Wiesz , ta róża na pniu rośnie w donicy 30 litrowej , na zimę pójdzie do piwnicy . Masz miejsce , by ją przechować ? Chyba , że do gruntu zasadzisz i ją zabezpieczysz na zimę .
Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
- Jagodka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
Lucy , hej
. Kawusię chcesz ? A na co dziecko
masz ochotę w Dniu Dziecka ( każdy lubi coś dostawać , przy okazji i bez okazji )
.
Wiesz , ta róża na pniu rośnie w donicy 30 litrowej , na zimę pójdzie do piwnicy . Masz miejsce , by ją przechować ? Chyba , że do gruntu zasadzisz i ją zabezpieczysz na zimę .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
-
Lucy2na
nie szczepioną to się boję bo są takie delikatne , zwykła rabatowaale niechby chciała zakwitnąć ....
Ja to sobie myślę , że one chyba mi nie zakwitnom dopóki nie dam im spokoju ....

Ja to sobie myślę , że one chyba mi nie zakwitnom dopóki nie dam im spokoju ....
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jagódko ja rozpływam sie z zachwytu nad iryskami i naszła jakaś taka niespodziewana myśl....nie mam pojęcia skąd
......że muszę koniecznie ich sobie trochę posadzić
Bodziszek cudo, uwielbiam je....no tak, wiem, że już to pisałam
ale tym jeszcze się nie zachwycałam

Bodziszek cudo, uwielbiam je....no tak, wiem, że już to pisałam
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Jak zwykle napawam się urodą Toich roślin
Przecudny gożdzik ja mam białego i różowego pustego cudownie pachną
Po tej burzy tak pachniało w ogrodzie pomieszały się gożdziki, piwonie i azalie od sąsiada
Będę się powtarzala bosko u Ciebie
Będę się powtarzala bosko u Ciebie
marzenia się spełniają! Dana
Witam. Pozwoliłam sobie odwiedzić Twoje królestwo. Jest co podziwiać. Pięknie zielono i kolorowo. Można poprawić sobie humor. Ja w swoim ogrodzie codziennie coś "kombinuje" sadzę, przesadzam, obcinam itd. Jest co robić, ale uwielbiam to. Tylko czasu trochę brakuje...Będę tu zaglądać i uczyć się nazw niektórych roslin, bo jakoś nie mam do tego głowy. A u Ciebie wszystko ładnie opisane 
-
Ann-ka72
- 1000p

- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Jagódko, piękne roślinki pokazujesz. Nie wiem,czy wiesz,ale oman jest rośliną o właściwościach leczniczych-działa przy chorobach układu oddechowego. Jakbyś kiedyś nabawiła sie zapalenia płuc- to lekarstwo masz w ogródku
Goździk też prześliczny, ja niedawno dostałam od sąsiadki o podobnym kolorze,tylko nie pełny,też ślicznie pachnie. No i mam posadzone- wiosna wysiałam- moze też śliczne takie będą ,to był mix kolorów
Na razie małe, ale już nie mogę sie doczekać....chyba że zakwitną dopiero za rok....
Miłego dnia.
Goździk też prześliczny, ja niedawno dostałam od sąsiadki o podobnym kolorze,tylko nie pełny,też ślicznie pachnie. No i mam posadzone- wiosna wysiałam- moze też śliczne takie będą ,to był mix kolorów
Miłego dnia.
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- Jagodka

Odpowiem po kolei , ale muszę się pochwalić prezentem na Dzień Dziecka . Otóż od Beatki Atka-1
dostałam dziś primulę ' Lilacina Plena '
. Bo tak naprawdę , to my jesteśmy jak dzieci , wszak łopatki i grabki ciagle trzymamy w rękach . No , może z tą różnicą , że są one większych rozmiarów , no i nie siedzimy w piasku
.
Lucy , ja sama nie wiem , jak mi te róże przezimują w donicach
.
Aguś , postaraj się o niego , bo warto . Tym bardziej , że wiatry i deszcze nic mu nie szkodzą .
Aguniu , koniecznie posadż parę odmian irysów , możesz je ustanowić tłem , dla innych , np. pod ogrodzeniem , w słońcu .
Bodziszkomania mi co prawda nie grozi , ale to są roślinki wdzięczne , niekłopotliwe , dokupuję tylko odmiany , które mnie kręcą .
Danuś , masz rację zapach nieziemski wydzielają , taki upojny , przyprawiający o zawrót głowy . Miło mi szalenie , że podobają Ci sie moje ' dzieci '
Iwet , witaj
, w moim ' Królestwie '
. Serce się raduje na Twoje słowa , bo nic tak nie cieszy , jak to , że komuś sprawiamy radość . Zapraszam w każdej chwili ponownie
.
Aniu , nie sądziłam , że oman ma takie właściwości . Dobrze wiedzieć , ale przyznam Ci się , że wolałabym , nie mieć powodu do jego użycia . Nie ma to , jak naturalne sposoby leczenia .
dostałam dziś primulę ' Lilacina Plena '
Lucy , ja sama nie wiem , jak mi te róże przezimują w donicach
Aguś , postaraj się o niego , bo warto . Tym bardziej , że wiatry i deszcze nic mu nie szkodzą .
Aguniu , koniecznie posadż parę odmian irysów , możesz je ustanowić tłem , dla innych , np. pod ogrodzeniem , w słońcu .
Bodziszkomania mi co prawda nie grozi , ale to są roślinki wdzięczne , niekłopotliwe , dokupuję tylko odmiany , które mnie kręcą .
Danuś , masz rację zapach nieziemski wydzielają , taki upojny , przyprawiający o zawrót głowy . Miło mi szalenie , że podobają Ci sie moje ' dzieci '
Iwet , witaj
Aniu , nie sądziłam , że oman ma takie właściwości . Dobrze wiedzieć , ale przyznam Ci się , że wolałabym , nie mieć powodu do jego użycia . Nie ma to , jak naturalne sposoby leczenia .
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Igusiu to ta pełna różowa 
marzenia się spełniają! Dana
- Jagodka

Tak , Danuś , ten pełny różowy , ale mam jeszcze maleńki , pojedyńczy , biały i też tak pachnie zmysłowo .
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jagódko kilka odmian irysków mam, ale to kropla w morzu ....tak jak się patrzy na takie przepiękne kolory, to marzeń pełna głowa

- Jagodka

Pamiętaj Aguś , że apetyt wzrasta , w miarę jedzenia . Chciałoby się mieć we wszystkich kolorach tęczy
.
Problem tylko tkwi w tym , że jakoś te nasze ogrody nie chcą się rozciągać . A wielka szkoda .
Ja nie mam powodu do narzekań , bo w zasadzie do zagospodarowania zostało jeszcze około 150 m2 . Tyle , że M mi nie pozwoli , bo to jest za polem widzenia , prawie leśny zakątek .
Problem tylko tkwi w tym , że jakoś te nasze ogrody nie chcą się rozciągać . A wielka szkoda .
Ja nie mam powodu do narzekań , bo w zasadzie do zagospodarowania zostało jeszcze około 150 m2 . Tyle , że M mi nie pozwoli , bo to jest za polem widzenia , prawie leśny zakątek .
- megi1402

- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
'Wymacałam' swoje irysy, nie mają pąków. Poczekam jeszcze, w jesieni będę zmieniała co nieco rabatę na której rosną, to sprawdzę czy nie są za głęboko.
Ładny niebieski bodziszek. Skoro mowa o bodziszkomanii, to zapytam ile odmian masz u siebie w ogrodzie?
Ładny niebieski bodziszek. Skoro mowa o bodziszkomanii, to zapytam ile odmian masz u siebie w ogrodzie?
- Jagodka

Szkoda Gosiu , że iryski nie zakwitną w tym roku . Ale nie martw się , za to na drugi nadrobią .
Bodziszków mam tylko 10 odmian . Jeszcze niektóre nie kwitły , mają pąki , ale rosną w półcieniu , stąd ich póżniejsze kwitnienie .
Bodziszków mam tylko 10 odmian . Jeszcze niektóre nie kwitły , mają pąki , ale rosną w półcieniu , stąd ich póżniejsze kwitnienie .
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jagoda, a który z bodziszków najdłużej kwitnie i utrzymuje ładą i zwartą kępę ???