Mój skromny ogródek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój skromny ogródek

Post »

Krzaczek przyprawy magii to lubczyk oczywiście!? :wink:
Awatar użytkownika
olgawro
200p
200p
Od: 21 paź 2011, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kriss u ćiebie też wszystko budzi się do życia i co dzień jest kilka milimetrów większe.U mnie śliwka biala chyba zmarzła bo nie widzę pączków,ale jeszcze poczekam wczoraj robiłam grządki i przymierzam się do siania fasolki pod koniec miesiaca w zeszłym roku mi troche zmarzła ,ale pożniej odbiła.No cóż czekamy na piękna pogodę i do roboty pozdrawiam :wit
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Witam w niedzielny poranek, po nocnym przymrozku. W zacienionych miejscach na trawie mam szron.
Kriss, czy siejesz też cynie? Ja w tym roku posiałam i zastanawiam się, kiedy można ją wysadzić do gruntu?
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Małgoś, cynie po przymrozkach. Teraz możesz popikować ciasno do foliaka, potem łopatką trach i masz w gruncie :)
U nas też mroziło, -2.

Nakupiłeś tego ;:138 Będzie robota. Patrząc na Twoje nasiona skojarzyłam, że miałam kupić jakieś takie długie rzodkwie na okres porzodkiewkowy.
Awatar użytkownika
romix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 paź 2010, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krystian, Ty nie tylko ogrodnik, ale i sadownik prawie.
Z czereśnią dobrze, że wiosną sadzona. Ja przez 2 lata sadziłem na jesień i zawsze wymarzały. W ubiegłym roku pierwszy raz wsadziłem na wiosnę i w tym roku po zimie wyglądają bardzo dobrze. To wrażliwe drzewa.
Powodzenia :wit
Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem (William Szekspir).
Pozdrawiam serdecznie, Romek. Zielono mi
Awatar użytkownika
asiula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 mar 2008, o 10:18

Post »

Ale się napracowałeś ;:138
super
jak wygląda rudbekia naga?
To ta stara wysoka odmiana kwitnąca na żółto?
Jeśli tak to pisz na priv
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Kontakt:

Post »

Krystianie ale się napracowałeś, ale po tak ciężkiej pracy widać efekty ;:138 i widzę, że dużo roślin już u Ciebie kwitnie ;:108
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Rzekotka drzewna ;:oj ;:oj U mnie wszystkie żaby i ropuchy są, a jej nie ma piękna :wit
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Krystianie ogromne brawa pracusiu ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Pacynka U mnie znaczy u sąsiada chyba jest, a nawet 2. :) Takie malutkie a dają tyle uroku.

bwoj54 Miałem tyle, że aż jednego dnia się nie wyrobiłem. ;:306 Faktycznie czasem tak słonko przygrzeje, że hoho. Ja się już nawet trochę opaliłem. Niedawno też podlewałem.

Maska Nie dziękuję. (Jak to mówią) Może i śliczny ale jak zaatakuje... ;:306 Na szczęście przymrozku nie było, roślinki żyją , choć z rana było chłodno.

jarzebinka82 Już się nie mogę doczekać kiedy to wszystko urośnie i skiełkuje. Dziękuję. ;:168

gracha Jak wiejsko to wiejsko , niech będzie kolorowo. :tan Dziękuj.

zuzola11 Wczoraj już mniej bo tylko warzywniak. Tylko jakbyś stanęła na wprost nich to mi się trochę w lewo pochyliły. ;:306 Tak , wysiałem i wysadziłem wszystko. To miałaś farta. Jakiego koloru piwonia? Będziemy podziwiać u Ciebie.

Pacynka Właśnie , co to jest?

olgawro Z dnia na dzień coraz bardziej zielono. :tan Biała to to samo co żółta? Bo ja mam żółtą.. Moje to już ze starości. Nie mają owoców. Pewnie pójdą pod piłę. U mnie w warzywniaku już wszystko posiane i posadzone, tylko ogóreczki jeszcze w domu czekają. Ja mam piękną prawie co dzień, wczoraj tylko jakaś taka płocha była. Udaje pracy w warzywniaku.

MaGorzatka Czy przymrozek nic Ci nie uszkodził? U mnie go nie było , wszytko w jak najlepszym porządku. Tylko z rana trochę zimno było. Sieje, ja moje od razu do gruntu posiałem , bo nie chciało mi się już bawić z wysiewami w domu. Ja już wszystkie kwiaty popikowałem.

aguskac Nic nie zniszczył Ci ten przymrozek? Rzodkiewki to tylko tak do dekoracji. Tz. do jedzenia ale nigdy tego dużo nie idzie. Miałem tyle tego , że aż w jeden dzień się nie wyrobiłem. ;:173

romix Ogrodnik tak, sadownik? No może w małym stopniu. Są jakieś jabłonki, śliwki , brzoskwinie ,czereśnie, gruszki, niestety tylko jabłonki owocują. Czyli dobrze zrobiłem. A to za sprawą FO. Dziękuję.

asiula Oj tak , ale to lubię. :wink: Tak to ta sama.

przemo1669 Ale nareszcie wszystko skończone. Z dnia na dzień coraz więcej.

Rewi Rzeczywiście jakiś urok ma. ;:173

wiolamanka Dziękuję serdecznie. ;:168

Po przymrozku ani śladu, bo go nie było. Wszystko w jak najlepszym porządku. Z rana było dość chłodno , ale teraz już cieplutko. Dlatego wybrałem się na spacer do parku.

Wejścia pilnuje kapliczka.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Nasz pomnik przyrody.
Obrazek
naprzeciwko parku znajduję się dworek Ignacego Solmana.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ranczowiczka
200p
200p
Od: 2 gru 2012, o 13:47

Post »

Piękna wiosna u ciebie a ten dworek ... :shock: brak słów ..szkoda że niszczeją takie piękne budynki.
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

Kriss na temat piwonii wiem , że nic nie wiem :heja sama jestem jej ciekawa czy mi sie przyjmie i czy będzie kwitnąć ??? Jeżeli tylko coś mi pokaże zaraz pstrynę fotki i wstawie tu na forum . Także cierpliwości :wink: Piekny spacer i widoki cudne ;:oj ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krystianie dziękuje za wiosenny spacer, a szczególnie ten dworek powstańca styczniowego Ignacego Solmana., który popada w ruinę (szkoda!). Nawet tablica wykonana z kiepskich materiałów, bo za parę lat już zniszczona :(
efka+
50p
50p
Od: 4 sty 2013, o 23:36

Post »

Witaj Krystianie
widzę,że u Ciebie wiosna już w pełni - kiedy Ty to wszystko zdążyłeś zrobić ? ;:180
takie ilości posiać i posadzić ( a wcześnie przygotować zagonki takie prościutkie jak spod igły)
ale widziałam, ze masz ślicznego strażnika - jak możesz zdradzić jak się wabi ( jest słodki)
czy on Ci czasem nie "pomaga" kopać na grządkach ( bo mój niestety tak)
Jak tam egzaminy i nauka, (bo ogród ogrodem, ale nauka też ważna) mam nadzieję że wszystko OK
wiem, że Ty potrafisz pogodzić wszystko i jeszcze masz czas na space po pięknym parku ( dzięki za zdjęcia )
Powodzenia, dużo ;:3 ;:3 ;:3 i szybkich pięknych wschodów
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Ale masz potężne siewy ;:oj Będziesz miał raj jak to wszystko zakwitnie ;:138 Zazdroszczę Ci tego parku, u mnie wokół same pola a co dopiero o jakimś dworku mówić. Piesek i żaba bardzo urodziwe, roślinki oczywiście też. A te takie fioletowe pompony to dalie? Jaką czereśnię wsadziłeś? Dobrze Ci rosną warzywa przy iglakach?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”