Mój skromny ogródek
- Pacynka
- 500p
- Od: 16 lis 2012, o 19:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój skromny ogródek
Krzaczek przyprawy magii to lubczyk oczywiście!? 

Kriss u ćiebie też wszystko budzi się do życia i co dzień jest kilka milimetrów większe.U mnie śliwka biala chyba zmarzła bo nie widzę pączków,ale jeszcze poczekam wczoraj robiłam grządki i przymierzam się do siania fasolki pod koniec miesiaca w zeszłym roku mi troche zmarzła ,ale pożniej odbiła.No cóż czekamy na piękna pogodę i do roboty pozdrawiam 

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam w niedzielny poranek, po nocnym przymrozku. W zacienionych miejscach na trawie mam szron.
Kriss, czy siejesz też cynie? Ja w tym roku posiałam i zastanawiam się, kiedy można ją wysadzić do gruntu?
Kriss, czy siejesz też cynie? Ja w tym roku posiałam i zastanawiam się, kiedy można ją wysadzić do gruntu?
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Małgoś, cynie po przymrozkach. Teraz możesz popikować ciasno do foliaka, potem łopatką trach i masz w gruncie 
U nas też mroziło, -2.
Nakupiłeś tego
Będzie robota. Patrząc na Twoje nasiona skojarzyłam, że miałam kupić jakieś takie długie rzodkwie na okres porzodkiewkowy.

U nas też mroziło, -2.
Nakupiłeś tego

- romix
- Od: 22 paź 2010, o 21:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krystian, Ty nie tylko ogrodnik, ale i sadownik prawie.
Z czereśnią dobrze, że wiosną sadzona. Ja przez 2 lata sadziłem na jesień i zawsze wymarzały. W ubiegłym roku pierwszy raz wsadziłem na wiosnę i w tym roku po zimie wyglądają bardzo dobrze. To wrażliwe drzewa.
Powodzenia
Z czereśnią dobrze, że wiosną sadzona. Ja przez 2 lata sadziłem na jesień i zawsze wymarzały. W ubiegłym roku pierwszy raz wsadziłem na wiosnę i w tym roku po zimie wyglądają bardzo dobrze. To wrażliwe drzewa.
Powodzenia

Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem (William Szekspir).
Pozdrawiam serdecznie, Romek. Zielono mi
Pozdrawiam serdecznie, Romek. Zielono mi
Ale się napracowałeś
super
jak wygląda rudbekia naga?
To ta stara wysoka odmiana kwitnąca na żółto?
Jeśli tak to pisz na priv

super
jak wygląda rudbekia naga?
To ta stara wysoka odmiana kwitnąca na żółto?
Jeśli tak to pisz na priv
- przemo1669
- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Kontakt:
Krystianie ale się napracowałeś, ale po tak ciężkiej pracy widać efekty
i widzę, że dużo roślin już u Ciebie kwitnie 

- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Rzekotka drzewna
U mnie wszystkie żaby i ropuchy są, a jej nie ma piękna 

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- wiolamanka
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Krystianie ogromne brawa pracusiu

- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Pacynka U mnie znaczy u sąsiada chyba jest, a nawet 2.
Takie malutkie a dają tyle uroku.
bwoj54 Miałem tyle, że aż jednego dnia się nie wyrobiłem.
Faktycznie czasem tak słonko przygrzeje, że hoho. Ja się już nawet trochę opaliłem. Niedawno też podlewałem.
Maska Nie dziękuję. (Jak to mówią) Może i śliczny ale jak zaatakuje...
Na szczęście przymrozku nie było, roślinki żyją , choć z rana było chłodno.
jarzebinka82 Już się nie mogę doczekać kiedy to wszystko urośnie i skiełkuje. Dziękuję.
gracha Jak wiejsko to wiejsko , niech będzie kolorowo.
Dziękuj.
zuzola11 Wczoraj już mniej bo tylko warzywniak. Tylko jakbyś stanęła na wprost nich to mi się trochę w lewo pochyliły.
Tak , wysiałem i wysadziłem wszystko. To miałaś farta. Jakiego koloru piwonia? Będziemy podziwiać u Ciebie.
Pacynka Właśnie , co to jest?
olgawro Z dnia na dzień coraz bardziej zielono.
Biała to to samo co żółta? Bo ja mam żółtą.. Moje to już ze starości. Nie mają owoców. Pewnie pójdą pod piłę. U mnie w warzywniaku już wszystko posiane i posadzone, tylko ogóreczki jeszcze w domu czekają. Ja mam piękną prawie co dzień, wczoraj tylko jakaś taka płocha była. Udaje pracy w warzywniaku.
MaGorzatka Czy przymrozek nic Ci nie uszkodził? U mnie go nie było , wszytko w jak najlepszym porządku. Tylko z rana trochę zimno było. Sieje, ja moje od razu do gruntu posiałem , bo nie chciało mi się już bawić z wysiewami w domu. Ja już wszystkie kwiaty popikowałem.
aguskac Nic nie zniszczył Ci ten przymrozek? Rzodkiewki to tylko tak do dekoracji. Tz. do jedzenia ale nigdy tego dużo nie idzie. Miałem tyle tego , że aż w jeden dzień się nie wyrobiłem.
romix Ogrodnik tak, sadownik? No może w małym stopniu. Są jakieś jabłonki, śliwki , brzoskwinie ,czereśnie, gruszki, niestety tylko jabłonki owocują. Czyli dobrze zrobiłem. A to za sprawą FO. Dziękuję.
asiula Oj tak , ale to lubię.
Tak to ta sama.
przemo1669 Ale nareszcie wszystko skończone. Z dnia na dzień coraz więcej.
Rewi Rzeczywiście jakiś urok ma.
wiolamanka Dziękuję serdecznie.
Po przymrozku ani śladu, bo go nie było. Wszystko w jak najlepszym porządku. Z rana było dość chłodno , ale teraz już cieplutko. Dlatego wybrałem się na spacer do parku.
Wejścia pilnuje kapliczka.

Nasz pomnik przyrody.

naprzeciwko parku znajduję się dworek Ignacego Solmana.

bwoj54 Miałem tyle, że aż jednego dnia się nie wyrobiłem.

Maska Nie dziękuję. (Jak to mówią) Może i śliczny ale jak zaatakuje...

jarzebinka82 Już się nie mogę doczekać kiedy to wszystko urośnie i skiełkuje. Dziękuję.

gracha Jak wiejsko to wiejsko , niech będzie kolorowo.

zuzola11 Wczoraj już mniej bo tylko warzywniak. Tylko jakbyś stanęła na wprost nich to mi się trochę w lewo pochyliły.

Pacynka Właśnie , co to jest?
olgawro Z dnia na dzień coraz bardziej zielono.

MaGorzatka Czy przymrozek nic Ci nie uszkodził? U mnie go nie było , wszytko w jak najlepszym porządku. Tylko z rana trochę zimno było. Sieje, ja moje od razu do gruntu posiałem , bo nie chciało mi się już bawić z wysiewami w domu. Ja już wszystkie kwiaty popikowałem.
aguskac Nic nie zniszczył Ci ten przymrozek? Rzodkiewki to tylko tak do dekoracji. Tz. do jedzenia ale nigdy tego dużo nie idzie. Miałem tyle tego , że aż w jeden dzień się nie wyrobiłem.

romix Ogrodnik tak, sadownik? No może w małym stopniu. Są jakieś jabłonki, śliwki , brzoskwinie ,czereśnie, gruszki, niestety tylko jabłonki owocują. Czyli dobrze zrobiłem. A to za sprawą FO. Dziękuję.
asiula Oj tak , ale to lubię.

przemo1669 Ale nareszcie wszystko skończone. Z dnia na dzień coraz więcej.
Rewi Rzeczywiście jakiś urok ma.

wiolamanka Dziękuję serdecznie.

Po przymrozku ani śladu, bo go nie było. Wszystko w jak najlepszym porządku. Z rana było dość chłodno , ale teraz już cieplutko. Dlatego wybrałem się na spacer do parku.
Wejścia pilnuje kapliczka.

Nasz pomnik przyrody.

naprzeciwko parku znajduję się dworek Ignacego Solmana.

- Ranczowiczka
- 200p
- Od: 2 gru 2012, o 13:47
Piękna wiosna u ciebie a ten dworek ...
brak słów ..szkoda że niszczeją takie piękne budynki.

- zuzola11
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
Kriss na temat piwonii wiem , że nic nie wiem
sama jestem jej ciekawa czy mi sie przyjmie i czy będzie kwitnąć ??? Jeżeli tylko coś mi pokaże zaraz pstrynę fotki i wstawie tu na forum . Także cierpliwości
Piekny spacer i widoki cudne

zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Krystianie dziękuje za wiosenny spacer, a szczególnie ten dworek powstańca styczniowego Ignacego Solmana., który popada w ruinę (szkoda!). Nawet tablica wykonana z kiepskich materiałów, bo za parę lat już zniszczona 

Witaj Krystianie
widzę,że u Ciebie wiosna już w pełni - kiedy Ty to wszystko zdążyłeś zrobić ?
takie ilości posiać i posadzić ( a wcześnie przygotować zagonki takie prościutkie jak spod igły)
ale widziałam, ze masz ślicznego strażnika - jak możesz zdradzić jak się wabi ( jest słodki)
czy on Ci czasem nie "pomaga" kopać na grządkach ( bo mój niestety tak)
Jak tam egzaminy i nauka, (bo ogród ogrodem, ale nauka też ważna) mam nadzieję że wszystko OK
wiem, że Ty potrafisz pogodzić wszystko i jeszcze masz czas na space po pięknym parku ( dzięki za zdjęcia )
Powodzenia, dużo
i szybkich pięknych wschodów
widzę,że u Ciebie wiosna już w pełni - kiedy Ty to wszystko zdążyłeś zrobić ?

takie ilości posiać i posadzić ( a wcześnie przygotować zagonki takie prościutkie jak spod igły)
ale widziałam, ze masz ślicznego strażnika - jak możesz zdradzić jak się wabi ( jest słodki)
czy on Ci czasem nie "pomaga" kopać na grządkach ( bo mój niestety tak)
Jak tam egzaminy i nauka, (bo ogród ogrodem, ale nauka też ważna) mam nadzieję że wszystko OK
wiem, że Ty potrafisz pogodzić wszystko i jeszcze masz czas na space po pięknym parku ( dzięki za zdjęcia )
Powodzenia, dużo

- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Ale masz potężne siewy
Będziesz miał raj jak to wszystko zakwitnie
Zazdroszczę Ci tego parku, u mnie wokół same pola a co dopiero o jakimś dworku mówić. Piesek i żaba bardzo urodziwe, roślinki oczywiście też. A te takie fioletowe pompony to dalie? Jaką czereśnię wsadziłeś? Dobrze Ci rosną warzywa przy iglakach?