Dziękuję Wam za odwiedziny  

Właśnie kibicuję "Naszym" w meczu z Portugalią  

Piszecie, że podoba Wam się kompozycja roślin w ogrodzie, dobór kolorów itp.
Kochane, dobór kolorów nie udał się tak od razu - to wynik ciągłego przesadzania  

Wiesz jak to z kolorami - odcień jednego różu czasami nie pasuje do innego i widać to dopiero w sezonie, więc kopanie, przenoszenie, w międzyczasie dosadzam byliny i okazuje się, ze niektóre rosną niższe lub wyższe niż się spodziewałam i znów przenoszenie. Tak w kółko  

W tej chwili znów widzę, że będę przenosić kilka roślin - Pastella rośnie za niska, i zbyt daleko na tyłach rabaty posadziłam, a mam ich jakieś 8szt. do przeniesienia. Mam obawy, czy wszystkim znajdę miejsce na przodzie  

U mnie ona jest dosłownie miniaturowa w wysokości - widać zupełnie nie służy jej mój kiepski grunt.  Postanowiłam, że przeniosę wszystkie Pastelle bardziej do przodu, a na ich miejsce posadzę białe jeżówki i róże - planuję Lions Rose i Bremer Stadtmusikanten.  Z tyłu rosną Crocus Rose, więc pomyślałam, ze kolorystycznie spasują. Czy to dobry wybór? Nie mam jeszcze tych róż. Może ktoś pomoże w wyborze? 
Crocus Rose

Róże, które posadziłam dla mojej kochanej Pusi  

Dwa krzewy William&Catherine

Piękna, niska, kompaktowa róża - Kastelruther Spatzen - polecam wszystkim  

Novalis

Concerto

Niezawodna Fairy - taka zwyczajna, popularna, a ja ją tak lubię

New Dawn

Sabrina

White Cover

Granny

pierwsze liliowce

Rose Tapestry

jeżówki

White Double Delight

Zakwitły pierwsze floksy - na razie tylko Blue Paradise i to tylko jeden krzaczek, bo niestety wszystkie floksy w ogrodzie zjedzone przez sarny i muszą odbić

złocienie zaczynają

Ścięłam pierwsze kwitnienie kocimiętek - było tego kilka taczek  

Czekam na powtórne kwitnienie  

Miłego weekendu Wam życzę