Mały ogródek basowej cz.2
Na tej stronie też już byłam .....
http://makadi.pl/index.php?cPath=52_113 to ta stronka , na all też wystawia pod nickiem patrykk_2005
http://makadi.pl/index.php?cPath=52_113 to ta stronka , na all też wystawia pod nickiem patrykk_2005
Pozdrawiam,Małgorzata
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosieńko. To się wiosną umówimy.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
-
-
Ja zacznę ferie na początku lutego. Na 3 dni jadę na marsze na orientację do Czarnej Sędziszowskiej a pod koniec tygodnia do Wrocławia. Rodzice będą świętować 50 lat pożycia małżeńskiego. Pewnie we Wrocławiu porobię zakupy nasionkowe i powrót do Lubartowa. Narty jak na moje możliwości finansowe są troszeczkę za drogie. Zresztą nie jeżdziłem na nartach już ponad 20lat. Aktualnie doprowadzam do końca "operację doświetlanie rozsady' i w połowie lutego zabieram się ostro za sianie.
-
Moja wysokoprężna lampa sodowa z czasów gdy miałem tunele z pomidorami wraz z oprawą została u teścia a on w piwnicy produkuje rozsadę pomidorów, cebuli, porów i selerów. Więc go nie pozbawię lampy. Nowa (komplet) kosztuje od 350 do 600zł więc wymyśliłem coś innego. Zastosowałem żarówkę sodową ale tzw. zamiennik rtęciówek (do tego trzeba statecznik) a druga wersja to żarówka typu MixF-do doświetlania roślin ale wkręca się do zwykłej obudowy np. lampki. Koszt żarówki ok.30zł. Co do asortymentu nasion to jestem na etapie planowania. Na początek pójdą pewnie koleusy, lobelie, kalarepa, wczesna kapusta, może szałwie i żeniszki. Reszta poczeka do marca.