Kawałeczek słońca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kawałeczek słońca na ziemi

Post »

U mnie już zaczęły się deszcze świętojańskie i nareszcie ziemia dostała sporą dawkę wilgoci. Jedyny mankament to zimno, brrr ... , ale nie można mieć wszystkiego. Najważniejsza dzisiaj jest woda z nieba. Niech spada. ;:215
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No szkoda Iwonko, bo mamy wieczór, a deszcz wciąż nie przestał padać... ;:185
Ania , no mam nadzieję, że to lato co obiecują to jednak przyjdzie, bo siedzę w domu pod kocykiem i oglądam filmy zamiast buszować po ogrodzie. Normalnie jak jakąś jesienią ;:222
Jolu, na razie nic nie tnę, bo mam tego jak na lekarstwo i mi szkoda, ale mam właśnie taki zamysł, żeby mieć tyle pięknotek aby móc je do wazonu ścinać. Mam nadzieję, że te posadzone w tym roku dadzą już w przyszłym roku taki szał ciał, że ciąć nie będzie żal :heja
Sabinko, co do Artura jestem na 99.9% pewna. Dziewczyny w wątku rozpoznawania róż pomogły, a wstawione tam foto jest identyczne jak u mnie ;:108 Do tego poczytałam jeszcze w necie i wszystko się zgadza z jej wielkością kwiata, zapachem, pokrojem ilością płatków, zabarwieniem i formą liścia i właśnie wyczytałam, że jego cechą jest to przebarwianie płatków kwiatu od soczyście żółtego przez biały aż do rumieńca różu przy przekwitaniu (ale też w zależności od stanowiska). On potrafi mieć na krzewie jednocześnie kwiaty w różnych kolorach w zależności od stopnia przebarwienia A czy u Ciebie jest to na pewno on? Masz 100% pewności? A wrzuć może kilka foto Twojego do porównania ;:173
Lucynko, tak tak, niech u Ciebie pada, a u mnie niech wreszcie skończy ;:223
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

No to witaj w klubie, bo ja też mam dwie ślicznotki NN. ;:222
U nas nie padało z półtora miesiąca. Bez kozery, ze dwa razy przekropiło po kilka minut i to wszystko. Było tak sucho, że szkoda gadać. Podlewanie nawet nie pomagało. Teraz pada już czwarty dzień. No OK. Już się chyba dostatecznie podlało?! ;:155
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Zuza róże w kroplach śliczne, oczywiście Mount Shasta wyjątkowa. :D Lilia cudna, ten rozbielony róż i smużki. ;:oj Świetnie, że żółta ma imię. Dmuchaj do mnie, bo wszystko schnie, taka susza. ;:145
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Piękne deszczowe zdjęcia ;:333 Deszcz jest potrzebny ale niech szybko wraca słońce i ciepełko. Tak dobrze było tydzień temu jak zrobiło się gorąco, uwielbiam beztroski klimat ciepłego lata, a tu znowu chłody i mokro. Kwitną róże i zaczynają lilie i dla mnie mogłoby być tak zawsze.
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Zuza i jak dalej pada u mnie dalej, też mam dość. ;:124 ciemno zimno i nieprzyjemnie ;:124 jedynie Niedziela była ładna,
Zdjęcia cudne ;:oj a co do róż to u mnie są opryski ale co z tego, też już zerkam kiedy zaczną chorować. ;:124
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

U mnie również nastała pora deszczowa, a w sobotę to już myślałam że jezioro powstanie na środku podwórka.
Jeżówke kupowalas przez neta ze się nie zgadza?
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Mam taką białą różę podobną do Twojej! Kupiłam jako Chopina. Jak zakwitła ochrzciłam ją jako Polarstern , ale z podejrzeniem na Mount Shasta. Do tej pory nie wiem, co to jest, wielkokwiatowa, pachnąca, biała z zielonym odcieniem, wysoka na 1m i więcej.
Lilia cudowna, choć zapłakana! ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

U mnie wreszcie troszkę popadało :heja A u ciebie pogoda?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Zuza, u mnie też Arthur na 100 %. Może faktycznie zależy od stanowiska. Mój ma kwiaty od intensywnie żółtego aż po praktycznie białe ;:108 Jutro wrzucę zdjęcia..
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No jasne, lato, ale na trzy dni, coś dziś tak słyszałam, oj wolała bym głucha być na takie informacje ;:185
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Zuziu piękne zdjęcia te na sucho i te w deszczu ;:oj Róże cudne , lilie czarują i znajoma piwonia ;) śliczna ! ;:215
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Zuza, to widzę, że róże nn zostały zidentyfikowane... ;:215 Zawsze dobrze wiedzieć co się ma w ogrodzie.
Wczoraj Astrid miałam w ręku, ale pamiętna tego, że ona rośnie silnie, odłożyłam z bólem serca :( Nie mam już miejsca na olbrzymy...Na jesieni zwolni mi się jedna lub dwie miejscówki, to pomyślę nad czymś większym ;:224
Zamiast Astrid wzięłam mniejszą, rabatową Kronprincess Mary :D
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aneczko, te nasze NN trzeba będzie znów podać w wątku identyfikacyjnym jak więcej kwiatów rozwiną. Moje tam zostały nazwane ;:108 Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie wreszcie przestało padać i nawet wychyla się nieśmiało słoneczko ;:3
Soniu, dmuchałam dmuchałam i wreszcie przedmuchałam te chmury od siebie. Dziś wreszcie wstałam i nie przywitał mnie deszcz na oknach. Choć niebo obniesione. Ale momentami i słonko się pokazuje, więc jest nadzieja. No i dziś trochę cieplej :tan Pytanie tylko czy aż tak mocno dmuchałam, żeby na podkarpacie dopłynęły? ;:198
Beata, ja też zdecydowanie wolę ciepełko i słonko. Róże w deszczu też nie utrzymują się zbyt długo. Niektóre tylko dają radę, ale większość kocha słońce ;:167 ;:3
Kasiu, no i jak tam u Ciebie? U mnie dziś pierwszy raz od 6 dni wyjrzało słonko. Chmury też jeszcze niestety są, ale staram się być dobrej myśli. Wczoraj jak wysadzałam naparstnice białe otrzymane od Beaty-beacia0088 to nawet podlewać ich nie było trzeba, bo ziemia nasączona wodą jak gąbka ;:179
Anita, no widziałam Twoją powódź przed domem ;:202 U mnie ziemia przepuszczalna, więc woda nie stoi, ale przed płotem, na drodze to też bajoro powstaje przy takich ulewach ;:222 A pomylona jeżówka z targów poznańskich Gardenia - to już trzecia czy czwarta pomyłka stamtąd. Mają tam taki bazarek i same pomyłki. Na wystawowym w szkółkach nie było pomyłek, ale z tego bazarku masakra jakaś. ;:161
Miłeczko, te trzy róże bardzo podobne do siebie są ;:108 O różnicach pisałam już u Ciebie. Obserwuj delikwentkę i zauważ różnice, to dopasujesz nazwę.
Ania, dziś wreszcie pierwsze słonko od 6 dni. Mam nadzieję, że się rozkręci, bo mam już dość tego deszczu ;:223
Sabinko, jak u Ciebie Artur na 100% to może u mnie jednak nie... ;:151 A już tak się cieszyłam. Czy Twój dostaje różowego rumieńca? Czekam na obiecane zdjęcia do porównania ;:108
Iwonko, a kysz z takimi informacjami ;:198 Ma przyjść lato i kropka Obrazek
Asiu, dziękuję kochana ;:196 A piwonka faktycznie jest piękniusia, choć moją ostatnio deszcz całą zmarnował. Tak długo padało że wszystkie kwiaty opadły ;:161
Dorota, dwie NN mają już nazwy, choć Sonia cień zwątpienia co do żółtej zasiała... Mam jeszcze dwie NN, ale tak u mnie padało, że całe kwiaty do du...y i nawet nie mogę foto wstawić. Pokazałam je wcześniej, ale po jednym kwiatku. A teraz więcej nie mam, bo ten okropny deszcz zmarnował płatki. Astrid (ta, to na pewno ta ;:333 ) jest super, kwitnie na maxa, deszczu się nie boi, choroby ją omijają, pomimo że jeszcze ani razu jej nie pryskałam a mam ją czwarty sezon. Tylko faktycznie rośnie olbrzymka i trzeba zagospodarować sporą podporę dla niej. Kronprincess Mary jeszcze nie widziałam, będę oglądała u Ciebie :uszy

Kochani, jak pisałam wyżej dziś pierwszy raz wstałam i nie zobaczyłam kropli deszczu na oknach. Więc choć niebo obniesione, to mam nadzieję, że choć trochę ten deszcz odpuści. Czasem niemrawo przebija się słonko no i jest cieplej. Za to rośliny poszły w tej deszczowej porze aż miło (chwasty też, ale to już inna sprawa ;:306 )

Pierwszy otwarty kwiat Guernsey i rozwinięty Mount Shasta

Obrazek Obrazek

Astrid Lindgren deszcz wcale nie przeszkadza, żelazna róża Obrazek

Obrazek Obrazek

Anabelka od Mewki coraz śmielej sobie poczyna. Zawiązała już pierwsze pączki. I lawenda - tez pierwsze kwiatki.

Obrazek Obrazek

Mam nadzieję, że to obniesione niebo nie wróży znów deszczu... Obrazek
Już mi aż tęskno za grzebaniem w ziemi i lataniem z sekatorem. Trawa za kostki, kosiarka już czeka w blokach startowych a tu ciągle mokro Obrazek
Miłego weekendu kochani Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

U ciebie mokro, a u mnie wciąż sucho. Własnie skończyłam poranną kawę i idę podlewać. Moja lawenda też w takim stadium jak twoja. Czekam niecierpliwie aż rozkwitnie na dobre.
Astrid godna zastanowienia. Ona powtarza?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”