Cześć dziewczyny , ogrodniczki napalone

, na początek przepraszam, że nie odpisuje na bieżąco, ale coś ostatnio nie mogę się wyrobić, ciągle mi czasu brakuje, wrócę z pracy, poszwędam sie po ogrodzie 5 minut

i już ciemno i spać się chce albo film fajny leci i zawsze coś. ale dziś obiecałam sobie, że odkurzę forum i pogadam trochę z ogrodowymi szaleńcami

.
Grażynka do zobaczenia, pozdrawiam Cię.
Misiu złotokap tak w tamtym roku wystraszył się szpadla, że kwitnie jak szalony, a nie kwitł z 5 lat, na zdjęciu jest fothergilla, może się pomylić z guzikowcem, ten drugi dopiero listki wypuszcza
Agnieszka to prawda , przyroda oszalała, już czosnki zaczynają kwitnąć, magnolie przekwitają
Ania witaj, lubię dziwne tulipany, fioletowe szczególnie, bo to mój ulubiony kolor, zobacz te ( co prawda nie fioletowe) cudne i pachną jak frezje
Tak Ania złotokap w stresie kwitnie jak szalony
Iwonka witam Cię , dzięki
Ania cześć, fajnie, że masz zawroty na widok ogrodu

, ten berberys to Helmond Pillar, pozdrawiam Cię
Czarna Aniu witaj, zgadza się ta magnolia to Alexandrina, zakwitnie i u Ciebie , choć wiem, jak ciężko się czeka, Erectus jest u mnie trzeci sezon, kupiony chyba dwuletni, dziękuje za miłe słowa , pozdrawiam serdecznie.
Marysia masz rację, jak w maju, rośliny dorodne, zielone, pozdrawiam Cię kochana
Sylwia bardzo mi miło, że zajrzałaś i do mnie, dziękuję za przemiłe słowa. Rh sadzę płytko w kwaśna ziemię, nawożę kilka razy w sezonie dolistnie i doglebowo Substralem do rh, zdarzają się słabe osobniki - taż takie mam, lubią rosnąć w grupie, podobno tworzą sobie mały mikroklimacik, chyba coś w tym jest. Niestety kota Tolka już nie mamy, zaginął sierotek, mamy za to coś takiego
zapraszam Cię do mnie, jak tylko znajdziesz czas, pozdrawiam serdecznie
Małgosiu Pepsi fajnie, że wpadłaś, dziękuję i pozdrawiam
Trochę ogrodu muszę dać, jest tak cudnie, że nie mogę się powstrzymać od robienia zdjęć, rośliny rosną w oczach
Wiśnia piłkowana Shirofugen szaleje

, stać pod nią, to chyba, jak w raju
nowy nabytek - rh jakuszimański Golden Torch
no wreszcie zakwitnie głóg Paul's Scarlet
Yellow River niestety odpływa
Katsura
zaczyna się rododendronowy spektakl
itd...
rajskie jabłonki uwielbiam, żałuję, że mam ich tak mało - miejsca brak niestety
tarczownica, to dla mnie zjawiskowa i osobliwa roślina
no i kosztelka kwitnie, mniam, mniam
klon Shirasawanum, to dopiero cacko, polecam go miłośnikom klonów, jest boski