Storczyki Joasi
-
Orchideomaniak
- 500p

- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
bardzo ładna Ascocenda. miałam kiedyś podobną. podobna jest do Ascda. princess mikasa blue. a Vanda, taka prawdziwa to mi się marzy już 3 lata.
właśnie taka:

to Vanda z poprzedniej wystawy. najcudowniejsza, jaką kiedykolwiek widziałam... gdyby nie jej cena, pewnie byłaby moja... to był ideał. dokładnie taka mi się marzy. mam podobną, ale rózową a chcę właśnie taką niebieskofioletową. jest super.
właśnie taka:

to Vanda z poprzedniej wystawy. najcudowniejsza, jaką kiedykolwiek widziałam... gdyby nie jej cena, pewnie byłaby moja... to był ideał. dokładnie taka mi się marzy. mam podobną, ale rózową a chcę właśnie taką niebieskofioletową. jest super.
- Storczykowa

nie mieszkam w polsce ,a tu w dobrych kwiaciarniach można znaleść naprawde ciekawe storczyki .jest nawet taka jedna kwiaciarnia gdzie są tylko orchidee.niestety bardzo daleko odemnie więc nie bywam tam często ,a może to i lepiej bo łzy miała bym tylko w oczach bo chciała bym mieć je wszystkie
pozdrawiam aska
pozdrawiam aska
- Storczykowa

-
Orchideomaniak
- 500p

Nie przeczę że można znaleźć ciekawe storczyki w polsce ,powiem więcej jest większy wybór, niż tu .Ja muszę się nalatać żeby znaleźć coś ciekawego.
I wystawy są częściej organizowane w polsce niż tu .Czasem to tylko sklepy internetowe pozostają .
.
A dziś kupiłam dwa nowe storczyki
Jednego to mi się szkoda zrobiło .Stał taki biedny ,chory i prawie za darmo więc go wzięłam.
poobcinałam zgniłe korzonki ,zasypałam węglem drzewnym i czekam aż wyschnie..

a to drugi

I wystawy są częściej organizowane w polsce niż tu .Czasem to tylko sklepy internetowe pozostają .
.
A dziś kupiłam dwa nowe storczyki
Jednego to mi się szkoda zrobiło .Stał taki biedny ,chory i prawie za darmo więc go wzięłam.
poobcinałam zgniłe korzonki ,zasypałam węglem drzewnym i czekam aż wyschnie..

a to drugi

- Storczykowa

-
Orchideomaniak
- 500p

- Storczykowa

wiem , że to jeden i ten sam. ale pokazywałaś 2 Phalaenopsisy, tego z liśćmi i tego z kwiatami. ten żółty podobny do jednego z moich, tylko nieco inne płatki, mój ma troszeczkę smuklejsze. ale są naprawdę fajne, bo kwitną gdzieś ok. pół roku (a przynajmniej mój). tzn. jedne kwiaty się trzymają pół roku.

to prawdziwe szczęście dostać taki prezent. Też myślę o vandzie, ale trochę się boję, że sobie z nią nie poradzę.