W wężowym cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W wężowym cz.2

Post »

Witaj :wit Grażynko widzę że piękną podróż zaliczyłaś gratuluję zawsze to oderwanie
od codzienności. :wink:Fajne zdjęcia przywiozłaś ;:138
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Grażynko po powrocie :D
Zawsze ciepła i słoneczna Italia ;:3 Czy to nie Ty pomajstrowałaś im przy pogodzie :;230 :;230
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit i jestem...zrobiłam porządek z internetem i teraz mogę wrócic na wieczorne posiedzenia przy kompie.
Przyznaję się bez bicia że pisac mi się nie chce,ale brykam po Waszych ogrodach i szukam inspiracji na wiosenne zmiany...
Na trawki mnie wzięło i już nawet wyszperałam w necie miejsca gdzie sobie cosik zamówię :D
Dorcia,Grażka,Aga,Stasiu,Tadku ;:196 fajnie że zaglądacie do mnie :D
O makaronach już zapomniałam i nie wiem co tam teraz u nich słychac w sprawach pogodowych i słowo to nie ja majstrowałam im przy pogodzie,ale w sumie to niech i oni trochę mają...a co...tylko nam się zima należy... ;:224

Śniegu mieliśmy malutko w tym roku ale za to mrozy dały popalic...jak tylko stopniało to co było pozaglądałam pod okrycia(niewiele ich było bo większośc została nieokryta).Po niektórych roślinkach nawet śladu nie ma(dąbrówki,żurawki te mniejsze,lobelie i kilka innych chyba kaputło na amen :( )Na wężowej rabacie nornice sobie pobojowisko urządziły,ale liczę na to że nie wszystkie cebulowe mi pożarły...A reszta...reszta okaże się wiosną...a jeszcze Rh mi pomroziło,zresztą w słabej kondycji był więc mróz bez problemu robotę dokończył :roll:
Pozdróweczka dla wszystkich ;:196 ...i biegnę dalej u Was buszowac :D
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
renim
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 16:27

Post »

Oj Grażynko, ale się tu u Ciebie gąszcz zrobił. ;:138

pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

No tak Grażynko jak pobuszujesz w naszych ogrodach to będziesz miała nowe pomysły gdzie co przesadzić :;230
Mam nadzieję że mróz nie narobił Ci szkód w ogrodzie mimo braku okryć. Rh to na pewno Ci przemarzły? One tak czasami smętnie wyglądają ale wiosną budzą się do życia, może nic im nie będzie ja swoich nigdy nie okrywałam i jakoś dają sobie radę.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Reniu witaj :wit ...dawno Cię u mnie nie było i przez ten czas trochę zarosłam...przyznaję :wink:
Joluś buszuję u Was i szukam pomysłów na przerobienie kawałka ogrodu w którym teraz są rabaty trójkątne...takie nijakie...Już kilka pomysłów mam ale jeszcze nic tak na 100% :roll:
Rh czasami smętnie wyglądają,ale moje podmarzły :(

Obrazekten jeszcze nie najgorzej wygląda...

Obrazekale ten to już chyba raczej trup :?
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Witaj Graziu fajnie że już u nas jesteś. Przy okazji zapytam gdzie ty kupowałąś kamień co sypałaś wokół oczka bo i ja muszę troszkę zakupić
Awatar użytkownika
amatorka015
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2011, o 17:12

Post »

Witaj :wit , u mnie też jeden rododendron wygląda tak okropnie jak twój ale mój już jesienią marnie wyglądał, szkoda bo miał takie różowe kwiaty :( Ale naszczęscie drugi już lepiej się trzyma :wink:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego nowego wątku :oops:
ZAPRASZAM.. JUSTYNA
Dorobek Amatorki
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Witaj Grażynko ;:196

Przykro mi z powodu rh.Wiem, co to znaczy, chodzisz,pielęgnujesz, czekasz na wiosnę...a tu takie widoki :evil: Trochę przymarzły, a czy one przypadkiem nie miały za dużo słońca w styczniu, lutym? Bo zazwyczaj najbardziej przemarzają te rh, które są na stanowisku wietrznym i słonecznym. Ale Ty masz chyba ich więcej, nie tylko te 2 szt?
Moje nawet dobrze zniosły zimę-nawet nie cieniowałam ich, ale zobaczę wiosną,czy pąki nie pomarzły...
Jak synuś rośnie?Łobuzuje trochę? ;:7
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Grażynko no niestety RH w faktycznie nie najlepszej kondycji....ale może jeszcze się zregeneruje.....Poczekaj....U mnie
RH w niezłej kondycji, jedynie sadzone w zeszłym roku wielkokwiatowe oberwały, wyglądają tak jak Twój pierwszy....na pewno nie zakwitną, ale najważniejsze, ze krzaczki przetrwały.....
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj . U mnie też RH w nie najlepszej kondycji ,jeden najstarszy taki jak Twój ,drugi młodziak mam go trzy lata ma nawet zielone liście ,nikła nadzieja na kwiaty .
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Grazia gdzie się podziewasz??
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Od: 5 gru 2009, o 22:12

Post »

Grażynko miałam Cię zapytać czy przyjęła Ci się ta roślinka co ma jadalne liście?
A jak oleandry, żyją czy już po nich?

Ile Ty masz kwiatków, piękne ;:215
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Witam Was kochani :wit jestem,jestem tylko teraz bardziej w ogródku niż przy komputerze :wink:
Wiosny to u mnie jeszcze nie widac...nawet krokusy jeszcze nie zakwitły,ale pogoda ładna(dziś akurat zimno) i pracy dużo...
Poza wiosennymi porządkami zabrałam się za przeróbki i przygotowanie miejsca na nowe roślinki...Roślinki których trochę zamówiłam jako pocieszenie,za to że jeszcze mi nic w ogródku nie kwitnie ;:224

Justynko jak tam teraz Twoje Rh :?: Moje słabe...słabiuteńkie :(
Aniu miałam tylko te dwa Rh,dwa inne wypadły w zeszłym roku :( Może masz rację...może miały za dużo słońca w zimie a i wiatry u mnie "łokrutne"...Mimo że są posadzone między iglakami nie wiele im to daje,bo u mnie wy....ów z każdej strony :roll:
Aniu synuś rośnie zdrowo....i daje popalic...też zdrowo ;:224 A jak Twój :?:
Agnieś też liczyłam na to że może chociaż krzaczki Rh przetrwają...ale ten który był w gorszym stanie teraz to chyba już trup,a ten lepszy też teraz nie za dobrze się ma :( A Twoje jak teraz wyglądają :?:
Olku ja na kwiaty nie liczyłam,chciałam żeby krzaczki chociaż przeżyły...ale chyba niestety pożegnam Rh u mnie...
Azalie wielkokwiatowe też mocno oberwały :( Jednak jest tu zbyt "przestrzennie" wokoło i wietrznie,a roślinki tego nie lubią.
Iwonko a w ogródku się podziewam...wiosna "przecie"....wiosna...chociaż u mnie jeszcze się nie pokazała,ale u innych już widziałam :wink:
Moniś cytryniec niestety mi się nie przyjął :? A olki może odratuję...jeden po kąpielach mydlanych pozbył się tarcznika i wygląda całkiem dobrze...pozostałe dwa bez tarcznika ale w złym stanie...jednak mam nadzieję że się pozbierają :roll:

Początek mojej wiosny
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i metamorfoza(nie skończona) trójkątnych rabat...
Obrazektak było

Obrazek
...a teraz jest tak...
Jeszcze płotek nie skończony(brakło wikliny),ścieżki do wysypania żwirkiem,ławeczka do zrobienia(ma byc w tym "załuczku")Za ławeczką będą rosły 3 hortensje...drzewiasta Bounty,krzaczasta Anabelle i w środku bukietowa Grandiflora(już posadzone).Za płotkiem w lewo posadziła berberysy...Reszta miejsca czeka na nowe nabytki :wink:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Grażynko super wygląda ta rabata po metamorfozie .
A jak się zazieleni to będzie bosko
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”