U Agnieszki
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzięki Priamie za odwiedziny, zapraszam częściej
Dziwaczki uwielbiam, najbardziej za to, że są takie nieprzewidywalne i każdy kwiatuszek mają inny, chyba zresztą stąd polska nazwa - takie dziwne kwiatki 

Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród
- Agii
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 lip 2008, o 20:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj. Super masz dziwaczki. Mam i ja je u siebie pierwszy rok. Hmmm chciałabym je mieć nadal ale nie wiem kiedy zebrać nasionka. Teraz są na nich takie małe ciemne koraliki , zbierać je już? Prosze o radęsaaga pisze:Witaj Lisko, nie zazdrość, chętnie i dla Ciebie zbiorę z nich nasionka. Ja już od paru lat sieję je ze swoich nasion i ładnie rosną i kwitną

Agii - nasionka z dziwaczków zbieram jak są już czarne, potem trzymam w suchym i ciepłym miejscu, żeby dobrze przeschły, a później pakuję do papierowych torebek i przechowuję tak do wiosny. W tym roku już z niektórych zbierałam.
Maakita - moja jedna jeżyna jest już stara, ma koło 8 lat, a druga jest trzyletnia. Obie zabezpieczam przed przemarznięciem i jak na razie odwdzięczają się co roku pięknymi owocami.
Maakita - moja jedna jeżyna jest już stara, ma koło 8 lat, a druga jest trzyletnia. Obie zabezpieczam przed przemarznięciem i jak na razie odwdzięczają się co roku pięknymi owocami.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
smakowicie na tej działce i sałata i jeżynki
A kiedy sie zbiera nasiona rukoli, czy w ogóle się zbiera, czy kupuje?

A kiedy sie zbiera nasiona rukoli, czy w ogóle się zbiera, czy kupuje?
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Hej Maakita, ja rozkładam pędy jeżyn na ziemi i okrywam liśćmi, a czasami dodaję też włókninę. Czasami było u mnie na Lubelszczyźnie do -30 i jakoś nic złego się z nią nie działo. Mam nadzieję, że nadal tak będzie, bo jeżynki są pyszne ( mam odmianę Orkan)
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród