Henryk - moje kaktusy i sukulenty 6
- brombiel
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Henryk - moje kaktusy i sukulenty 6
Różnicę faktycznie widać, ale i tak jest piękny 

- koniczynka2014
- 1000p
- Od: 12 kwie 2014, o 08:49
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=75337
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
Ja z kolei wolę, gdy Henryk fotografuje kwiaty z korpusami, jakoś tak zdjęcia są pełniejsze i moim zdaniem, ciekawsze.
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Staram się pokazywać rośliny oraz kwiaty - razem lub osobno. Czasami udaje mi się zrobić to dobrze, zwykle nie bardzo.
Dziękuję za miłe wypowiedzi - inspirują mnie do dalszych prób i eksperymentów.
Dziękuję za miłe wypowiedzi - inspirują mnie do dalszych prób i eksperymentów.

- Akwelan_2009
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
- zbyt negatywie oceniasz swoje zaangażowanie w treść swoich wpisów - jakość fotek swoich roślin.Czasami udaje mi się zrobić to dobrze, zwykle nie bardzo.
Henryku - odwiedzając Twój wątek, szczególnie po Twoim nowym wpisie, zawsze jestem pod olbrzymim wrażeniem pokazywanych kwitnących roślin. Pokazujesz rośliny w bardzo ciekawy sposób zwracając uwagę oglądającego, na najważniejsze - najpiękniejsze elementy roślin lub kwiatów

Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
- mrooofka
- 1000p
- Od: 4 paź 2014, o 20:37
subdenudata rządzi
w głowie mam ten cudowny zapach

w głowie mam ten cudowny zapach

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Ten biały Echinopsis subdenudata jest rewelacyjny .Piękny!
Henryku,może zimą skusisz się na album?
Henryku,może zimą skusisz się na album?

- hen_s
Cieszę się, że coś z roślin na fotkach się podoba ale o żadnym albumie mowy nie ma i nie będzie - są tutaj koleżanki i koledzy którzy mają dużo ładniejsze rośliny, dużo lepszy sprzęt i dużo ładniejsze fotki - może któryś z nich się skusi? Bo na pewno nie ja. 

- brombiel
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
Henryku szkoda że albumu Twego autorstwa nie będzie, bo jednak byłby ciekawy i z pewnością piękny
byłoby miło zimą pooglądać i poczytać
, a tak 

-
- Od: 1 lut 2011, o 15:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Biały - wiadomo - szykowny i elegancki, ale żółty przez to "omdlenie" bardzo intrygujący.
- annaoj
- Od: 3 sie 2012, o 21:29
Ja mam nadzieję, że Marek L się skusi!hen_s pisze:Cieszę się, że coś z roślin na fotkach się podoba ale o żadnym albumie mowy nie ma i nie będzie - są tutaj koleżanki i koledzy którzy mają dużo ładniejsze rośliny, dużo lepszy sprzęt i dużo ładniejsze fotki - może któryś z nich się skusi? Bo na pewno nie ja.

Echinopsis hybr. Gold Emblem - bardzo ładniutki kolor!
Echinopsis hybr. Gold Emblem
Echinopsis subdenudata
Muszę przyznać, że te zdjęcia są piękne, bardzo dobre ujęcia kwiatów.
Ale " żółtasek" niesamowity i sam kwiat SUUUUUUPER, cudo pod każdym względem.
ŻÓŁTY----- ideał, to moje klimaty i kolory.
Gratulacje Henryku

Echinopsis subdenudata
Muszę przyznać, że te zdjęcia są piękne, bardzo dobre ujęcia kwiatów.
Ale " żółtasek" niesamowity i sam kwiat SUUUUUUPER, cudo pod każdym względem.
ŻÓŁTY----- ideał, to moje klimaty i kolory.
Gratulacje Henryku

BOŻENA
- honorka22
- Od: 3 maja 2013, o 16:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ty Henryku nie musisz mieć super nowoczesnego sprzętu, by zachwycać swoimi roślinkami - ja z miłą chęcią odwiedzam Twój wątek i z wielkim zachwytem podziwiam każdą roślinkę, bo jak mało kto, potrafisz zaczarować fotkami
.

- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Henryku! Ja znowu z opóźnieniem na tak cudowny spektakl - dobrze, że słowa pisane nie jest tak ulotne jak nawet najlepsze premiery w teatrze
Obejrzałam dziś nawet dwukrotnie - cudowne zdjęcia. O ile do białego koloru Echinopsis jestem jako tako przyzwyczajona, o tyle żółty mnie niesamowicie zaintrygował.
Napisałeś : zmiana lokalizacji...? Jako żywo zainteresowana tematem, można prosić o kilka szczegółów? Moje stoją tylko pod przykryciem, ale mają wentylację mimo upałów, które u nas i tak były słabsze niż u Was i szczęśliwie pąków nie zasuszyły. A gdzie teraz stoją Twoje?

Napisałeś : zmiana lokalizacji...? Jako żywo zainteresowana tematem, można prosić o kilka szczegółów? Moje stoją tylko pod przykryciem, ale mają wentylację mimo upałów, które u nas i tak były słabsze niż u Was i szczęśliwie pąków nie zasuszyły. A gdzie teraz stoją Twoje?
- hen_s
Dziękuję za wizyty, miłe uwagi i zainteresowanie tematem.
A ja myślałem, że żółty kolor już się wszystkim przyjadł i jednego z echinopsisów (co prawda no name) nie fotografowałem wcale...
Co do kwiatów będą oczywiście później z racji zimnych dni wiosną ale za to dłużej i mam nadzieję będzie ich więcej. Za to ciernie te rośliny na pewno będą mieć większe, mocniejsze i lepiej wybarwione.
W ogóle to zastanawiam się, dlaczego dopiero teraz ten pomysł przyszedł mi to do głowy...
Ucierpią na tym niestety moje inne rośliny, głównie rebucjowate które to były rezydentami na tych stanowiskach - jednak echinopsisy są obecnie u mnie numerem jeden w kolekcji i tamte po prostu musza im ustąpić miejsca. Zresztą ustawiam je na najlepszych miejscach w szklarence, nie powinny więc specjalnie narzekać - niczego zresztą póki co nie słyszę.

A ja myślałem, że żółty kolor już się wszystkim przyjadł i jednego z echinopsisów (co prawda no name) nie fotografowałem wcale...

Nic wielkiego nie wymyśliłem bo i wymyślić nie mogłem z braku miejsca - po prostu wszystkie swoje echinopsisy wyniosłem na odkryty balkon. Tu mogę je podlać nawet w upały (oczywiście wieczorem) i przeschną bez obawy o ich uszkodzenie. No i tutaj mam wrażenie będą mnie bardziej cieszyły bo dopiero w pełnym słońcu widać jak się zmieniają i coraz lepiej wyglądają.piasek pustyni napisał(a):

Co do kwiatów będą oczywiście później z racji zimnych dni wiosną ale za to dłużej i mam nadzieję będzie ich więcej. Za to ciernie te rośliny na pewno będą mieć większe, mocniejsze i lepiej wybarwione.
W ogóle to zastanawiam się, dlaczego dopiero teraz ten pomysł przyszedł mi to do głowy...

Ucierpią na tym niestety moje inne rośliny, głównie rebucjowate które to były rezydentami na tych stanowiskach - jednak echinopsisy są obecnie u mnie numerem jeden w kolekcji i tamte po prostu musza im ustąpić miejsca. Zresztą ustawiam je na najlepszych miejscach w szklarence, nie powinny więc specjalnie narzekać - niczego zresztą póki co nie słyszę.