Ogród Igi - 2009.cz.2
- kubanki
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Klęska, zupełnie nie potrafię się zdecydować od czego zacząć tyle cudowności mają u tego Szmita. U Andrzejewskich bardziej podstawowa oferta, masz rację, ale atrakcyjna. Od czego zależy czy dostanie się upust? Czy dla detalicznych zakupów można uzyskać jakieś upusty? Pisałaś, że dostałaś, a jaki procent? Orientujesz się czy te ceny z oferty u Szmita to są dla hurtowych zakupów tylko, czy dla detalu też? A co Ty sobie stamtąd upatrzyłaś, jeśli możesz zdradzić?iga23 pisze:Witaj Aniu i jak przeglądy???
Napisz co to za sosna centralnie usytuowana na drugim od góry dzisiejszym zdjęciu.
-
iga23
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewuniu u mnie chyba jemiołuszek nie ma, bo owocki są do samej wiosny.
Asiu te cebule to dalie,lilie a póżniej bedą begonie, gloxinie,mieczyki,czosnki, kany, frezje, irysy, piwonie, zawilce, cyklameny, gipsówki, ale nie mam na razie cen. W zeszłym roku były tanie, te cebule są dość popularne, ja kupuję w tej hurtowni bo mają niskie ceny. Później wypiszę jaki są lilie, i dalie.
Aniu ta sosna to sosna żółta. Jak ja byłam u Andrzejewskiego to oprowadzał nas sam szef. Wszystko co kupiłam było w cenach hurtowych, nie wiem czy zawsze tak jest, bo większość szkółek dla detalistów dorzuca do 50 %.Tak jest u Szmita. U Andrzejewskiego byliśmy po wcześniejszym telefonie i chyba mu się spodobało, że z tak daleka specjalnie przyjechaliśmy.
LILIE WYSOKIE ORIENTALNE
białe-Siberia , Alma Ata ,Snow Queen
Kremowa-Courier, Menorca
Biało-żółta-Sorento
Biało- różowa- Nymph
Zółto - czerwona-Schoking
jasno różowa-Cavalese, Sorbone Le Reve, Toronto, X Factor
Ciemno różowe-Corvara, Benini, Acapulko
Czerwony
Red Sensation
biskupi-Frangio
pomarańczowy-Brunello
Były również różne lilie trąbkowe- na razie nie mam katalogu.
Niskie do donic-białe rózowe bordowe , żółte , pomarańczowe.
Asiu te cebule to dalie,lilie a póżniej bedą begonie, gloxinie,mieczyki,czosnki, kany, frezje, irysy, piwonie, zawilce, cyklameny, gipsówki, ale nie mam na razie cen. W zeszłym roku były tanie, te cebule są dość popularne, ja kupuję w tej hurtowni bo mają niskie ceny. Później wypiszę jaki są lilie, i dalie.
Aniu ta sosna to sosna żółta. Jak ja byłam u Andrzejewskiego to oprowadzał nas sam szef. Wszystko co kupiłam było w cenach hurtowych, nie wiem czy zawsze tak jest, bo większość szkółek dla detalistów dorzuca do 50 %.Tak jest u Szmita. U Andrzejewskiego byliśmy po wcześniejszym telefonie i chyba mu się spodobało, że z tak daleka specjalnie przyjechaliśmy.
LILIE WYSOKIE ORIENTALNE
białe-Siberia , Alma Ata ,Snow Queen
Kremowa-Courier, Menorca
Biało-żółta-Sorento
Biało- różowa- Nymph
Zółto - czerwona-Schoking
jasno różowa-Cavalese, Sorbone Le Reve, Toronto, X Factor
Ciemno różowe-Corvara, Benini, Acapulko
Czerwony
Red Sensation
biskupi-Frangio
pomarańczowy-Brunello
Były również różne lilie trąbkowe- na razie nie mam katalogu.
Niskie do donic-białe rózowe bordowe , żółte , pomarańczowe.
Za wczasu nie będę panikować , posadzę i będę przykrywać są ładne więc warte zachodu .
Skalnica ładna . Iga jak będziesz wiosną robić porządki w ogrodzie to nie wyrzucaj roślinek na kompost , u mnie jesienią ptaki zniszczyły sporo rojników i innych roślin ze skalniaka , więc każda najmniejsza sadzoneczka mile widziana .
Skalnica ładna . Iga jak będziesz wiosną robić porządki w ogrodzie to nie wyrzucaj roślinek na kompost , u mnie jesienią ptaki zniszczyły sporo rojników i innych roślin ze skalniaka , więc każda najmniejsza sadzoneczka mile widziana .