Tymczasowy ogród Margo_margo cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tymczasowy ogród Margo_margo cz. II

Post »

:wit

Czyli mam rację , taki port lotniczy jest potrzebny w ogrodnictwie . ;:215
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Masz absolutną rację ;:108. I mimo, że jesteś ogrodniczką, tym razem nie przesadziłaś tym stwierdzeniem :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Beatko Ty się lepiej od razy dowiedz jaka cena biletu, może jakieś tanie promocyjne loty....no wiesz sam budynek nic nie daje!
Dziewczyny mnie chyba popierają ;:180
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Oczywiście.. :tan
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

O, pewnie, że popieramy! Koniecznie sprawdź Beatko ceny biletów!
Beatko, cudny dom w lesie! ;:215

Kasia, super ten leżak! ;:333

Marysiu, ano namówił mnie Klub na sianie cebuli, a już myślałam po pierwszej porażce, że to nie dla mnie i zostaje mi dymka. Ale spróbuję jeszcze raz, jak tak chwalą cebulę z siewu. :)

Dziewczyny, ale pomysłowe jesteście z tymi pojemnikami i innymi rzeczami z odzysku. Ja też muszę zapolować, na razie mam klika przeźroczystych pojemników po jakimś jedzeniu, to zawsze na jakąś rozsadę będzie, ale nie wystarczą na wszytko. A te kupowane pojemniki też są zazwyczaj jednorazowe, strasznie się kruszą od słońca, plastik cieniutki i kiepski.
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dario

Dziękuję za miłe słowa o moim małym domku w lesie . ;:180

Kiedyś opowiem Wam jak został przez nas nabyty :D

O bilety jeszcze się nie dowiadywałam , ale może macie rację i muszę o tym pomyśleć . ;:108

Dario
Tak Ci z nami popadło , ale jak sama nie spróbujesz to nie będziesz wiedziała .
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2014, o 14:47

Post »

Wydaje się że jeszcze daleko,ale czas minie nie wiadomo kiedy i Exhibition powędruje do skrzynek.
W ubiegłym roku pierwszy rzut siałem 28 lutego. ;:108
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja już sprawdzałam te bilety :lol: Na odleglejsze terminy - 99 do Krakowa, 149 z powrotem (chyba pod wiatr jest, że są droższe :;230 ). Można by kontrolować stronę z biletami, może jakieś promocje kiedyś rzucą. Beatko miej w razie W spakowaną walizkę, jakby się jakiś last minute trafił ;:306.
Historii o domku w lesie chętnie posłuchamy ;:108

Ja do rozsad wykorzystywałam między innymi pudełka po mięsie. Znalazłam fotkę, jak młode roślinki zażywały kąpieli słonecznej razem z kotką ;:306

Obrazek
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu

Ty mnie musisz poinstruować jak te bilety śledzić !
Tak jak w życiu , nie zna się dnia ani godziny . ;:333

Witek ma racje , czas szybko płynie . Pod koniec lutego to i ja będę robić pierwsze wysiewy .
Na początek karczochy , potem część cebuli . Część , bo drugą część wysieję w tunelu i będzie rozsada rwana . Popikuję ją potem do gruntu .
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Ależ tu dziś ruch? Fantastycznie ;:138
Wszystkim moim gościom bardzo dziękuję za miłe słowa ale ja znów aż taki pracuś nie jestem. Lubię czasem poleniuchować :roll:
Ten kawałek ziemi, to nie tylko gleba i rośliny. To także miejsce przemyśleń, marzeń, planów i podejmowania decyzji.
Tam znajduję ukojenie i wiele spraw nabiera innego wymiaru.
Pewnie dla tego w środku zimy nie mogę usiedzieć w mieście.

Daria Ja także zwróciłam uwagę na kolory nasion i cieszę się, że każda odmiana ma inny. Przynajmniej nie poplątam przy wysiewie ;:306
Kefirek potrzebuje czasu żeby nabrać odpowiedniego smaku- zobaczysz za tydzień- będzie znacznie smaczniejszy.

Beatko Ja się chyba wproszę do Twojej chatki zasypanej śniegiem. Widok jest bajeczny i tylko trzaskającego ognia w kominku brakuje. Zima jak malowana- nie tak jak u nas.
Masz rację- druty mam zielone. Te przygotowuję na wiosenne wysadzania pomidorów. Oczyszczone z grubsza z rdzy i innych zabrudzeń czekają na malowanie. Trochę to zajmie czasu, bo żmudna robota i w obecnych warunkach (jakieś 0,5-1* w środku) będą długo schły. Ale do kwietnia mam czas ;:306
Szklarenka z myślą o cebuli ale może się okazać, że jakieś inne nasionka ją zasiedlą i dla cebul znów domek trzeba będzie kupić ;:306

Beatko, pamiętaj proszę o dyni dla mnie- tzn o nasionkach jak będziesz cebulę samolotem przywoziła ;:215
Z tym lotniskiem fantastyczna sprawa i jawna prowokacja do wspólnego spotkania. Widzę, że nie [postawili brzydkiego budynku szkło+alu tylko użyto cieplejszych materiałów. Bardzo ładne i zdecydowanie ogrodnicze ;:215
Dobrze, że z Balic można szybko i łatwo dotrzeć do każdej ogrodniczki. A ogrodnik może przyjedzie w okolice Balic ;:306

Irenko Ty masz żeliwne kaloryfery czy takie blaszaki? Ja na blaszaku kładłam ręcznik złożony na pół i to wystarczyło aby nasion nie ugotować. Oczywiście wietrzenie codziennie musiało być.
Żeliwne na pewno mocniej grzeją ;:108
Z tym odzyskiwaniem nie przesadzaj, bo w końcu braknie miejsca dla pomidorów :;230

Marysiu Systematyczność to podstawa jeśli na działce można być tylko raz w tygodniu ;:215
Sposób z podkiełkowywaniem z dodatkiem wody utlenionej znam i nawet musiałam kilka razy z niego skorzystać. Liliowce, tunbergia i wszelkie trudniej kiełkujące dostawały do moczenia kilka kropel.
Paprykom też dodawałam jak po 2 tygodniach nie miały zamiaru kiełkować.
Pomysł z saletrą- zaskakujący. Ciekawa jestem efektów ;:215

A co do odzysku- zapisuję się także do klubu, bo zbieracz ze mnie pierwsza klasa. Odkąd jest sortowanie śmieci, często widuję poodkładane ciekawe rzeczy i zawsze zastanawiam się, do czego mogłabym tego użyć.
Te koszyki Panie ze sklepu nie upchnęły w pojemniku tylko postawiły obok. Nie zniszczone, nie pobrudzone, świetnie pasują do siebie, więc żal było nie brać. Wcześniej mieszkały w nich winogrona.
Do rozsad także używam wszelakich pojemników i kubków spożywczych. Do pomidorów idą te ze śmietany 400 ml ;:172
W pełni zgadzam się z Beatką- to nie tylko ekonomia i praktyczność tych przedmiotów. Nadanie im 2 życia, to szansa na czystsze środowisko. Szkoda tylko, że tak niewiele osób o tym myśli :roll:

Kasiu Leżanka naprawdę fantastyczna ;:215
Jak jest zrobione oparcie?
Dałaś po oczach tymi rozsadami. Aż mi zapachniało pomidorami- tzn liśćmi. Sadzonki piękne ;:215

Wituś Ja czekam na Hasło od Ciebie, że startujemy z cebulkami
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z całą pewnością Małgosiu takie Ci podam.Jakbyś miała foliaka na pomidory :) takie hasło powiedziałbym Ci wcześniej. ;:173
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:112 Zdjęcie Kasi z rozsadą i kotką zażywającymi słonecznej kąpieli. ;:112 ;:63
Kasiu, udało Ci się to ujęcie!
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dario gratuluję Ci "złotka" ;:63 i życzę powodzenia w Twoich uprawach w tym roku. ;:108
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj! ;:oj A kiedy to się stało??? :lol: :lol:

Dziękuję Witku!
Ciekawe, kiedy bym się zorientowała, gdybyś mi uwagi nie zwrócił? :D

Z Waszą pomocą może coś mi wyjdzie z tych upraw gruntowych i rozsad cebulowych. :wink:

Pozdrawiam popołudniowo Wszystkich z zimowego Krakowa. Prawie cały dzień padał u nas śnieg. Oby już nie topniał, bo miasto wtedy jest bure i okropnie brzydkie.
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U nas też wreszcie zaczął padać śnieg i w ogrodzie jest ładnie bialutko ;:128
Dario gratulacje złotka ;:215

Małgosiu oparcie jest na zawiasach i można sobie regulować wysokość. Wygląda to tak

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”