Kolekcja Agaty :-)))
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ale wielka kępka equestrisów... ja nie mam nawet jednego. w mojej kolekcji bardzo ciężko znaleźć coś oryginalnego, większość to najzwyklejsze hybrydy. bo nie mam gdzie kupić oryginalniejszych storczyków, wystawy są rzadko, ale nawet tam ciężko dostać coś fajnego. a marzy mi się equestris, violacea i lueddemaniana.
- Mala_MI
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
dzięki za rady ;) chyba się skuszę, choć na jednego ;)agata0806 pisze:Mała Mi chłodu potrzebuje tylko do zakwitnięcia..U mnie też wysoka temperatura w mieszkaniu 24-26,gdzieś we wrześniu go wystawię na balkon a potem na kuchenne okno gdzie będzie chłodniej(ciągle otwarty lufcik)..Można też nie domknąć okna i zostawić malutką szparę i przy niej postawić Dendrobium,czytałam na innym forum że wtedy zakwita bez problemu ;:6
Ja też się wahałam czy kupić,to moje pierwsze storczyki które potrzebują przechłodzenia ale myślę że wszystko dobrze pójdzie
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- agata0806
- 1000p
- Od: 11 lut 2009, o 14:12
Moni uzależniony,ostatnio spadł z parapetu,pewnie jeszcze nie wytrzeźwiał
Mała Mi no to skuś się,nie dość że ładny widok to jeszcze pachnie
A ja Wam coś powiem..Jak zwykle przycięłam woskowego Fakla po kwitnieniu i zaczęło coś się kluć,obserwowałam to kilka dni a dzisiaj już jestem pewna że to kolejne keiki i to znowu na jakim Falku
To już drugie keiki w tym roku...
A rośnie na tym..

Mała Mi no to skuś się,nie dość że ładny widok to jeszcze pachnie

A ja Wam coś powiem..Jak zwykle przycięłam woskowego Fakla po kwitnieniu i zaczęło coś się kluć,obserwowałam to kilka dni a dzisiaj już jestem pewna że to kolejne keiki i to znowu na jakim Falku

To już drugie keiki w tym roku...
A rośnie na tym..

- agata0806
- 1000p
- Od: 11 lut 2009, o 14:12
Moni i Ty się kochana na keiki doczekasz..Ja też kiedyś tak mówiłam że inni mają a ja nie i że to nie sprawiedliwe i sama zobacz..Są dwa
Mój jeden woskowy też kwitł tylko raz jak go kupiłam i stoi..Miałam tak z jednym Falkiem,puszczał pęd i synek mi go zrzucił i się złamał..Potem odbił z boku ale tym razem ja złamałam..Nie kwitł dłuższy czas ale jak wypuścił pęd to nie wierzyłam bo był tak gruby i dorodny(proszę bez skojarzeń)haha..

Mój jeden woskowy też kwitł tylko raz jak go kupiłam i stoi..Miałam tak z jednym Falkiem,puszczał pęd i synek mi go zrzucił i się złamał..Potem odbił z boku ale tym razem ja złamałam..Nie kwitł dłuższy czas ale jak wypuścił pęd to nie wierzyłam bo był tak gruby i dorodny(proszę bez skojarzeń)haha..