Mój zielony świat cz.4
-
DTJ_1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój zielony świat cz.4
Ale piękne kępy krokusów. Aniu poprawiła się , poprawiła tylko mnie na działce w tygodniu nie ma
, teraz z dzieckiem chorym siedzę, czasami myślę czy to się kiedyś skończy, te zarazy, choroby i brzydkie pogody w weekend. 
- kwiaty_poli
- 500p

- Od: 5 gru 2011, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu jak się rozmarzyłam na Twoje krokusy, mi wyrastają gdzieniegdzie po jednej sztuce bidulki 
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Ach jakże mogłyby się znudzić takie krokusowe sesje..?
A jaki porządeczek na rabacie!
Ślicznie. 
A jaki porządeczek na rabacie!
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Aniu - cudowna rabata , doskonała z ciebie ogrodniczka
A te krokusy
cudowności 
A te krokusy
- fiskomp

- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Tak, masz racje, z opisów wynika że jest niezbyt wybredny i na słońcu też bedzie dobrze kwitł, ale ja nie mam nawadniania więc posadzę go troche w takim półcieniu.anym pisze: sadźca też posiadam ale w zeszłym roku dzieliłam go i bardzo ucierpiałPodobno lubi trochę cienia i mokrą ziemię dlatego przesadziłam go w takie miejsce, mam nadzieję, że odżyje.
Krokusy bardzo cieszą. A masz Aniu ciemierniki?
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aneczko podziwiam wielkie kępy krokusów u Ciebie.
Nie wiem czemu, ale moje wiosną porozciągane są po całym ogrodzie, a przecież sadzę w skupieniu.
Piszesz, że hortensje już poprzycinałaś, ogród masz wysprzątany.
Ja ciągle nie mogę pokazać całych rabatek z powodu bałaganu. W sobotę miałam przycinać hortensje i tawuły, a tu deszcz u nas nadają. W ubiegły weekend było to samo. Ostrogowce mi także ładnie przezimowały, ale nie wiem, czy wiosenne przymrozki je nie załatwią.
Nie wiem czemu, ale moje wiosną porozciągane są po całym ogrodzie, a przecież sadzę w skupieniu.
Piszesz, że hortensje już poprzycinałaś, ogród masz wysprzątany.
Ja ciągle nie mogę pokazać całych rabatek z powodu bałaganu. W sobotę miałam przycinać hortensje i tawuły, a tu deszcz u nas nadają. W ubiegły weekend było to samo. Ostrogowce mi także ładnie przezimowały, ale nie wiem, czy wiosenne przymrozki je nie załatwią.
- Viola K

- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Aniu u Ciebie jak zwykle... spokój
... piękne czyściutkie rabatki ... delikatne kwiatuszki .
Pozdrawiam Cię i życzę dużo
słoneczka .
Pozdrawiam Cię i życzę dużo
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Aniu zazdroszczę Ci chwil w ogrodzie ,wczoraj rozważałam zmniejszenie godzin mojej pracy ,żeby mieć więcej czasu dla rodziny i ogrodu .
Pięknie wygląda Twój wiosenny wypielęgnowany ogród
Pozdrawiam serdecznie i dużo ciepłych dni

Pięknie wygląda Twój wiosenny wypielęgnowany ogród
Pozdrawiam serdecznie i dużo ciepłych dni
Pozdrawiam Alicja
- asta6265

- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Aniu cudowne widoki, piękna, kolorowa wiosenka u Ciebie - na takie widoki czekaliśmy całą zimę, oby była dla nas łaskawa i ciepła, a wszystko pójdzie zgodnie z planem - pozdrawiam cieplutko.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Aniu one się mi nie nudzą do maja
są cudne i po zimie tak bardzo wyczekiwane !!!
w ogóle to
bo tak dawno się nie widzieliśmy

w ogóle to
- juni

- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Wiosenne dzień dobry
Aniu
Coraz więcej zieleni i kolorów.
Ja się cieszę z każdego zielonego listeczka.
Coraz więcej zieleni i kolorów.
Ja się cieszę z każdego zielonego listeczka.
Jednak krokusy w takich kępach najładniej wyglądają.trzeba dokupić jesienią 
Pozdrawiam. Ewa
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Mewa dobrze gadasz!
Mam ten sam plan. 
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Iwonko na razie tylko krokusy ale tak jak piszesz cieszą bardzo bo to pierwsze kolorki, tak długo czekałyśmy, że teraz najmniejszy kwiatuszek wywołuje w nas niesamowite emocje
Moni ja widzę krokusy z okna kuchennego i bardzo często zdarza mi się wgapiać w nie jakby to były łany kwiatów
Margosiu uwielbiam te kolorowe kępki
Aniu wianki zrobione własnoręcznie cieszą bardziej poza tym są unikatowe, tylko nasze takie od serca. Koniecznie pokaż swoje wyczyny, lubię oglądać wszelakiego rodzaju dekoracje. Ostatnio barak mi weny, więc może mnie zainspirujesz
Aluś u mnie też już część krokusów przekwita, zostały tylko te z paseczkami na płatkach ale tych mam nie wiele bo to zeszłoroczny zakup. Teraz pozostaje czekać na tulipany i żonkile ale to chyba dopiero pod koniec kwietnia bo u mnie co rano szron na trawie.
Terapia ogrodowa bardzo dobrze mi robi, codziennie wychodzę by choć trochę pogrzebać w ziemi, stworzyłam nawet małą rabatę poza tym udało mi się kupić wymarzoną szklarenkę i jestem cała w skowronkach
Dziękuję i buziaczki dla Ciebie
Dorotko współczuję choróbsk
bądź cierpliwa, wszystko minie i pogoda niebawem się poprawi. Ty i dziewczynki nabierzecie sił i ruszysz na działkę pełna energii, trzymaj się kochana
Paulinko u mnie też miejscami rosną po jednej sztuce ale już kupiłam sobie znaczniki w różnych kolorach, powtykam i jak tylko zaschną listki wykopie i posegreguje kolorami.
Aneczko na razie prządek jest tylko na tej rabacie bo jest najbardziej wiosenna, reszta jeszcze czeka
Jadziu takie miłe słowa napisałaś aż się zaczerwieniłam, dziękuję kochana to wiele dla mnie znaczy
Basiu ciemierniki mam
ale to małe sadzonki z zeszłego roku poza tym bardzo się ociągają i mają po dwa, trzy paczki.
Tajeczko a ja ci deszczu zazdroszczę u mnie znowu robi się nieciekawie pod koniec lutego spadło trochę śniegu i to wszystko. Tam gdzie jeszcze nie ruszałam ziemi zrobiła się skorupa a w prognozach pogody deszczu nie widzę
Boję się żeby historia z zeszłego roku się nie powtórzyła. Ja moje ostrogowce lekko okryłam liśćmi i jeszcze ich nie rozgarnęłam bo co rano przymrozki.
Wiolu czyściutko mam tylko na tej rabacie bo tam jest najwięcej wiosennych kwiatów, reszta jeszcze czeka ale zapowiadają ładną pogodę więc jutro ruszam w bój
Aluniu niedługi zmiana czasu, dni będą dłuższe i spokojnie nadrobisz zaległości ogrodowe i domowe , zdróweczka i wiele słonecznych dzionków ci życzę
Aniu u mnie co rano szron ale słońce robi swoje tylko żeby jeszcze trochę deszczu spadło rośliny ruszyłyby z kopyta. Boję się powtórki z zeszłego roku
Mati mój drogi chłopaku gdzie ty się podziewasz? Idę cię odwiedzić
Beatko byłam u ciebie tak po cichutko i czytałam że choróbsko cię dopadło, wiem jak to jest kiedy za oknem piękna pogoda o człowiek musi siedzieć w domu, szybkiego powrotu do zdrowia życzę, trzymaj się
Ewka i Aniu
ja tez dokupię 
wiosna się trochę ślimaczy ale każdy pączek cieszy

i agawa wróciła z zimowiska

Moni ja widzę krokusy z okna kuchennego i bardzo często zdarza mi się wgapiać w nie jakby to były łany kwiatów
Margosiu uwielbiam te kolorowe kępki
Aniu wianki zrobione własnoręcznie cieszą bardziej poza tym są unikatowe, tylko nasze takie od serca. Koniecznie pokaż swoje wyczyny, lubię oglądać wszelakiego rodzaju dekoracje. Ostatnio barak mi weny, więc może mnie zainspirujesz
Aluś u mnie też już część krokusów przekwita, zostały tylko te z paseczkami na płatkach ale tych mam nie wiele bo to zeszłoroczny zakup. Teraz pozostaje czekać na tulipany i żonkile ale to chyba dopiero pod koniec kwietnia bo u mnie co rano szron na trawie.
Terapia ogrodowa bardzo dobrze mi robi, codziennie wychodzę by choć trochę pogrzebać w ziemi, stworzyłam nawet małą rabatę poza tym udało mi się kupić wymarzoną szklarenkę i jestem cała w skowronkach
Dorotko współczuję choróbsk
Paulinko u mnie też miejscami rosną po jednej sztuce ale już kupiłam sobie znaczniki w różnych kolorach, powtykam i jak tylko zaschną listki wykopie i posegreguje kolorami.
Aneczko na razie prządek jest tylko na tej rabacie bo jest najbardziej wiosenna, reszta jeszcze czeka
Jadziu takie miłe słowa napisałaś aż się zaczerwieniłam, dziękuję kochana to wiele dla mnie znaczy
Basiu ciemierniki mam
Tajeczko a ja ci deszczu zazdroszczę u mnie znowu robi się nieciekawie pod koniec lutego spadło trochę śniegu i to wszystko. Tam gdzie jeszcze nie ruszałam ziemi zrobiła się skorupa a w prognozach pogody deszczu nie widzę
Wiolu czyściutko mam tylko na tej rabacie bo tam jest najwięcej wiosennych kwiatów, reszta jeszcze czeka ale zapowiadają ładną pogodę więc jutro ruszam w bój
Aluniu niedługi zmiana czasu, dni będą dłuższe i spokojnie nadrobisz zaległości ogrodowe i domowe , zdróweczka i wiele słonecznych dzionków ci życzę
Aniu u mnie co rano szron ale słońce robi swoje tylko żeby jeszcze trochę deszczu spadło rośliny ruszyłyby z kopyta. Boję się powtórki z zeszłego roku
Mati mój drogi chłopaku gdzie ty się podziewasz? Idę cię odwiedzić
Beatko byłam u ciebie tak po cichutko i czytałam że choróbsko cię dopadło, wiem jak to jest kiedy za oknem piękna pogoda o człowiek musi siedzieć w domu, szybkiego powrotu do zdrowia życzę, trzymaj się
Ewka i Aniu
wiosna się trochę ślimaczy ale każdy pączek cieszy

i agawa wróciła z zimowiska

- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Już można wystawić Agawy
Aniu -
, a Ty wiesz może do minus ilu one wytrzymują bo nocami są jeszcze przymrozki 
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika