No właśnie się nie spodziewałem takiego koloru, rośnie na pełnym słońcu. Chyba w przyszłym roku jednak trochę cienia mu dam, będzie bardziej cytrynowy i większy
Na zakończenie lata doczekałem się nieziemskich zapachów datury. Prawie bez liści po ataku mszyc ale pąków mnóstwo Żółta dopiero się zbiera
Buddleja 'Pink Delight' i słonecznik ozdobny z nasion
Róża 'Claire Matin' i groszek w kolorze którego się nie spodziewałem
Ciągle nie wiem czy ten odgłos pukania już jest odpowiedni w tej dyni czy nie
Cała łąka w pszczołach, wszystko bzyczy
I żeby nie było tylko o kwiatkach... dzisiejsza wolna sobota spęczona na prawdziwych pasjach szukanie fundamentu kolejne starcie
Całkiem dobra ziemia więc wykorzystam do zrobienia przedogródka, który od kupienia domu leży taki i nic w nim nie ma poza chwastami W planie ma być żółto niebiesko ale zobaczymy udanego weekendu wszystkim ;) póki nie pada
Jak zapowiadałem, moja najstarsza datura, po przejściach z mszycami dotrzymała do końca sezonu i wreszcie zaczęła pokaz pachnie nawet w taki brzydki dzień jak dziś
A proszę bardzo w tym roku niestety mniejsza o połowę, inwazja mszyc wiosną trochę ją zwolniła
W przyszłym roku chyba pójdzie do gruntu bo już większej donicy nie znajdę w tym roku rośnie w takim wielkim wiadrze do rozrabiania betonu