Moja kwitnąca kolekcja

Zablokowany
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ta Vanda pewnie uschnie, bo wątpię, by w złych sklepowych warunkach doprowadzili ją do kwitnienia.
Storczykowo, straszny pesymizm w tak młodym wieku jak chcesz, mogę trochę potrzymać kciuki, żeby Ci się udało a póki co , nie rozpaczaj, tylko podziwiaj storczyki Agness i innych
ja zawsze jestem pesymistycznie nastawiona. bo jak przyjeżdżam na wystawę to zwykle najlepsze Vandy są już sprzedane. i do tego w tym roku T. pracuje, więc pewnie nie kupię żadnego, bo na drugi dzień pewnie nie pozostanie nic oprócz najzwyklejszych hybryd Phalaenopsisów. a chce Vandę, Phal. equestris i Phal. z liśćmi w kropki. a to rzadkie storczyki i na pewno szybko się sprzedadzą. im szybciej będę na wystawie tym lepiej.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dusiu, może uda Ci się zarezerwować Vandę ;:88 Trzymam kciuki ;:215

Sprawdź przed wystawą na stronie OrchidSklepiku, bo może się tam pojawić lista storczyków, które będą wtedy w sprzedaży. Wiem, że można je już wtedy zarezerwować.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mamba pisze:Dusiu, może uda Ci się zarezerwować Vandę ;:88 Trzymam kciuki ;:215

Sprawdź przed wystawą na stronie OrchidSklepiku, bo może się tam pojawić lista storczyków, które będą wtedy w sprzedaży. Wiem, że można je już wtedy zarezerwować.
żeby zarezerwować Vandę musiałabym pojechać dzień przed wystawą, czyli w czwartek. w piątek T. niestety pracuje :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

a podaj stronę orchidsklepiku, może sobie obejrzę listę, chociaż wątpię, bym coś zamawiała, bo z tego co widziałam na wystawie to bardzo drogo tam mają.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusiu, Vandę można zarezerwować przez internet, a na stronie OrchidSklepiku ( http://www.orchidsklepik.pl/ ) można znaleźć listę storczyków wraz z cenami, ale to dopiero na krótko przed wystawą orchidei.
alastor
50p
50p
Od: 30 sie 2008, o 18:33

Post »

można też w Salonie orchidei- sprzedaż internetowa :
http://www.orchideasalon.pl/index.php
pozdrawiam
Magda
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jestem po wizycie w Tesco, wstawili storczyki dzień przed promocją, przywieżli tylko 10 szt. były tylko 4 kolorki, ale na szczęście trafił się jeden taki, jakiego nie miałam,oto on Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Prześliczny jest twój nowy nabytek. Bardzo podobny do mojego zakupu wystawowego. Mój ma dwa dolne i górny środkowy płatek w kolorze kremowym, a boczne są białe. Ma bardzo delikatniusi zapach i 4 boczne pędy z pąkami.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

piękny!!! ma piękne kwiaty, liście i korzenie.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

On jest bardziej żółty niż na zdjęciu, nie udało mi się uchwycić rzeczywistego koloru. Jutro znowu biegnę do Tesco na rekonesans :lol: mam nadzieję, że przywiozą coś ciekawego. Muszę korzystać z takich okazji, bo to dopiero druga taka promocja od czasu gdy otworzono Tesco.Mam nadzieję, że coś upoluję :lol: :lol: :lol:
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59

Post »

Bardzo ładny ten nowy okaz, ostatnio widziałem podobnego, tylko był bardziej żółto-pomarańczowy i miał bordowe liście :o ale nie miałem ze sobą kasy i karty, a jak po niego wróciłem, to juz go nie było ;:144
Awatar użytkownika
joannna
200p
200p
Od: 29 mar 2008, o 21:51

Post »

śliczniutki ten nowy,
Mój nowy chorasek jest bardzo podobny , ale nie wiem czy będzie mi dane cieszyć się jego kwiatami .
Awatar użytkownika
menia
500p
500p
Od: 30 lip 2008, o 21:36

Post »

Fajniusi ten Twój storczyk. Mam nadzieję,że do Biedronki za tydzień przywiozą więcej.
Awatar użytkownika
-ewelina-
500p
500p
Od: 14 sie 2007, o 23:14

Post »

AGNESS wyczytałam dziś, że w Biedronce od 23 jakaś mega oferta ;:91

Pozdrawiam,
Ewelina
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS wczoraj kupiłam w Tesco takiego samego storczyka ;:106 ale mój najprawdopodobniej zostanie komuś podarowany.
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

U mnie w Tesco kwiatów nie ma w ogóle, a w Biedronce są, ale w stanie fatalnym i z cenami z kosmosu, droższe, niż w kwiaciarniach.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”