





oto moje chleby, bułki i rogale nadziewane śliwką upieczone na przełomie stycznia i lutego
Ewa
Ewuniu właśnie nie robiłam zakwasu z mąki pszennej ,myślę żeby nie wyszedł ,bo mąka pszenna ma to do tego że robi słodkość ,wiesz Ewuniu tak tylko pytałam ,bo może wszystkiego nie wiem..... :Pogis1 pisze:Bogusiu
Czy dokarmiam mąką pszenną? Przyznam szczerze, że nie próbowałam, do tej pory dokarmiałam tylko żytnią i tylko z żytniej robiłam zakwas.
Czy masz jakieś doświadczenie z mąką pszenną w zakwasie? Jeśli tak, czy możesz się podzielić doświadczeniem?
Ewa
Jagódko (dzięki kochana) zaryzykowałam ... i .......... rośniemiluck pisze:
Lisko ja bym zaryzykowała i upiekła z tego zakwasu chlebek,dodaj trochę drożdży.
Aha ,zapomniałam napisać,że chleb z zakwasu z mąki razowej typ.2000 jest lekko kwaskowy.
Fotki nie robiłam...Ave pisze:Izulek - chlebek z miski ? koniecznie chcę relacje i fotki