Hmmanym pisze:Basiu ja pierwszy raz będę przechowywała alstromerie w piwnicy, zobaczymy jak to zniesie
Mój zielony świat
- baasik
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 29 sie 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój zielony świat
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewka rudziki uwielbiają owoce derenia, szkoda, że nie mam odpowiedniego aparatu. Dereń rośnie blisko tarasu, zdjęcia na pewno byłyby rewelacyjne
Aniu nie wyobrażam sobie jesieni bez rudbekii, są niezawodne kwitną do samych mrozów
Grażynko początkowo cięłam winobluszcz, żeby się zagęścił, ale od kilku lat pozwalam mu się rozrastać bo niestety musiałabym wchodzić na drabinę. Gdy zaczyna się czerwienic jest naprawdę malowniczy
Alicjo dziękuję Ci kochana
Agnieszko dziękuję
jesień jest piękna a rudbekie to nieodzowne kwiaty o tej porze roku, cudownie ubarwiają rabaty
Teresko jesień wkracza do naszych ogrodów i to dużymi krokami, rabaty z letnimi kwiatami niestety już smutne. W tej chwili trawy, rudbekie i aksamitki królują w moim ogrodzie
Comcia witam serdecznie nowego gościa
zaraz biegnę obejrzeć Twoje ogrodowe piękności
Ewuniu-Rozalko dziękuję kochana
za wszytkie milusie słowa, pozdrawiam i przesyłam ogromnego buziaka
Beatko jesień potrafi być piękna, prawda?
Alinko dziękuję Ci moja sąsiadeczko
jest mi bardzo miło,że do mnie zaglądasz
buziaczek
Aniu przez wiele lat mąż pryskał ścieżki kamienne, teraz jest mi szkoda pięknego mchu który wyrasta między kamieniami i po deszczach staram się ręcznie usuwać chwasty
Misiu kochana jak mogłabym o Tobie i Twoim ogrodzie zapomnieć
Jest taki piękny i masz taką oszałamiającą ilość roślin. Mam nadzieję, że wzajemnie będziemy odwiedzać się jeszcze częściej
Basiu wykopuj kochana
chodziło mi o to, że dwie zimy miałam ją w nieogrzewanym pokoju a w tym roku pójdzie do piwnicy z powodu wielkości

Aniu nie wyobrażam sobie jesieni bez rudbekii, są niezawodne kwitną do samych mrozów
Grażynko początkowo cięłam winobluszcz, żeby się zagęścił, ale od kilku lat pozwalam mu się rozrastać bo niestety musiałabym wchodzić na drabinę. Gdy zaczyna się czerwienic jest naprawdę malowniczy
Alicjo dziękuję Ci kochana
Agnieszko dziękuję
Teresko jesień wkracza do naszych ogrodów i to dużymi krokami, rabaty z letnimi kwiatami niestety już smutne. W tej chwili trawy, rudbekie i aksamitki królują w moim ogrodzie
Comcia witam serdecznie nowego gościa
Ewuniu-Rozalko dziękuję kochana
Beatko jesień potrafi być piękna, prawda?
Alinko dziękuję Ci moja sąsiadeczko
Aniu przez wiele lat mąż pryskał ścieżki kamienne, teraz jest mi szkoda pięknego mchu który wyrasta między kamieniami i po deszczach staram się ręcznie usuwać chwasty
Misiu kochana jak mogłabym o Tobie i Twoim ogrodzie zapomnieć
Basiu wykopuj kochana

- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aniu jeszcze raz dziękuję za skarby które dostałam od Ciebie...jesteś kochana
Proszę o wiadomość na PW.
Proszę o wiadomość na PW.
- asta6265

- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Piękna, kolorowa jesień - pozdrawiam cieplutko.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- misia53

- Od: 3 paź 2011, o 00:32
Aniu ,czy wiesz jak nazywają się te niebieskie kwiatuszki z ostatniej fotki,hortensje bardzo ładnie się przebarwiają lubie ten okres ,szkoda tylko ze lato tak szybko przemija i nie chce nawet myślć ze to niedługo zbliza nam się zima.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kochammmkwiaty
- 1000p

- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
przepiękna świecznica - rabaty bardzo ładnie dobrane kolorystyczne i takie zwiewne.
Co to za niebieskie cudo na ostatnim zdjęciu ?
Co to za niebieskie cudo na ostatnim zdjęciu ?
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aniu witaj.
Mnie także te niebieskie kwiatuszki zauroczyły, ciekawa jestem, czy bylinowe, czy jednoroczne. Mają nie powtarzalny kolorek . Trawy w weekend nie udało mi się wykosić, ciągle co chwilę deszcz o sobie przypominał.
Bardzo pomysłowo obsadziłaś altankę winobluszczem, za chwilę, będzie wyglądała, jak gdyby płonęła.
Miłego dnia Ci życzę,
u mnie właśnie pokazało się piękne słoneczko. 
Mnie także te niebieskie kwiatuszki zauroczyły, ciekawa jestem, czy bylinowe, czy jednoroczne. Mają nie powtarzalny kolorek . Trawy w weekend nie udało mi się wykosić, ciągle co chwilę deszcz o sobie przypominał.
Bardzo pomysłowo obsadziłaś altankę winobluszczem, za chwilę, będzie wyglądała, jak gdyby płonęła.
Miłego dnia Ci życzę,
Piękna kolorowa jesień u Ciebie
.Cudny masz ogród tak różnorodnie w nim
.
- zuzanna2418
- 1000p

- Od: 15 maja 2013, o 09:59
Po przyjeździe już u Ciebie byłam, ale tak na szybko. Teraz sobie zrobiłam jesienny spacer, kolory przecudne, wczesna jesień w całej okazałości. Winobluszcz całe lato mnie wkurza, bo rozrasta się szybko, włazi, gdzie go nie proszą, ale teraz oczu od niego nie można oderwać 
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
moje wątki miastowe i wiejskie
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aguś niema za co dziękować, bardzo się ciesze, że sprawiłam Ci radość
Aniu wpadłaś jak wicher i już Cię nie ma, dziękuje kochana za wizytę i pozdrawiam cieplutko
Misiu to jest facelia dzwonkowata, roślinka jednoroczna, można siać ją dwa razy w sezonie bo ma krótki okres wegetacji. W przyszłym roku kupie większą ilość nasion i posieje w każde wolne miejsce na rabatach. Kolor jej dzwonków jest piękny, każdy kto do mnie przyjeżdża pyta co to za cudo
Aguś-Kochammmkwiaty dziękuję
staram się zestawiać kwiaty i inne nasadzenia aby ze sobą fajnie współgrały. Jednak często zdarza się, że wsadzam kwiaty gdzie tylko mam wolne miejsce, wtedy na jesieni znowu kombinuje.
Niebieskie cudeńko to facelia dzwonkowata, drobniutka roślinka jednoroczna. Warto ją posiać w ogrodzie, bo kolor dzwonków jest niesamowicie wyrazisty, w połączeniu z innymi niskimi roślinami pięknie wygląda
Tajeczko witaj, niesamowicie mi miło,że mnie odwiedzasz
a kwiatek o który pytasz to facelia dzwonkowata, roślinka jednoroczna. Warto znaleźć dla niej w ogrodzie skrawek ziemi i posiać, bo kolorem kwiatów zniewala
Emmo dziękuję
staram się aby w moim ogrodzie było różnorodnie i o każdej porze roku kwitły jakieś kwiaty
Zuzka witaj kochana
mój ogród jest zawsze otwarty dla Ciebie, spaceruj do woli.
Mój winobluszcz też broi włazi już na wierzbę i zauważyłam, że jego pędy płożą się po ziemi. Mimo tego nie można mu odmówić uroku o tej porze, w połączeniu z żółtą pecherznicą, która rosie przy altanie wygląda niesamowicie

Aniu wpadłaś jak wicher i już Cię nie ma, dziękuje kochana za wizytę i pozdrawiam cieplutko
Misiu to jest facelia dzwonkowata, roślinka jednoroczna, można siać ją dwa razy w sezonie bo ma krótki okres wegetacji. W przyszłym roku kupie większą ilość nasion i posieje w każde wolne miejsce na rabatach. Kolor jej dzwonków jest piękny, każdy kto do mnie przyjeżdża pyta co to za cudo
Aguś-Kochammmkwiaty dziękuję
Niebieskie cudeńko to facelia dzwonkowata, drobniutka roślinka jednoroczna. Warto ją posiać w ogrodzie, bo kolor dzwonków jest niesamowicie wyrazisty, w połączeniu z innymi niskimi roślinami pięknie wygląda
Tajeczko witaj, niesamowicie mi miło,że mnie odwiedzasz
Emmo dziękuję
Zuzka witaj kochana
Mój winobluszcz też broi włazi już na wierzbę i zauważyłam, że jego pędy płożą się po ziemi. Mimo tego nie można mu odmówić uroku o tej porze, w połączeniu z żółtą pecherznicą, która rosie przy altanie wygląda niesamowicie

- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Czy za starcem płoży się tawulec? On na jesień przebarwia się na czerwony kolor?
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Aniu
Śliczna kolorowa jesień
Piękne hortensje,,rózowiaste,
A i facelia dzwonkowata śliczniutka taka niebieściuchna
Śliczna kolorowa jesień
Piękne hortensje,,rózowiaste,
A i facelia dzwonkowata śliczniutka taka niebieściuchna
- Paulii

- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.