Kilka fotek z niby ogródka - AnnaK

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
x-m-9
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 4 sty 2009, o 04:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kilka fotek z niby ogródka - AnnaK

Post »

Zaglądają,zaglądają :D I podziwiają .Mało piszą ,prawie wcale nie piszą,ale oglądają .Podoba mi się twój ogród.Dobrze że to oczko zlikwidowałaś.Teraz jest super.Smok jest super podobnie kopci jak ten krakowski pod Wawelem.
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p
Od: 3 sty 2011, o 12:53

Post »

Nie mów że nikt nie zagląda bo zaglądają ukradkiem i może znaku nie dają. Masz ogród 4 ary a ja mam działkę z ROD 3 ary.Przy małych dzieciach oczko nie potrzebne ale kiedyś zrobisz .Przy dzieciach jest potrzeba więcej trawy bo taki basen też zajmuje dużo miejsca ale masz piękne róże i dużo innych kwiatów.Smok jest super.
Pozdrawiam... Alina .
Awatar użytkownika
AnnaK
200p
200p
Od: 21 sty 2008, o 08:08

Post »

Witam serdecznie :D nie spodziewałam się, że ktoś tu jeszcze zagląda. Już niebawem trzeba wyjść do ogródka. Chciałam w sobotę trochę pogrzebać ale niestety ziemia jeszcze nie rozmarzła a tulipany już wychodzą :))
Awatar użytkownika
AnnaK
200p
200p

Post »

I miałam chwilkę czasu więc wklejam zdjęcia. W tamtym roku kupiłam azalie i rododendrony i zakryłam na zimę agrowłókniną i .... pomarzły. Sami zobaczcie. Te nie przykryte wyglądają świetnie. Obrazek Obrazek
I rzut oka na wychodzące hosty i kokorycz i na całość:)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekTrzy nowe nabytki i wychodzące piwonie. Nabytki kupione na szkóółce za jedyne 9 zł sztuka
Awatar użytkownika
AnnaK
200p
200p

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio popracowałam trochę. Posiałam cynie miniatury i zwykłe. Wsadziłam już mieczyki i acidantee i takie coś o bordowych liściach ale zapomniałam nazwy. W szkółce kupiłam jeszcze konikę i wsadziłam koło magnolii. W poprzednią zimę przykryłam magnolię za radą Czuksanowa i nie zakwitła. W tym roku dałam jej zmarznąć i ma mnóstwo kwiatów. Jak zakwitnie to wkleję zdjęcia.
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pieknie, ale zdziwiłam się że pomarzły ci różaneczniki. Ja nigdy nie okrywam i nigdy mi jeszcze nie zmarzły, no może czasem jakaś gałązka. Ja mam z nowu pecha bo często jest przymrozek gdy pięknie kwitną, rano się budzę a tam szmaty zamiast kwiatów.W jakim regionie kraju mieszkasz?
Awatar użytkownika
AnnaK
200p
200p

Post »

Witaj.Mieszkam naPomorzu Zachodnim. W zasadzie zawsze tu cieplej niż u Was. A może one po prostu są chore?? Chociaż nie wydaje mi się .
Awatar użytkownika
AnnaK
200p
200p

Post »

Wiosna prawie w pełni. Zaraz zakwitnie magnolia. Są też pierwsze tulipany. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
7koliberek9
200p
200p
Od: 17 mar 2008, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, przykro mi z powodu rododendronów :( Ja osłaniam je tylko gałęziami sosnowymi i podsypuję grubą warstwę kory i na razie jestem zadowolona choć azalie japońskie co roku mi podmarzają :roll:

Jaką masz magnolię? Lada chwila zakwitnie ;:138 i ile ma paków :shock: Moje malutkie mają może po 5 :lol:
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

Witaj Aniu masz mały ale bardzo ładny ogród jest czysty i zrobiony z głowa nie jest chaotyczny czyli jak dla mnie idealne miejsce na odpoczynek .Magnolie masz śliczną chyba i ja sobie kupię bo ma cudowne kwiaty .Powiem Ci że ja mam duży ogród i sama nie wiem co mam z nim zrobić jak na razie wzięłam się za oczko bo też mam z tym że tylko wykopane trzeba wyłożyć folią zrobić brzegi a ile trzeba pieniędzy żeby to wszystko zagospodarować .Czyli reasumując moja oaza spokoju będzie gotowa za kilka lat jak już będzie to wszystko miało ręce i nogi, bo nie jestem w stanie w ciągu jednego roku zagospodarować 1500 m.Ale się rozpisałam :D na pewno będę do Ciebie zaglądać

Pozdrawiam ;:11
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AnnaK
200p
200p

Post »

Dzięki dzięki za odwiedziny. Jutro chyba magnolia zakwitnie . na pewno wkleję. Pozdrawiam. :D
Awatar użytkownika
AnnaK
200p
200p

Post »

Joasia a czy te oczko wodne to jest niezbędne w ogrodzie? Ja miałam i zakopałam. To może zrób taki strumyk kamienny z fontanną skoro masz miejsce. Widziałam gotowe koryta :) na allegro. Nie wiem czy mój ogródek jest z głową robiony ale staram się. Dzisiaj u mnie zakwitły tulipany pełne. A koło nich jakiś pstrokaty, którego pierwszy raz widzę::))) Obrazek
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

No wiesz Aniu mój M chce mieć wiec ja się nie sprzeciwiam muszę iść na kompromis bo bez tego on nie pozwolił by mi na wiele rzeczy a tak na marginesie to bardziej staw jest jak oczko bo jest trochę spore , a tulipany są śliczne :)))
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AnnaK
200p
200p

Post »

a oto moja magnolia w pełnej krasie Obrazek Obrazek
oraz magnolia przed urzędem miastaa:)) Też ładna ObrazekA to mój bukiet od małżonka na urodziny 22-go Obrazek
Awatar użytkownika
AnnaK
200p
200p

Post »

Na szczęście u nas nie było mrozu ale nadal jest zimno. Z rana o 7 jakieś 2 stopnie. Właśnie niedawno znalazłam na forum nazwę Irys bucharyjski i okazało się , że mam go w swoim ogrodzie. Jest na 1 stronie tego wątku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”