią będzie lepiej....co do kobeii to mam zamiar ja tam zostawić , chce , aby pięła mi się po barierce , myślisz, że nie będzie jej tam zbyt dobrze ??
Taro czyżby pomarzły twoje kobee??
Alicjo dziękuje za miłe słowa i cieszę się , ze wam sie podoba......

Marcinie również dla Ciebie słonecznego dzionka ......
Urszulo miło mi .......
Jolu mam taką nadzieje.......
U mnie dzisiaj przepiękna pogoda słoneczko świeci i cieplutko jak latem . Latam z domu do ogrodu i z powrotem i nie wiem co mam ze soba zrobić . Waham sie czy sadzić już wszystkie kwiaty na zewnątrz czy się jeszcze wstrzymać. Ale i tak sporo już posadziłam , bo nie mogłam wytrzymać.
Nawet calle posadziłam w pojemnik i wyniosłam na dwór
Nie więcej już nic nie wysadzam , bo mogę tego pożałować.
Pobiegnę na allegro lepiej coś kupić.....

U mnie dzisiaj przepiękna pogoda słoneczko świeci i cieplutko jak latem . Latam z domu do ogrodu i z powrotem i nie wiem co mam ze soba zrobić . Waham sie czy sadzić już wszystkie kwiaty na zewnątrz czy się jeszcze wstrzymać. Ale i tak sporo już posadziłam , bo nie mogłam wytrzymać.
Nawet calle posadziłam w pojemnik i wyniosłam na dwór

Nie więcej już nic nie wysadzam , bo mogę tego pożałować.
Pobiegnę na allegro lepiej coś kupić.....

- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Reniu ja moje calle nie mam już sumienia męczyć w doniczkach,ale jeszcze do gruntu się boję,wystawiam codziennie na dwór,na noc do garażu.Codziennie wnoszę dziesiątki doniczek na dwór ,wieczorem chowam,chyba nie będę podpędzać już więcej
.U mnie trochę białych baranków na niebie,dawno ich nie było,może jaki deszczyk spadnie
.Wczoraj podlałam wszystko w ogrodzie na jakiś czas wystarczy

Czy z tego ;przewróconego; wazonu coś wypływa?
bo kiedyś w jakiejs gazecie widziałam takie zdjecie jak własnie z takiego wazonu wylewała sie rzeka kwiatów....................
bo kiedyś w jakiejs gazecie widziałam takie zdjecie jak własnie z takiego wazonu wylewała sie rzeka kwiatów....................
Kwiaty - NAJPIĘKNIEJSZA mowa świata.Moje wymarzone miejsce
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Renatko jak dużo masz tulipanów i jak cudnie kwitną
.Calle mam drugi rok,nie liczyłam na to ,że uda mi się bulwki przechować,ale przetrwały i posadziłam do doniczek.W tamtym roku kupiłam w maju i posadziłam od razu do gruntu i szybko urosły.On jednak w gruncie lepiej się rozrastają,więc ja posadzę na rabatę,mam wrażenie ,że już w doniczkach się duszą
W dużej donicy może im będzie dobrze