Ogródek Robaczka cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 6

Post »

Ja z wątku o glicynii:).
Przepiękny ogród. Urządzony ze smakiem, z pomysłem i konsekwentnie. Taki romantyczny styl przychodzi na myśl.
A do tego w wydaniu takiego fotografa (cudne zdjęcia). Nic nie trzeba mówić tylko siąść i się zachwycać. Idę zwiedzać dalej!
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Annes 77 pisze:Kasiu uwielbiam lawendę i kompozycję z nia w roli głównej:)
Poszukuję zazdrosek na okno do kuchni,szukam firanek z motywami lawendy,ale nigdzie nie ma:(
Hiacynty piękne :D
Ania wysłałam pw, myślę, że coś znajdziesz :;230
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Kasiu u mnie dzisiaj niestety słońca dalej niet, za to rano było z 20cm białego puchu. Dopóki śnieg nie zaczął topnieć to było naprawdę bajkowo. Chciałam fotki pstryknąć, ale trzeba było do pracy gnać....
A nowo-upieczonej cioci gratulujemy ;:196 . Takie informacje zawsze wywołują szeroki uśmiech na twarzy i miłe łechtanie koło serduszka. Ucałuj Stasia od forumkowych cioteczek.... a trochę się ich nazbiera :;230
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu gratulacje dla świeżo upieczonej cioci ;:304, u ciebie wiosna a u mnie powrót zimy ;:222
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Ciocia zapewne się schlała ...bo Jej nie ma od wczoraj ...po oznajmieniu , że Staś przyszedł na świat ;:306 ...

Ciociu Kasiu ...( jak to patetycznie brzmi ) ...wracaj do nas ..., chyba , że pojechałaś do bratanka ...ale dość daleko , prawda ?

Pozdrawiam ... ;:167 :wit
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie!
Połowa tygodnia za nami..uff..dopiero wróciłam z pracy, ledwo żyję :roll:
Zaraz biorę się za przyrządzanie obiadku, ale wcześniej przywitam moich serdecznych gości ;:4

Nutka, witaj! dziękuję za miłe słowa ;:180 Bardzo lubię zmieniać dekoracje domu, wymieniać bibeloty i takie tam. Od razu inny klimacik i przytulniej się robi ;:131 Wiosna na parapecie pozwala dotrwać do tej za oknem, więc trzeba sobie radzić :uszy
Jagódko, dziękuję w imieniu szczęśliwych rodziców i dumnych dziadków hihihi
Jule, moja mama babcią? hahah, coś takiego ;:306
Krysiu, dziękuję za wszystko! Do zobaczenia na Gardenii :wit
Marysiu, dzięki! Śliczne imię, prawda? Moja bratowa od początku na brzuszek wołała Stasiu :lol:
Bozuniu, dziękuję ;:196 Na giełdę wybierz się koniecznie rano, stoiska zmywają się przed 11. Zwartnic nie zarejestrowałam, ale może...daj znać jak udały się zakupy!
Pat, dziękuję kochana ;:196 Trzymam kciuki, żeby wszystko wyszło dzisiaj pozytywnie, myślami jestem z Tobą!
Asia, okazuje się, że bociek nie tylko wiosnę przynosi hihi
Ewa, dzięki! Zauważyłam, ze niektórze róże mają naturalnie bardziej brązowe pędy..może to normalne?
Dzięki Aguś! Wybieracie się z Kasią na Gardenię? Mam nadzieję, do zobaczenia ;:196
Aprilku ;:196
Madziula, dziękuję w imieniu brata ;-)) Zasłony są w róże jakby malowane na płótnie, tło ecru, a kolorystyka kwiatów nieco vintage 8-)
Dorotko, szaleństwo się zaczęło, teraz będzie rozpieszczany na maksa ;-)) Muszę się rozejrzeć za forsycją w okolicy... ;:224
Monia, dzięki ;:304
cdn. ;-))
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Vintage hmmm to jak Ci sie juz znudza tez zaslony, to bedziesz mogla sobie sukienke uszyc i bedzie robic za Valentino :lol: Ja kupilam ostatnio barok design - sukienka tez mogla by byc z tego niezla :wink:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lulka, dzięki! Znalazłam podobny materiał do tych ze stronki i zamówiłam próbki. Teraz wybrałam jeden z dwóch przesłanych i myślę, że będzie ok. Czekam na wycenę i działamy ;:65 Dodatki różano-lawendowe ;:215
Aniu, witaj! Suszone bukiety pozwalają dłużej zachować letni klimat w domu..sama zrobiłam kilka lawendowych bukietów i roztaczają cudną woń w całym domu..
Aniu, zwykle jak poszukujemy pilnie konkretnych ozdób to ciężko na nie trafić, a przy okazji przypadkowych zakupów nagle wpadają nam w ręce takie cudeńka :lol: Ja mam problem z wyborem konkretnych ozdób, za dużo mi się podoba....i brakuje mi samodyscypliny :roll: Link od Lulki pomógł? :lol:
Nemezjo, witaj :wit Bardzo mi miło, że zajrzałaś do mnie i nie szczędzisz ciepłych słów pod adresem ogrodu..bardzo miło m to słyszeć szczególnie od nowych gości, bo sama wiem jak ciężko zejść z utartych szlaków naszych ulubionych ogrodów..zbyt rzadko zaglądam do nowych wątków, ale nie omieszkam wstąpić do Ciebie z rewizytą ;:173
Asieńko ;:196 U mnie popruszyło trochę rano, ale nie ma śladu. Rano ogród był okryty szronem, w nocy było -4 stopnie. To jednak typowe dla przedwiośnia, prawdziwa zima poszła w zapomnienie :lol: Stasia pewnie nie prędko ucałuję, ale dziękuję za serdeczności. Mój brat mieszka na drugim końcu Polski.. :roll:
Ula, dzięki! U mnie dzisiaj był słonecznie, choć chłodno, 2 stopnie na plusie :wit
Jagódko, jak to "schlała" ;:202 Od 7.30 do 16 w pracy, potem hiszpański..dopiero wróciłam ;:219 W pracy rzadko mam czas na odwiedziny Forum, młyn cały dzień. Mój brat mieszka w Ustrzykach Dolnych...to jakieś 700 km stąd... ;:174
Jule, materiał to bawełna z dodatkiem i ma nadruk/fakturę z połyskiem. Raczej na kieckę nie bardzo, ale jak na zasłony to wydaje mi się okejos.

Obrazek

Inna próbka była taka:
Obrazek

Ta druga ma grubszy materiał, więcej lnu. Ta pierwsza będzie się chyba lepiej układać i prasować...zasłony będą na podszewce, podwiązane taśmą na boki (drzwi tarasowe).
*moje wątki*
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Przede wszystkim gratuluję bratu, mamie i ciotce-klotce :wink:
Wiosenny klimat w domku jest piękny u ciebie Kasiu.
A materiał jak najbardziej wpisuje się w najnowsze trendy-kwiaty i motywy roślinne będą w tym roku bardzo modne!!!
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

E kiecka tez byla by fajna, ja lubie takie kwieciste ;:108 a jak bedzie szyte, na tasmie czy na kokardach?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Iwonko! Przyszywaną ciocią byłam wiele razy..dzieci sąsiadów, koleżanek z pracy, dalszej rodziny..ale prawdziwą jestem pierwszy raz ;:131 Pierwsze prezenty już kupione i wysłane ;:209

Julek, szyte będą na taśmach, podwieszane na żabki. Jakoś tak mi wygodniej.. Ja się tak kwieciście nie noszę, ale kto wie.. :lol: Chcę zamówić też bieżnik na duży stół (kwadratowy), na biały obrus ;:108
*moje wątki*
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Hihi Kasia, pierwsza fotka to moja kanapa i fotele ;:306. Zasłony tez ładne bedą.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Kasiu DOKŁADNIE takie sobie wyobraziłam jak napisałaś o zasłonach u siebie ;:215 Cudny motyw. Z niecierpliwością czekam na zdjęcia już zawieszonych :wink:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

robaczek_Poznan pisze: Ja się tak kwieciście nie noszę, ale kto wie.. :lol:
Też tak mówiłam, dopóki nie zakochałam się w "różanej" spódnicy z baskinką.... ;:167
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Witaj ciotko klotko :wit gratulacje na tak zaszczytne stanowisko ;:304

Wiosenny dom masz śliczny, te lawendy to normalnie czuć zapachowo ;:170 bo za hiacyntami w domu nie przepadam, stanowczo za ostry zapach. ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”