Moje marzenie - maniusika - cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie wiem co to za odmiana , rosła u córki ,zrobiłam szczepkę i teraz mam już trzy , ładnie kwitną nie trzeba ochraniac na zimę jak różową i co roku ma więcej kwiatów .. Agrowłókniny nie mogę położyć bo na wszystkich klombach mam dużo krokusów i tulipanów które same się rozmnażają , wykopuje ich tylko przypadkowo jak mam coś nowego w tym miejscu posadzi i przesadzam w inne miejsce Agrowłókniną chce wyłożyć jesienią pod różami , tam rosną jednoroczne kwiaty .. Obrazek Obrazek [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/800 ... 41de0.html]Obrazek Ta wśrodku z liliami tez ukorzeniłam już ze swojej hortensji a ostatnia to różowaktóra zmienia kolor na niebieski ..Tą też ukorzeniam ,zrobiłam trzy szczepki ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj, z ogromną przyjemnością obejrzałam Twój ogród. Podziwiam Cię za ogrom pracy jaki wkładasz w jego urządzanie, bardzo mi zaimponowałaś tym, że sama potarafisz rozmnożyć wiele roślin. Pięknie u Ciebie, a ostatnie fotki pokazują takie miłe wakacyjne klimaty. A wiciokrzew rzeczywiście piękny.
Pozdrawiam, Danuta
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Witaj. Podoba mi się ta tigrida tygrysia i mieczyki też, szczególnie te fioletowe.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Marysiu dolna z Ciebie kobitka :wink: ja w tym roku pierwszy raz zrobiłam szczepkę z hortensji ogrodowej - zobaczymy czy się uda :lol:
Miłej jutrzejszej niedzieli życzę :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dzisiaj pogoda jesienna , troche deszczu troche słońca ,kwiaty pięknie kwitną a to dalsze kolory floksów i innych letnich kwiatów .. Obrazek Obrazek Obrazekjutro mam do skoszenia trawnik aby tylko była pogoda no i przymierzam się do wybudowania chociaż małego oczka gdzie będzie zbierała się deszczówkę aby podlewać kwiaty Obrazek Obrazekjuż nawet zaczęłam ale to miejsce po wyrwanych wiśniach więc muszę najpierw usunąć korzenie ,piękny widok trawnika z górki tylko pod górkę już nie jest tak pięknie ., życzę na jutro ładnej poggody i przyjemnych pracw ogrodzie ..
Mój album
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AAAAle masz tego trawnika do koszenia, chyba nie robisz sama.
Napracujesz się porządnie na takim obszarze.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mam wokół domu hektarową działkę , z pół ha. to trawnik , część jest zostawiona na łąkę , to kosi mąż kosą , podwórko jest tez spore to kosi córka a mnie zostało do koszenia ten '' kawałeczek '' między rabatkami kilka godzi mi sie schodzi a jeszcze dochodzi pielenie i dziabanie więc mam zajęcie od wiosny do jesieni ,a to moja gimnastyka , mam asmę więc nie mogę jeździć na rowerze , uprawiać gimnastyki a tu pomalutku sobie zrobię i kości się nie zastoją ..a tak naprawdę to lubię ogród i w nim pracować .. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek moja hortensja różowa w tym roku kwitnie na rózne kolory i kwitnąca macierzanka na której siedzą roje motyli ..
Mój album
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pięknie ,znowu popadało , dobrze bo nie trzeba podlewać , a słonko szybko wysusza ziemie , dzisiaj nawiozłam sobie troche kamieni na oczko ale muszę je zabezpieczyć watą szklaną bo pełno tam korzeni po wiśniach , nie chcę aby poprzebijały folię .. pięknie i kolorowo wygląda ogród ,a kwiaty ślicznie kwitną ... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek aby tylko jutro nie było za gorąco bo muszę znowu poruszyc ziemię miedzy kwiatami , po wczorajszym deszczu trochę ją ubiło ale i zielsko zaczyna znowu wyłazić ...
Mój album
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Marysiu.
Piękne kwiaty.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Kochana a mnie zaciekawiło ostatnie zdjęcie :roll: czy mi się wydaje czy tam zwisają jakieś strąki?
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na ostatnim zdjęciu jest świerk z szyszkami na tle topoli .. Znowu dzisiaj była burza i popadało , jest ciepło i parno ,pokazują się prawdziwki i czerwoniaki , już kilka znalazłam w swoim lesie za płotem .. Trawnik znowu trzeba kosić , piękny kjest w tym roku ale co dwa tygodnie muszę go kosić zielsko również ma dobrze rosnąć .. a i kwiaty ładnie wyglądają , dokupiłam dziś hortensję o przebarwiających się kwiatach Pinky-Winky i krzak jaskra jesiennego , kwitną dalie i nowe kolory mieczyków , niecierpki i powtarzają kwitnienie lwie paszcze .. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek szarłat w tym roku nie wyrósł ale i tak ładnie wygląda Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Mój album
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Cześć Marysiu, dawno Cię nie było, zniknęłaś bez słowa aż się martwiłam. Ale dobrze, że już jesteś. Pinky-winky cudowna - też mi się marzy ale u mnie krucho z kasą, więc muszę poczekać. Trawnik u mnie też rośnie jak szalony, mój Małż kosi 2x w tygodniu :shock: Cudny widoczek z tym groszkiem pachnącym pnącym się po płocie :lol:
Miłego dnia życzę :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

pięknie i swojsko u ciebie, aż się chce oglądać:)

pozdrawiam nocnie:)
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aż mi się ciepło na sercu zrobiło, jak zobaczyłam u Ciebie lwie paszcze i groszek pachnący.
Jak w ogródku z mojego dzieciństwa :)

Wyczytałam, że cebule tulipanów same się u Ciebie mnożą i nie nakladasz agrowłókniny. Przypuszczam, że nie sadzisz ich w koszyczkach?
U Ciebie nie ma nornic? Gdybym ja posadziła tulipany bez koszyczków, po kilku dniach nie miałabym ani jednej cebuli :( A tak obgryzają tylko to, co sięgną zębami przez koszyczek..

Piasałaś u mnie, że wiosną przycinasz część floksów, żeby były bujniejsze i dłużej kwitły. Kiedy dokładnie to robisz?
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To zależy na jakiej wysokości chcesz mieć kwiaty , można scinać tyko czubki jak zaczynają się wiazać pąki lub gdy odrosną kilanascie cm.od ziemi ,tez scinam im czubki , i wtedy dłuzej kwitną . nawet na jednej kępce można przycinać róznie ,też będzie kwitła dłuzej , teraz też usuwam przekwitnięte kwiaty a z boku wyrastają nowe kwiaty są mniejsze ale tez jeszcze zakwitną ..
Mój album
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”