Dzika skarpa i nie tylko...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Dzika skarpa i nie tylko...

Post »

Misiu, cudna ta łączka :). Może właśnie lepiej przenieść lawendę, a zawilce niech zostaną :).
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Misiu, a jak ja bym tak się pięknie do CiebieObrazeko maleńką kępeczkę tego bodziszka żałobnego ;:196 ..już mam dla niego miejsce naszykowane :oops:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Misiu ależ piękna zawilcowa łąka...... widok naprawdę bajeczny ;:167
Moje zawilce coś wyginęły.... po tej zimie przed 2 sezonami...
Bodziszek żałobny wygląda wspaniale. mój też już zaczyna kwitnąć :D
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Misiu!...zagubilam się na tej twojej uroczej skarpie.Łączka zawilcowa cudo!...a bodziszek :?: ..nie wiedziałam ,ze taki jest...żałobny :?: :?: :?: Pozdrawiam cieplutko! ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Misiu w jaki sposób rozmnażają się Twoje zawilce ???
Pytam bo dookoła mojego jest wiele takich jakichś wyłażących maluszków i nie wiem - plewić, zostawić ;:224 ;:131
PW - proszę ;:196
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak to nie bujny? Bujny! Pełno kwiatów wszelkich gęstorosnących!
Bea
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit :wit ale miło gości mam ... :) dziś szalałam na skarpie dużej... chłodniej jest to dobrze jest tam pracować ...motyczką tłukłam wszelkie chwasty a i przy okazji zawilce też tak się rozpanoszyły że oj... :) Bea dobrze , dobrze,,, :)
Mariolka pw.
Bogusiu melduję przyjęły się sadzonki groszku wieloletniego...ale pomału rosną... :wink:
Aguś przyjedź masz przecież po drodze jak jedziesz do Lublina to Ci dam całe wiaderko zawilców... :)
Bogumiłko oczywiście tylko chyba po przekwitnięciu... :) podaj na pw adresik.
Asiu one są nie zniszczalne obecnie u mnie chyba że się obrażą kiedyś... ;:306
Iwonko ja tylko ograniczam je...one by były chyba na całej skarpie... :)
Aniu ;:196 witaj dawno Ciebie u mnie niebyło...masz rację nazwa mnie też się nie podoba...he, he ale wszystko jest dla ludzi... :)
...oto część mojej dużej skarpy ...he, he odszukałam kilka roślinek...
Obrazek
...oliwnika kwitnącego i pachnącego... :)
Obrazek
...jeszcze rosnące tojeście...
Obrazek
...nowy nabytek w tym roku posadziłam żarnowiec ...miałam obiekcje czy się przyjmie... :tan
Obrazek
..a tu troszkę tez trzeba odkurzyć z chwastów...
Obrazek
a teraz po drugiej stronie domu...
... pierwsze moje hosty nie zawodzą...
Obrazek

Obrazek
troszkę z pięterka...to już od kuzyna...
Obrazek
...prawie z strychu robiłam to zdjęcie...
Obrazek
... cegłą oznaczyłam część nowej rabaty właściwie małej skarpy nad która teraz pracuję...a trawniczek jest byle jaki opanowany prze mlecz...nim to nie wiem kiedy zajmę się...trzeba będzie dosiać trawy ale kiedy ja to zrobię... :oops:
Obrazek
...chyba już wystarczy moich wypocin na dziś...he, he o za oknem deszczyk przestał padać i słonko pokazało się to ja teraz pójdę na włości he, he siać jak rolnik z garści... ;:306
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MISIU....to u mnie pogoda nie na działania w ogrodzie....zimno...wietrzenie.....
a u Ciebie Misiu dopiero z pięterka widać jakie włości masz do obrobienia...... :wit
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Misiu jestem w szoku. ;:oj Jaką powierzchnię ma Twój ogród? Odnoszę wrażenie, że parę hektarów. :D
Jak Ty dajesz radę? Aż mi wstyd, że ja nie wyrabiam. :oops:

Żarnowiec jest przepiękny ale u mnie wymarzł poprzedniej zimy. U Ciebie jest zdecydowanie cieplej w porównaniu do mnie.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Misiu czy u Ciebie jest dzisiaj ciepło? U nas przed południem padało i jest bardzo zimno ja sobie odpuściłam prace w ogrodzie chociaż wczoraj wyplewiłam część rabaty liliowcowej a dzisiaj miałam dokończyć ale doszłam do wniosku że jeszcze będzie ciepło i ja z tymi robotami poczekam na to ciepło.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Misiu poletko zawilcowe śliczne, ja przywiozłam jakieś zawilce z Kołobrzegu i ciekawa jestem czy do następnej wiosny przetrwają :oops: Lubię te Twoje zdjęcia z góry, ale to trzeba mieć włości do obfocenia, a nie pas startowy ;:306 Śliczny żarnowiec...może go okryj , bo słyszałam że wymarza. Tojeść czy trojeść, bo nasiona trojeści dostałam z akcji i wysiałam ...sieweczki są ;:333
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Misiu witaj ta fotka ,, pięterka '', bardzo pomocna bo mogę sobie wyobrazić jak w realu wygląda Twoja działeczka ,pracy włożyłaś mnóstwo skarpa wygląda imponująco , a jak to wszystko się rozrośnie ;:224 ;:224 ;:224
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Misiu jakie piękne bodziszki- one są na prawdę takie ciemne?
A w sumie taka łączka też ładna chociaż kolorowo masz :D
Widzę, że i u Ciebie żarnowiec kwitnie. Trzeba przyznac, pełne są uroku :wink:
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Misiu, w ostatnich dniach mało jestem obecna na FO, czytałam, że szalejesz w ogródku, ale dopiero teraz widzę, że Ty praktycznie wszystko zamierzasz przeorać i obsadzić kwiatami :shock: Ja się nie dziwię, że się lokalna służba zdrowia niepokoi....ale masz takie spektakularne efekty, że warto ryzykować nawet skarpową alpinistyką :wink:
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Witam sobota 3maja dobrze że Święto jest ...deszcz pada, zimno ...wiatr kołysze roślinkami
a ja cieszę się że troszkę więcej popracowałam wczoraj i widać efekty he, he tylko jak dłużej będzie padało to znowu chwasty poszaleją... :)
Pati skromnie mówiąc gdyby nie moja interwencja w chwastach to by nie było widać nawet domku ...nikt nie przejmuje się...he, he mają wyższe cele... ;:306
Paula bodziszek ma taki kolor ciemny...śliczny jest... :)
Marzenko może gdybym miała troszkę mniej lat to już bym więcej zrobiła ale to co mam to mi wystarczy he, he na pracę nie narzekam... :)
Maryś zawilce są bezproblemowe... :) to co pokazałam to tojeść... :) ładnie rośnie nareszcie ruszył Aleksanderek...oj muszę jeszcze zrobić zdjęcie z drugiej strony domu na duża skarpę ...
Jolu rano było wczoraj ciepło ale już popołudniu zimnem powiało a ja jak rabatę z fiołków fioletowych a właściwie z liści czyściłam to zmarzły mi ręce...
przeniosłam fiołeczki w inne miejsce chciałam koniecznie zobaczyć czy pod nimi nie kryje się jakiś stwór który podjada mi języczkę...a przy okazji zniszczyłam sobie inna roślinkę... ;:174
Heleno to tak wygląda że hektary są he, he ...oj przydał by mi się na stałe jakiś pomocnik to może bym więcej zrobila najgorzej że ja nie mogę szybko przemieszczać się...zanim dojdę w inne miejsce to ktoś o zdrowych nogach przejdzie już trzy razy...ale i tak cieszę się że pomalutku sobie drepczę i tak po cichutku coś tam zrobię tu skubnę tam skubnę staram się nie dopuszczać do dużych chwastów po tej płaskiej stronie...skarpa duża to inna rzeczywistość...
..jeszcze rabata wzdłuż płotu z irysami w chwastach jest ... mam nadzieję że przed kwitnięciem ich to uda mi sie ją oczyścić a jak nie to nie będę pokazywała...i już... ;:306
Krysiu o dotarło dzisiaj zimno i do mnie ...może po niedzieli będzie cieplej to zaplanowane prace będą mogły być wykonane... :)
...mam na oknie sadzonki dyni ale mam zmartwienie na jej listkach pokazały się takie plamy co to jest ... :?: :?: :?: usunęłam listki...a co dalej
Obrazek ;:131 ;:131 ;:131
..a reszta listków jest ok...
Obrazek
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”