Mój ogródek - kogra - 1cz. 2007r
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zostaw na działce i przykryj folią to do wiosny nic mu się nie stanie, albo rozsyp na grządce warzywnej, wtedy będzie z niego właściwy pożytek.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Obiecałam Kogruś, że wpadnę dziś do Ciebie, więc jestem.
Nie wiedziałam, że jesteś specjalistką od ukorzeniania roślinek. Ja właśnie się w to "bawię". Ukorzeniałam róże i hortensje. Są różne opinie na temat przechowywania takich młodych ro ślinek tzn.... jedni piszą aby posadzić do ogrodu i dobrze okryć na zimę.....inni natomiast ...aby przechować gdzieś w domu. Teraz mam dylemat co zrobić.
Szkoda by mi było aby się zmarnowały. Co radzisz Kogruś
Wyśpij się, ja poczekam do jutra.
Dobrej nocy.
Nie wiedziałam, że jesteś specjalistką od ukorzeniania roślinek. Ja właśnie się w to "bawię". Ukorzeniałam róże i hortensje. Są różne opinie na temat przechowywania takich młodych ro ślinek tzn.... jedni piszą aby posadzić do ogrodu i dobrze okryć na zimę.....inni natomiast ...aby przechować gdzieś w domu. Teraz mam dylemat co zrobić.
Wyśpij się, ja poczekam do jutra.
Maria
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=7504
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=7504
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
widać że już jesień bo paapety się zapełniają
ja też mam już dużo sadzonek - tylko parapet sie zrobił jakis taki mały - moze da się go rozciągnąć troszeczkę ;P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Marysiu - dzięki, nocka była spokojna, tylko dzionek jest chłodny i mroczny, a ja dzisiaj mam sprzątnąć drzewo do kominka - brrrr.... . Marysiu moja rada jest taka - ilu ogrodników, tyle sposobów. Musisz sama wypraktykować co Ci wychodzi lepiej / tak robimy wszyscy /. Jeśli masz więcej sadzonek to część daj do ogrodu a część zostaw w domu. Oczywiście te wrażliwe lepiej jest mieć w domu bo nie zmarzną.Ogrodnictwo to dziedzina eksperymentalna - raz wychodzi a raz nie. To co sprawdza się u jednego to u drugiego może nie zdać egzaminu. Uwarunkowane jest to położeniem geograficznym , klimatem środowiskowym i wiedzą samego ogrodnika. Więc eksperymentuj Marysiu
k-c - Oj tak, tak. U mnie parapety też już są za ciasne. Dobrze że jeszcze została mi szklarenka - nieogrzewana wprawdzie ale to zawsze coś.

k-c - Oj tak, tak. U mnie parapety też już są za ciasne. Dobrze że jeszcze została mi szklarenka - nieogrzewana wprawdzie ale to zawsze coś.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Takumo - witaj w moich włościach. Cieszę się z nowego gościa i zapraszam częściej. Czy masz też ogródek na tym forku ? Napisz coś o sobie.
Priam - super że zaglądasz. Zaczęłam ukorzeniać nie tylko róże ale i inne kwiatki i tak jak napisał Karol już parapety zrobiły się ciasne, więc muszę przyhamować. A jeszcze chcę wysiać rukolę do surówek na zimę - tylko gdzie ja to wsadzę ?

Priam - super że zaglądasz. Zaczęłam ukorzeniać nie tylko róże ale i inne kwiatki i tak jak napisał Karol już parapety zrobiły się ciasne, więc muszę przyhamować. A jeszcze chcę wysiać rukolę do surówek na zimę - tylko gdzie ja to wsadzę ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Jaka szkoda, ale mam nadzieję że będziesz częstym gościem na tym forum - nie tylko u mnie

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- agaxkub
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 paź 2007, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
tyle okazów a miejsca brakk-c pisze:widać że już jesień bo paapety się zapełniająja też mam już dużo sadzonek - tylko parapet się zrobił jakis taki mały - moze da się go rozciągnąć troszeczkę ;P
u mnie w domu to już mi po głowie stukają
hi hi hi choroba...
a co wyjście do sklepów to siłą sie powstrzymuje żeby za dużo nie przywlec
- kogra
- Przyjaciel Forum

Aguś - u mnie też czasem jest taka reakcja, więc nie jesteś samotna
:lol:Cieszę się że wpadłaś. 
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Kilka dni temu byłam na spacerze i robiłam zdjęcia a sześć jest wyjątkowych - moim zdaniem. Zobaczcie sami.

Kiedy ja pracowałam w ogrodzie to moje zwierzaki tak mi pomagały.

Kiedy ja pracowałam w ogrodzie to moje zwierzaki tak mi pomagały.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki