Witaj Kasiu wieczorową porą .Muszę w końcu zaznaczyć swoją częstą obecność w Twoim królestwie ..od dawna podziwiam Twój wypielęgnowany ogród
Piękne masz kompozycje kwiatowo-donicowe ..naprawdę rewelacja
Kasia, ja w sumie miałam cały tydzień bez ogrodu, bo podlewanie to sie nie liczy.
Z donicami to tez jestem w totalnym lesie. Jakoś na razie nastawiłam się na rośliny ogordowe.
Ale trzeba będzie pomysleć
Kasiu, chyba dawno tu nie zaglądałam
Piękne masz kwiatki , ale najbardziej podoba mi się Twoja rabata z tym przyciętym ślicznie brzegiem trawnika.
Marzy mi się taki porządek. W poprzednim roku udało mi się powycinać tak brzegi, ale nim doszłam do końca pracy , to te wykonane na początku zdążyły już pozarastać.
Doniczka odnowiona bardzo fachowo.
Witajcie w deszczowy, ale jakże potrzebny dzionek! Bardzo mnie cieszy, że tak solidnie polało bo dzisiaj walka z larwami opuchlaka, które niewątpliwie są w glebie... Bardzo mnie martwi ten szkodnik, bo wczoraj kilka sztuk dorosłych osobników znalezionych w ogrodzie/ bezczelnie ukrytych w czeluściach iglaczka-coniki/ własnoręcznie ukatrupiłam
Walkę biologiczną z larwami zapewne wygram, ale jak w tym samym czasie pozbyć się osobników dorosłych Zbierać je o zmroku?
Serdecznie Cię witam Olu! Bardzo dziękuję za pochwały! Jak tylko się uporam z pracami na dziś pobiegnę podziwiać Twoje włości
Małgoś ja też w porównaniu z dziewczynami jestem w lesie z donicami, końcówka tygodnia + sobota upłynęła pod znakiem roboty i przyjęcia urodzinowego młodszego synka. Właśnie nękam M. żeby się wybrać do LM po elementy potrzebne do postawienia kratki i osłonięcia nią kompostu, bo pnącza czekają....Ale idzie mi to....
Krysiu dziękuję Brzegi trawnika to moment, w zależności ile tego trawnika jest Mam nadzieję, dziś kupić do niej ziemię a w poniedziałek roślinki
A to kilka fotek pogłębiającej się wiosenki Rozkwitłe hiacynty w donicy
Kasiu, u Ciebie w donicy przecudna wiosna
Hiacynty z pewnością roztaczają wokół obłędny zapach Uwielbiam te kwiatki
Po tym deszczyku, wszystko pięknie się zazieleni, a pąki będą coraz prędzej się otwierać
Trzymam kciuki, za wygraną w wojnie ze szkodnikami
Piękne kompozycje w donicach Aż mi serce mocniej zabiło
Twój ogród wiosna jest wspaniały ,kolorowy,czysty i wypielęgnowany Cudnie!!
Miłego leniuchowania
Kasiu, migdalek wkrótce obsypie się kwiatami! Cudny to będzie widok
Susan też ma pączki u mnie, zapowiada się ładne kwitnienie, pierwszy raz w jej historii u mnie
A jak glicynia? Obfociłaś pączki czy wypuszcza liście?
Piękna ta Twoja skrzyneczka z porcelanowymi tulipanami i na pewno cudnie pachnąca dzięki hiacyntom Prymuleczki i białe szafirki po prostu urocze... oj chyba to będzie kolejna pozycja na mojej liście chciejstw A Twój migdałek niedługo się zaprezentuje w pełnej krasie - bardzo je lubię i okropnie żałuję, że nie mam gdzie posadzić