Danusiu - danuta z dzisiaj rano zima jeszcze nadal trwała. Część kwitnących roślin udało mi się wcześniej okryć, a krokusy same o siebie zadbały i pozamykały kwiaty. Myślę, że dużych strat nie będzie. Ale żeby nie było nudno, to od popołudnia szaleje u nas huragan, przewidywana temperatura odczuwalna na noc to - 6 stopni, a przez najbliższe dwa dni ma padać deszcz.
Iwonko - iwona0042 u mnie najpierw dwa dni ze śniegiem, teraz okropny huragan, w nocy zimnica, a od jutra opady deszczu. Wszyscy mamy bardzo urozmaiconą pogodę.
Iwonko - Iwonka1 mam nadzieję, że miłek amurski dopiero pokaże na co go stać, bo na razie kwitnie tylko jednym kwiatkiem, ale w zanadrzu ma jeszcze trzy pączki.
Irysy Danforda również bardzo lubię przede wszystkim za przepiękny kolor.
Ciemierniki wschodnie zakwitały już od końca listopada, poprzez cały grudzień, styczeń, luty i obecnie kończą kwitnienie. Zaczynają je zastępować ciemierniki o pełnych kwiatach, a więc będzie jeszcze co oglądać.
Kilka epizodów śnieżnych przewinęło się u nas tej zimy, ale były one krótkotrwałe.
Dziękuję za pochwałę mojej wiosny i życzenia.
Iko - mandorla dzisiaj rano na działce było jeszcze biało, ale w ciągu dnia pogoda już się zmieniła. Teraz wieje niemożebnie i ten huragan ma utrzymać się do rana. Zapowiada się ciekawa noc.
Myślę, że ogrzewanie zostanie włączone za jakieś 3 dni. Czekamy więc na dalsze kwitnienia.
Dzisiejsze zdjęcia.