Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Iwonko bardzo się cieszę, że lilie już zakwitły. Nie mogłam się doczekać :D Teraz każdego dnia pokazują się kolejne :D

Jolu ja na hortensje ogrodowe też psioczę od jakiegoś już czasu :roll: Zawsze jak już postanowię wykopać, to zakwitają i złość mija :lol: W tym sezonie kwitnienie będzie bardzo skromne.... tak sobie myślę, że jednak wykopię i zostawię tylko jedną. Na ich miejsce posadzę bukietówki... one są niezawodne, a równie piękne :D
Róż więcej nie chcę . To znaczy... posadzę jeszcze 2 krzaczki na które czeka miejsce, ale to tyle i basta ;:224
Tak się właśnie zastanawiam nad wyrzuceniem 2..... wszystkie piękne i zdrowe a te paskudy mają pełno czarnych kropek .... jakby robactwa było mało, to jeszcze plamistość się dołączyła :evil:
Bardzo się waham, bo obie naprawdę piękne ;:145

Ogród robi się coraz bardziej liliowy ;:167

Tresor
Obrazek

Brunello
Obrazek

Patricia's Pride
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Italia
Obrazek

Obrazek

White Pixels
Obrazek

Montenegro
Obrazek

Obrazek

Red Alert
Obrazek

NN
Obrazek

Obrazek

.... i pokażę co pochłaniało mnie przez ostatnie 3 dni ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Bardzo ładny bodziszek na poprzedniej stronie!
I dzwonki, a w szczególności ten:
https://lh5.googleusercontent.com/-5eKi ... C_0094.JPG
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Zdolniacha z Ciebie ;:138 -a lilie takie piekne
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu te larwy są takie malusieńkie, mają może z milimetr długości, trudno je zauważyć. A to że pąk gnije od środka, to bardzo często jest właśnie objaw ich żerowania. Jeśli jeszcze znajdziesz podobny pękaty pąk, przyjrzyj się uważnie, bo mogą w nim być... są naprawdę maluteńkie...
U Ciebie mokro, a u mnie sucho i większości zimno .... wczoraj wreszcie popadało...

Kasiu dziękuję za tyle miłych słów, bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje roślinki i ogrodowe zakątki ;:196

Jacku i ja bardzo lubię ten dzwoneczek, jest taki niziutki i wspaniale wygląda na skalniaku :D
Pozostałe karpackie mam sporo wyższe.

Dorotko dziękuję ;:196
Bardzo się cieszę, że lilie już kwitną, a teraz każdego dnia pokazują się kolejne :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kurcze takie malusie to z lupą muszę do nich podchodzić ;:oj Cudne wianki wychodzą spod Twoich artystycznych paluszków zresztą ;:180 jak zwykle .Cudne lelujki i nawet podpisane .U mnie wszystkie znaczniki wyblakły, a w głowie SKS
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu koniecznie zwróć uwagę na te larwy, bo jeśli nie będziesz ich likwidować, to będą się rozmnażać i każdego roku mogą być większe straty, a to paskudztwo trudne do wytępienia. Cały czas trzymam kciuki, żeby to nie było to...
Dziękuję Ci za miłe słowa o wianuszkach, bardzo się cieszę, że podobają Ci się ;:196
Ja lilijki mam spisane, bo zależy mi aby pamiętać ich nazwy. Ale bez ściągawki nie wszystkie pamiętam :wink: :lol:
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aga, to, że wianki robisz piękne to ja wiem :D Brak zaskoczenia :wink: Ale takimi liliami po oczach dałaś, że...żałuję że ich mam tak mało jeszcze.Montenegro ;:333
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Z prezentowanych przez ciebie lili mam tylko Montenegro. Ale wiesz że ja od bieli przez zielony i róż stosuję w ogrodzie ;:306 No cóż, inne mogę oglądac np u ciebie ;:180 Przez to każdy ogród inny.
Rozumiem rozterki z różami. Ja na razie nie narzekam ale to dopiero drugi sezon doświadczeń, niewiele jeszcze mogę powiedziec.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu dziękuję ;:196
Nie przejmuj się, że masz na razie mało lilii, jeśli kochasz te kwiaty, to z roku na rok będziesz mieć ich więcej i więcej . A większość z nich szybciutko rozrasta się w piękne, okazałe kępy :D

Jolu faktycznie jako pierwsze zakwitają u mnie te, o intensywnych gorących barwach. Ale z każdym dniem będą pojawiały się z Twojej ulubionej palety kolorów :D
Róże to wspaniałe kwiaty i aż rozpływam się w zachwytach , gdy widzę różane ogrody, wypełnione tymi wspaniałymi krzewami. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez róż, jednak nie będą u mnie przeważały.... pozostanę przy około 30 krzaczkach, tak jak mam w tej chwili :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko Twój ogród niezmiennie jak spod igły ;:215 rośliny zdrowo rosną, rabaty idealnie skomponowane. Zawsze chętnie tu wracam ;:168
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Agnieszko ogród zachwyca, lilie czarują , ale Twoje wianuszki są po prostu wspaniałe ! masz talent w rączkach ;:196
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aguś nasza kochana zdolniacho! Twoje rączki tworzą takie cudeńka że hoho.. ;:224 ;:224 Piękne, piękne i jeszcze raz PIĘKNE! A to ostatnie zdjęcie... ;:173 bajka. Z resztą wszystkie są bajkowe. Lilie u Ciebie mają swoje 5 min zdecydowanie.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Aga, dziękuję za ostrzeżenie o muchówce. Nie miałam o tej paskudzie bladego pojęcia.
W rozczochranym lilie i liliowce jeszcze w fazie pąków. Trzeba mi czekać ;:65 .
Na osłodę widoki z twoich ukwieconych rabat. Cudne.
Wiła wianki ;:63 . Mam zaraz ochotę zmienić mój na drzwiach wejściowych na bardziej energetyczny ;:108 .
;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu bardzo dziękuję Ci za tak ciepłe słowa, to bardzo miłe, że lubisz tu wracać . Zapraszam zawsze, kiedy masz ochotę ;:196

Celinko bardzo dziękuję ;:196 Wianuszki i podobne dekoracje to moja wielka pasja od wielu lat, jeszcze wcześniejsza niż ta ogrodowa :D Dlatego wielką radością jest, jeśli to co zrobię podoba się innym :D

Madziu bardzo dziękuje za cieplutkie słowa, bardzo się cieszę, ze wianki podobają Ci się ;:196
Lilie kwitną i wabią mnie do siebie kilka razy dziennie... wciąż chodzę i się nimi zachwycam, tak bardzo na nie czekam ;:167

Justynko, jeśli masz ochotę na nowy wianek, to rób to szybciutko 8-) Każda zmiana w otoczeniu, każda nowa rzecz bardzo cieszy , a Ty robisz piękne dekoracje, więc już nie mogę się doczekać co stworzysz ;:196
Mam nadzieję, ze muchówka nie pojawi się u Ciebie, to prawdziwe paskudztwo.... chyba można ją porównać tylko do bruzdownicy w różach :evil:
Za chwilę i Twoje kwiaty lilii i liliowców rozkwitną, na razie prym wiodą piękne róże :D

Zapraszam na wędrówkę trawiastymi alejkami ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Agniesiu, wspaniałe masz te lilie. Wiele z nich widzę pierwszy raz. Moje w tym roku trochę marne, bo dostało im się i to bardzo majowym przymrozkiem.
Wianuszkami nieustannie od dawna się zachwycam. Coś wspaniałego :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”