Kocham ogród i wszystko z nim związane(początkująca)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kocham ogród i wszystko z nim związane(początkująca)

Post »

Aniu mogę się podzielić bo na prawdę jest go dużo.Dzieci może w końcu pojeżdżą na sankach bo do tej pory nie bardzo się dało.
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Beatko, pojawiłam się rewizytą ciekawa Twego raju :)
Ogród śliczniasty a szczególnie spodobały mi się kształty rabat z taką falą. Ja też nie lubię linii prostych w ogrodzie :) Mamy coś wspólnego ;)
Za działalność z dziećmi też Cię podziwiam ;:180 Ja bym się do tego nie nadawała a moja córka w zupełności mnie popiera, więc chyba coś w tym jest ;:224 Moje jedno dziecię z równowagi mnie wyprowadza a co mówić 30 i to przez kilka godzin ! Uważam, że większość nauczycieli, to niesamowici ludzie ;)

Z nasionkami nie mogę się opamiętać tak jak Ty :) Też już zaglądam, które można by wysiać i sama biję się po łapach, żeby nie za wcześnie. Ja w zeszłym roku zauważyłam, że wysiane wcześniej nasiona dalii dały ładne zdrowe i mocne siewki a te wysiane później - ok 2 tyg- były cherlawe i słabowite. Poczytałam o kalendarzu księżycowym i okazało się że te pierwsze były wysiane w dni kwiatu i w ogrodzie też dały większe krzaczki i lepiej kwitły. Wierzyć? Nie wierzyć? Sama nie wiem ale teraz sieję i sadzę z księżycem :) W końcu to przecież nie zaszkodzi ;)
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Hala produkcyjna normalnie . :D Na pewno coś Ci urośnie z tych nasionek . ;:108
Awatar użytkownika
hanna133
500p
500p
Od: 23 sty 2013, o 16:22

Post »

Beciu ale dużo nasiałaś,będzie wiosną co sadzić i jak pięknie zakwitnie,to będzie dopiero wielka radość.
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jilofleur Ewo cieszę się,że wpadłaś w moje skromne progi forumowe :)
Kochanie ja nie pracuję w szkole tylko moja imienniczka becia123 i o nią mi chodziło,stąd pewnie pomyślałaś ,że to ja.Ale to nie szkodzi i lepiej dla tych dzieci,że ja nie pracuję w tym zawodzie bo były by bidne ;:306 Mnie wykańcza moja trójca i to już w zupełności mi wystarczy ;:306
Oj to sianie każdego kusi,jedni jak ja już się pokusili o sianie inni czekają i tak do wiosny.Masz rację,teorie o wysianych roślinach są różne i tyle ile ludzi tyle samo różnych opinii.Ja wychodzę z założenia ,że każdy robi jak uważa i każdy uczy się najlepiej na własnych błędach,np tak jak ja.
Róbmy co chcemy tylko nie dajmy się zwariować chociaż ja się zastanawiam bardzo poważnie na tym,czy ja już nie zwariowałam ;:131

Koleszko Pawle myślę,że zawsze coś tam wyjdzie jak nie to mój plan awaryjny już działa-zamówiłam sadzonki ;:306 ;:306 ;:306

hanna133 Haniu :wit
Nasiałam kochana i to tylko połowę a gdzie reszta :;230 Myślę,że coś w moim ogródku zagości .Już nie mogę się doczekać :)
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

teorie o wysianych roślinach są różne i tyle ile ludzi tyle samo różnych opinii.Ja wychodzę z założenia ,że każdy robi jak uważa i każdy uczy się najlepiej na własnych błędach,np tak jak ja.

Beatko święta racja. Każdy ma przede wszystkim inne potrzeby i założenia ogrodnicze , inne warunki w domu do uprawy , inny czas jaki możemy roślinkom poświęcić ,inne doświadczenia z lat poprzednich oraz inne sprawy na głowie poza tym.
Po prostu każdy pisze o swoich doświadczeniach.
Co by nie powiedzieć największą radość dają roślinki własnoręcznie wyhodowane z nasionka
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

anastazja B Beatko zgadzam się z tobą,że własnoręcznie wyhodowana najbardziej cieszą.W zeszłym roku jak wysiewałam to moja kuzynka twierdziła,że nic mi z tego nie wyjdzie bo (chodziło jej między innymi o tą siwą trawę,nie pamiętam teraz nazwy) to jest ciężko wyhodować.No i się zdziwiła jak jej pokazałam tą trawę i kilka innych co mi wyszły i co najważniejsze zakwitły.Pewnie,że sporo też nie wyszło ale cieszyłam się z tego co było.Teraz tak samo do tego podchodzę,co ma wyjść to wyjdzie a co nie to trudno.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Beatko widzę dużo śniegu u Ciebie :D a u mnie cieniutka kołderka tylko .
Ale mnie zaskoczyłaś z wysiewami ;:433 ;:433 życzę powodzenia i trzymam mocno kciuki ;:333 ale będzie się działo jak Ci to wszystko zakwitnie ;:215
Pozdrawiam :wit
Ankos7
200p
200p
Od: 2 lut 2013, o 18:47

Post »

Witaj :wit
Jak podoba Ci się nasza aura dzisiejsza? Czy u Ciebie też tyle śniegu napadało? U mnie warstwa z 50 cm normalnie.
A już myślałam że będzie wiosna.....

Pozdrawiam
Ania
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

TerDob Tereniu ten śnieg to mi bokiem wychodzi.Ręce mnie bolą od odśnieżania,ciągle sypało,co przestało trochę to od nowa i to moje odśnieżanie wyprowadzało mnie z równowagi.Niezłe zaspy mam na podwórku.Jeszcze się zakurzyłam bo zdążyłam zgarnąć śnieg z chodnika a ta odśnieżarka przejechała i nawaliła mi tyle śniegu na chodnik (trzy razy tyle co zebrałam),że taką wiązankę im sypnęłam,którą chyba pół wsi usłyszało nie licząc tego ,że pokazałam im środkowego paluszka bo tak się za jeżyłam. Masakra ;:223 ;:223 ;:223 Niech już ta zima jednak idzie jak najdalej ;:145

Ankos7 Aniu my już ten temat przegadałyśmy ;:79
Ja już chcę wiosny ;:110

Mam nadzieję,że to już ostatnie zdjęcia tej zimy,oby ;:155

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Beatko,u mnie dzisiaj od rana taka kurzawa śniegu z wiatrem ,że na 1 m nic nie było widać ,ale po południu przestało,wiec drogowcy dali radę ,a przed domem 4 razy zgarnialiśmy góry śniegu,teraz spokój,czy Twoje nasionka już kiełkują?ja pod koniec miesiąca sieję Cleome i nie wiem co jeszcze ,pozdrawia i dobrej nocki życzę :wit ;:168
Ankos7
200p
200p
Od: 2 lut 2013, o 18:47

Post »

Betunia - no właśnie czy Twoja Cleome - wykiełkowała już??? ja za namową posiałam na płatki kosmetyczne żeby zobaczyć czy wykiełkują..... nie wiem czy dobrze zrobiłam... ale wiesz jak to jest najpierw zrobiłam później pomyślałam :;230 W sumie nie byłoby problemu ale te nasionka są takie małe.... i nie wiem jak je później przeniose do doniczek... ;:124

Pozdrawiam
Ania

PS. Jak Twoje plecy? Ja nadal unieruchomiona:(
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

koziorozec Marto jeszcze nic nie wykiełkowało ,minął tydzień i nie wiem czy już coś powinno być czy jeszcze.Tam gdzie trzymam te wysiane nasionka jest chłodno więc może one będą dłużej wychodzić niż bym je miała w cieplejszym i ogrzewanym pomieszczeniu.Szczerze nie mam bladego pojęcia ;:131

Ankos7 Aniu jeszczek nic nie drgnęło ;:145 Chodzę tam codziennie i lukam,jak coś się pokaże to zaalarmuję na forum ;:306 O tym sianu na płatkach kosmetycznych słyszałam dobre opinie, ale sama tego nie próbowałam.Dobrze,że ty to zrobiłaś to jak coś będziesz mnie szkolić ;:109
O plecach to już nie będę nic mówić bo ja głupia jeszcze wczoraj po 21 odgarniałam śnieg a o dzisiejszym dniu już nie wspomnę ;:223 I nadal kurzy a ja w domu uziemiona zaczynam łapać nerwę .Ja już na prawdę chcę wiosny,chciałam być dobra ,nawet zaczęłam na początku lubić zimę ale teraz już mam inne zdanie na jej temat ;:155
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobry wieczór :wit
Kochani już śnieg topnieje i coraz bliżej do wiosny.Każdy zamawia i kupuje nowe roślinki i ja też poszłam w wasze ślady.Oj zamawiam i zamawiam już od jakiegoś czasu i lepiej niech mój M jak najszybciej wróci do domu i przywróci mnie do porządku bo puszczę go z torbami :;230 Nie wiem szczerze czy ja w miarę dobrze zamawiam bo się nie znam na tyle na wszystkich roślinkach a biorę to co mi się podoba wizualnie lub to co zobaczę u kogoś na zdjęciach i też mnie zauroczy;:306 Średnio przemyślana strategia,ale tak już mam.Może napiszę tak pokrótce co zamówiłam :glicynia chińska,jagody kamczackie i borówki,rdest Auberta pnącze,czarna trawa,jeszcze różę rabatową i na pniu 3 szt,trawę tą co na zimę robi się czerwona jak ogień(nie mogę zapamiętać nazwy),miliny dwa kolory,sasankę czerwoną,niezapominajki różową i niebieską,irgę,ubiorek wiecznie zielony,trawę niedźwiedzie runo,języczka,krwawnica,pięciornik,dereń płożący ,kielisznik,jeżyna bezkolcowa,psianka,jagoda goi.
Jejku dopiero teraz jak napisałam to zobaczyłam, ile tego jest.Na prawdę chyba postradałam zmysły.I ja jeszcze głupia mam masę roślin w domu co czekają na wysadzenie ,które kupiłam,gdzie ja to posadzę ?Chyba lepiej żeby internet wyłączyli ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Zaintrygowała mnie trawa "co na zimę robi się czerwona jak ogień " masz na myśli Red Baron??
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”