Kilka fotek z niby ogródka - AnnaK
Re: Kilka fotek z niby ogródka - AnnaK
Zaglądają,zaglądają
I podziwiają .Mało piszą ,prawie wcale nie piszą,ale oglądają .Podoba mi się twój ogród.Dobrze że to oczko zlikwidowałaś.Teraz jest super.Smok jest super podobnie kopci jak ten krakowski pod Wawelem.

- Alina-277
- 200p
- Od: 3 sty 2011, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie mów że nikt nie zagląda bo zaglądają ukradkiem i może znaku nie dają. Masz ogród 4 ary a ja mam działkę z ROD 3 ary.Przy małych dzieciach oczko nie potrzebne ale kiedyś zrobisz .Przy dzieciach jest potrzeba więcej trawy bo taki basen też zajmuje dużo miejsca ale masz piękne róże i dużo innych kwiatów.Smok jest super.
Pozdrawiam... Alina .
Witam serdecznie
nie spodziewałam się, że ktoś tu jeszcze zagląda. Już niebawem trzeba wyjść do ogródka. Chciałam w sobotę trochę pogrzebać ale niestety ziemia jeszcze nie rozmarzła a tulipany już wychodzą
)

I miałam chwilkę czasu więc wklejam zdjęcia. W tamtym roku kupiłam azalie i rododendrony i zakryłam na zimę agrowłókniną i .... pomarzły. Sami zobaczcie. Te nie przykryte wyglądają świetnie.

I rzut oka na wychodzące hosty i kokorycz i na całość:)
Trzy nowe nabytki i wychodzące piwonie. Nabytki kupione na szkóółce za jedyne 9 zł sztuka

I rzut oka na wychodzące hosty i kokorycz i na całość:)

Ostatnio popracowałam trochę. Posiałam cynie miniatury i zwykłe. Wsadziłam już mieczyki i acidantee i takie coś o bordowych liściach ale zapomniałam nazwy. W szkółce kupiłam jeszcze konikę i wsadziłam koło magnolii. W poprzednią zimę przykryłam magnolię za radą Czuksanowa i nie zakwitła. W tym roku dałam jej zmarznąć i ma mnóstwo kwiatów. Jak zakwitnie to wkleję zdjęcia.
- nyskadu
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pieknie, ale zdziwiłam się że pomarzły ci różaneczniki. Ja nigdy nie okrywam i nigdy mi jeszcze nie zmarzły, no może czasem jakaś gałązka. Ja mam z nowu pecha bo często jest przymrozek gdy pięknie kwitną, rano się budzę a tam szmaty zamiast kwiatów.W jakim regionie kraju mieszkasz?
Witaj.Mieszkam naPomorzu Zachodnim. W zasadzie zawsze tu cieplej niż u Was. A może one po prostu są chore?? Chociaż nie wydaje mi się .
- 7koliberek9
- 200p
- Od: 17 mar 2008, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, przykro mi z powodu rododendronów
Ja osłaniam je tylko gałęziami sosnowymi i podsypuję grubą warstwę kory i na razie jestem zadowolona choć azalie japońskie co roku mi podmarzają
Jaką masz magnolię? Lada chwila zakwitnie
i ile ma paków
Moje malutkie mają może po 5 

Jaką masz magnolię? Lada chwila zakwitnie

Ogrodowe tęsknoty Justyny - Zapraszam:)
- joannakr0508
- 500p
- Od: 8 kwie 2011, o 10:23
Witaj Aniu masz mały ale bardzo ładny ogród jest czysty i zrobiony z głowa nie jest chaotyczny czyli jak dla mnie idealne miejsce na odpoczynek .Magnolie masz śliczną chyba i ja sobie kupię bo ma cudowne kwiaty .Powiem Ci że ja mam duży ogród i sama nie wiem co mam z nim zrobić jak na razie wzięłam się za oczko bo też mam z tym że tylko wykopane trzeba wyłożyć folią zrobić brzegi a ile trzeba pieniędzy żeby to wszystko zagospodarować .Czyli reasumując moja oaza spokoju będzie gotowa za kilka lat jak już będzie to wszystko miało ręce i nogi, bo nie jestem w stanie w ciągu jednego roku zagospodarować 1500 m.Ale się rozpisałam
na pewno będę do Ciebie zaglądać
Pozdrawiam

Pozdrawiam

Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy.
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;

Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Dzięki dzięki za odwiedziny. Jutro chyba magnolia zakwitnie . na pewno wkleję. Pozdrawiam. 

Joasia a czy te oczko wodne to jest niezbędne w ogrodzie? Ja miałam i zakopałam. To może zrób taki strumyk kamienny z fontanną skoro masz miejsce. Widziałam gotowe koryta
na allegro. Nie wiem czy mój ogródek jest z głową robiony ale staram się. Dzisiaj u mnie zakwitły tulipany pełne. A koło nich jakiś pstrokaty, którego pierwszy raz widzę::))) 

- joannakr0508
- 500p
- Od: 8 kwie 2011, o 10:23
No wiesz Aniu mój M chce mieć wiec ja się nie sprzeciwiam muszę iść na kompromis bo bez tego on nie pozwolił by mi na wiele rzeczy a tak na marginesie to bardziej staw jest jak oczko bo jest trochę spore , a tulipany są śliczne
))

Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy.

Na szczęście u nas nie było mrozu ale nadal jest zimno. Z rana o 7 jakieś 2 stopnie. Właśnie niedawno znalazłam na forum nazwę Irys bucharyjski i okazało się , że mam go w swoim ogrodzie. Jest na 1 stronie tego wątku.