Witajcie wieczorową porą , dzisiaj poranek zimny,mglisty a w ciągu dnia zaczęło się trochę niebieskiego pokazywac na niebie i pogoda się "wyklarowała " było bardzo przyjemne ,słoneczne popołudnie, jako że mam zamiar wiekszość dnia spędzić na działce-mam nadzieję ze pogoda nie spłata figla-piąteczkowe popołudnie spędziłam na porządkach,okna wyczyszczone,firanki pachnące,wyprane,wyprasowane,jutro z czystym sumieniem śniadanie,kawka i na działkę , mam jeszcze parę cebul do posadzenia i trzeba za porządki na rabatach się zabrać,życzę Wam też słonka i ciepełka -weekendowo
Witaj Dorcia
Dziękuję,że tak milo napisałas do mnie
Jestem nowa we wszystkim , na forum, na mojej gliniastej działce i z kupnem roślin.
Ale nie poddaję się tak łatwo i ruszam na zakupy
[quote="Mariolcia1962"]Witaj Dorcia
Dziękuję,że tak milo napisałas do mnie
Jestem nowa we wszystkim , na forum, na mojej gliniastej działce i z kupnem roślin.
Ale nie poddaję się tak łatwo i ruszam na zakupy [/quote
I ja Cię witam w moich skromnych progach
Piękny dzień,ciepło i słonecznie ,w ogródku plan wykonany wiele bylin rozsadzonych ,odmłodzonych ,M w tym czasie drzewa owocowe przycinał ...a kawa jak smakowała pita na ławce w słonku
Witaj Dorotko Piękny brateczek
A ten berberys to nie przypadkiem Tiny Gold bo podobny Mi się zdaje bo poluje na niego żeby Berberysek Thunbergii Admiration nie czuł się samotny
Piękna chryzantema
A te filetowe kwiatuszki tez piękne
Pauli "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
Cebulek jeszcze nie posadziłam ...ale mam nadzieję, że zdążę , pogoda co i rusz płata figle a i do lasu ciągnie ..grzybki by się przydały , brateczki też mi kwitną cały sezon , cudowne są te miniaturki! Ładny kolorek chryzantemy masz , moje jeszcze wciąż w pąkach...