forumowicz piękny pomidorek
Pomidory uprawiane w donicach...
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Pomidory w donicach
Pod koniec sezonu
Zrobi się o niej głośno, więc nie ma obaw abyś się o niej w porę nie dowiedziała 
Pokaż cały krzak, bo to wydaje mi się troszkę podkolorowane 
Błażej
Aby Cię rozczarować, to jest zdjęcie wprost z aparatu
http://images70.fotosik.pl/97/95c31bbbcfcf819a.jpg
Żadnego kolorowania i fotomontażu. Są piękne czerwone owoce, niemałe i jak widzisz bez żadnej piętki jednolicie wybarwione.
Aby Cię rozczarować, to jest zdjęcie wprost z aparatu
http://images70.fotosik.pl/97/95c31bbbcfcf819a.jpg
Żadnego kolorowania i fotomontażu. Są piękne czerwone owoce, niemałe i jak widzisz bez żadnej piętki jednolicie wybarwione.
- legina
- 1000p

- Od: 21 maja 2013, o 11:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
forumowicz!! Mieciu piękne balkoniaki.A ten St.Pierre jak co roku pełen owoców.
W nastepnym sezonie też go dam na balkon. Hammery jutro porównam ze swoimi.

W nastepnym sezonie też go dam na balkon. Hammery jutro porównam ze swoimi.
Oj, to z tego St. Pierre już sporo jest zjedzone.
Dla ciekawostki powiem, że ze Sławy Nadrenii zrobiony jest pomidor karłowy. Przy sadzeniu do wiadra uległ złamaniu . Odłamany i ukorzeniony puszczony został na 2 pędy i każdy pęd został ogłowiony ponad II gronem. Zrobiłem tak, bo zależy mi na nasionach.
Dla ciekawostki powiem, że ze Sławy Nadrenii zrobiony jest pomidor karłowy. Przy sadzeniu do wiadra uległ złamaniu . Odłamany i ukorzeniony puszczony został na 2 pędy i każdy pęd został ogłowiony ponad II gronem. Zrobiłem tak, bo zależy mi na nasionach.
Marta
Ale do czego ?
Biotit
Wyobraź sobie, że Hammer doskonale radzi sobie w pojemniku 10 l podobnie jak St. Pierre. K-37 ma pojemnik 15 l
Ale do czego ?
Biotit
Wyobraź sobie, że Hammer doskonale radzi sobie w pojemniku 10 l podobnie jak St. Pierre. K-37 ma pojemnik 15 l
Za małe, nie nadążysz podlewać . Jeśli spóżnisz się choć raz z podlaniem, to masz murowaną SZW.
Ja mam Sławę Nadrenii w pojemniku 5 l. Mimo, że jest maksymalnie skrócony muszę bardzo pilnować czy aby ma wilgotno.
Ja mam Sławę Nadrenii w pojemniku 5 l. Mimo, że jest maksymalnie skrócony muszę bardzo pilnować czy aby ma wilgotno.
- legina
- 1000p

- Od: 21 maja 2013, o 11:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie ma co oszczędzać ja mam wszystkie tak wielkoowocowe jak i koktailowe w wiaderkach 20l.I tak w dniach upalnych musiałem podlewac dwa razy dziennie.
- Biotit

- Od: 20 cze 2014, o 00:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A czy takie plastikowe białe 10 l z zaprzyjaźnionej cukierni będą dobre ?
- BobejGS

- Kontakt:
Faktycznie forumowicz, chyba przyzwyczaiłem się do swoich niewyraźnych zdjęć z telefonu
Reszta pomidorków również super
Niestety hosting z którego wstawiam zdjęcia padł, także trochę minie zanim coś wstawie
Postaram się pokazać moją Perłe, która bardzo mi smakuje
Tymczasem próba zdjęciowa

Niestety hosting z którego wstawiam zdjęcia padł, także trochę minie zanim coś wstawie
Tymczasem próba zdjęciowa

U mnie, na ogólnym planie zdjecia, te dojrzałe pomidorki wyglądają na koktajlowe. Ale to jest złudzenie optyczne,ponieważ ten pomidor ma ogromne liście.
Ja te owoce z Perły zamrażam. Mam pełną szufladę takich zamrożonych piłeczek. Uwielbiam na nich w zimie robić jajecznicę.
Ja te owoce z Perły zamrażam. Mam pełną szufladę takich zamrożonych piłeczek. Uwielbiam na nich w zimie robić jajecznicę.
- BobejGS

- Kontakt:
Dla mnie ten pomidor to rewelacja
Słodki, plenny i twardawy
Tylko więcej podobnych odmian mi potrzeba.
- TomekD
- 200p

- Od: 16 lut 2013, o 20:26
Według moich testów (ostateczna weryfikacja w przyszłym sezonie) powinno (na granicy) wystarczyć.Biotit pisze:Ja mam donice 7 l , czy dadzą radę ?
Pod warunkiem że nie przesadzisz z odmianą i zrezygnujesz z podlewania od 'góry' na rzecz podlewania 'od dołu', vide:
Tytuł: Pomidory w donicach
W klasycznej wersji podlewania forumowicz ma rację:TomekD pisze:Drugi rok ćwiczę alternatywnie uprawę w pojemnikach.
Zeszłoroczne próby wyleczyły mnie skutecznie z prób uprawy w pojemnikach z klasycznym podlewaniem 'od góry'.
W tym roku wszystko jest nawadniane tylko 'od dołu' w różnych rozwiązaniach i kombinacjach.
sam się o tym przekonałem rok temuforumowicz pisze:Za małe, nie nadążysz podlewać
Dokładniej - nie będziesz w stanie zapewnić stałej wilgotności podłoża a za coś takiego pomidory mają w zwyczaju strzelać fochy
pozdrawiam, Tomek