Ogródeczek An-ki cz.4
-
anna63
- 100p

- Od: 23 sty 2011, o 10:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródeczek An-ki cz.4
Anuś dzięki za choć na chwilkę do mnie zajrzałaś
ja dogorywam po prawie całym dniu ćwiczeń na świeżym powietrzu .Na giełdzie wielkie nic ,nie wiedziałam ,że od jakiegoś czasu giełdy w piątki nie ma .Ziół nakupiłam i truskawki wiszące były po 5 zł ,no i tyle
a i jeszcze orliki 
Moniś-wiem ,że urobiłaś się po pachy sprzatając Swój lesny ogród.Zaraz polecę zobaczyć co u Ciebie nowego.
Anno takie szybkie spotkania też są urocze-widzimy się i już jest dobrze.Wiadomo,że każdy ma jakieśplany i nie można ich swoim najściem burzyć.
Giełda w piatki nie funkcjonuje?-dobrze,że chociaż orliki i truskawki kupiłaś(uwielbiam orliki)
Ja byłam na Sznelowcu i kupiłam piękną białą pelargonie i upatrzyłam sobie sadzonki-lobelii,pelargoni zwisających,fuksji ,milionbellu i i innych.Na razie jeszcze są malutkie więc poczekam na większe sadzonki.

Moje róze (w większości)pokryte takim listowiem-obiecujący to obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Anno takie szybkie spotkania też są urocze-widzimy się i już jest dobrze.Wiadomo,że każdy ma jakieśplany i nie można ich swoim najściem burzyć.
Giełda w piatki nie funkcjonuje?-dobrze,że chociaż orliki i truskawki kupiłaś(uwielbiam orliki)
Ja byłam na Sznelowcu i kupiłam piękną białą pelargonie i upatrzyłam sobie sadzonki-lobelii,pelargoni zwisających,fuksji ,milionbellu i i innych.Na razie jeszcze są malutkie więc poczekam na większe sadzonki.

Moje róze (w większości)pokryte takim listowiem-obiecujący to obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anka te, które mi kupiłaś też mają takie listki, chociaż jeszcze nie wsadzone w ziemię, czekają na towarzystwo żurawek.
A tak wygląda twoja Casandra.

Jak przeżyłaś ten huraganowy wiatr ?
Nic się nie stało - mam nadzieję.
A tak wygląda twoja Casandra.

Jak przeżyłaś ten huraganowy wiatr ?
Nic się nie stało - mam nadzieję.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Witaj Grażynko.Pochowałam wszystkie doniczkowe a pnące róże dalej sa na swoim miejscu i całe szczęście.
Casanra piękna i już się cieszę,że ją posiadam
Mamy dla Ciebie(z Nelą)kuszącą propozycję-będzie 1 lub 2 róże dla Ciebie i trzeba będzie przyjechać
Termin do ustalenia-jednak Ty do nas!!!!!!Ale jesteśmy sprytne -prawda?
Casanra piękna i już się cieszę,że ją posiadam
Mamy dla Ciebie(z Nelą)kuszącą propozycję-będzie 1 lub 2 róże dla Ciebie i trzeba będzie przyjechać
Termin do ustalenia-jednak Ty do nas!!!!!!Ale jesteśmy sprytne -prawda?
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
edulkot
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Skoro takie masz wszystkie róże to masz wspaniale, moje ledwo co puszczają do tego sucho okropnie i ten paskudny wiatr resztę wilgoci wywieje.
Za tydzień w Bytkowie spotkanie ale o której godzinie żeby wszyscy zdołali dojechać.
Za tydzień w Bytkowie spotkanie ale o której godzinie żeby wszyscy zdołali dojechać.
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Majka myślę ,że godz.11 to taka optymalna,aby wszystkie mogły dojechać...Co o tym myślicie...
Nie za wcześnie?
Grażka potwierdzam ...
Anka nie pokazuj takich rozrośniętych róż ,bo mi żal...
Grażka potwierdzam ...
Anka nie pokazuj takich rozrośniętych róż ,bo mi żal...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Anka, Neluś - sprytne jesteście.
Na różyczki mnie bierzecie.......
Jednak najpierw Danusia do was dotrze.
Ja muszę jak najszybciej skończyć mój warzywniak, bo mam już kupione flance sałaty i selera.
A w niedziele M mi już zaznaczył, że sezon wędkarski jedziemy rozpocząć.
Na różyczki mnie bierzecie.......

Jednak najpierw Danusia do was dotrze.
Ja muszę jak najszybciej skończyć mój warzywniak, bo mam już kupione flance sałaty i selera.
A w niedziele M mi już zaznaczył, że sezon wędkarski jedziemy rozpocząć.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Taaa... dobre sobie...an-ka pisze:
Krysiu tylko pamiętaj - nie przycinamy pnących-chyba ,że zmarznięte .
U mnie ostatnio przemarzają prawie do ziemi... szkoda mi tylko Edenki...
Tak ładnie urosła zeszłego roku, a musiałam ją nisko ciachnąć...
Maju takie dorodne róże to tylko na południowej stronie(i też nie wszystkie) a na północnej takie:

To jest Sympathia-była już bardzo wysoka a teraz zobacz Majeczko co z niej zostało.

Właśnie takich róż na tej stronie świata mam najwięcej.Dzisiaj się przyglądałam i jednak puszczają coś zielonego.Jest więc nadzieja,że ruszą.
A tymczasem wiosna już w pełni.

To jest Sympathia-była już bardzo wysoka a teraz zobacz Majeczko co z niej zostało.

Właśnie takich róż na tej stronie świata mam najwięcej.Dzisiaj się przyglądałam i jednak puszczają coś zielonego.Jest więc nadzieja,że ruszą.
A tymczasem wiosna już w pełni.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Gabrysiu to samo u Gagawi.Niestety wszystkie musiała przyciąć do ziemi.Mieszka na wydmuchowie to tym bardziej róże były osłabione.
Kogro naturalnie,że najpierw trzeba z mężusiem sezon wędkarski otworzyć.My cierpliwie poczekamy.Zamów tylko piękną pogodę na Wasz przyjazd.
Alionuszko i u Ciebie takie pięknotki rosną.Widziałam
Najgorsze dla mnie są mrówki-całe mrowiska tych żółtych-fuj.Dałam im różowego proszku ale widzę,że mrowisko dalej funkcjonuje w najlepsze.

Kogro naturalnie,że najpierw trzeba z mężusiem sezon wędkarski otworzyć.My cierpliwie poczekamy.Zamów tylko piękną pogodę na Wasz przyjazd.
Alionuszko i u Ciebie takie pięknotki rosną.Widziałam
Najgorsze dla mnie są mrówki-całe mrowiska tych żółtych-fuj.Dałam im różowego proszku ale widzę,że mrowisko dalej funkcjonuje w najlepsze.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aniu a co to jest to pomarańczowe wśród pierwiosnków
Też mam takie róże. Mam 3 Sympathie i najgorsza jest ta przy samym domu od zachodu a najlepsza ta co rośnie na wydmuchowisku i to potwierdza zasadę że róża na słońcu w zimie nie bardzo przeżywa. Ma za ciepło od słonka i potem zamarza. Taj najlepsza miała cień z Westerlanda a od północy okryta była gałęziami z jadły i to jest odpowiadało.
Też mam takie róże. Mam 3 Sympathie i najgorsza jest ta przy samym domu od zachodu a najlepsza ta co rośnie na wydmuchowisku i to potwierdza zasadę że róża na słońcu w zimie nie bardzo przeżywa. Ma za ciepło od słonka i potem zamarza. Taj najlepsza miała cień z Westerlanda a od północy okryta była gałęziami z jadły i to jest odpowiadało.
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- Rozeta

- Od: 30 paź 2010, o 20:02
Aniu, a możesz powiedzieć, które z Twoich róż, tych rosnących od północnej strony, najlepiej zimuje 
Maju to pomarańczowe to śniadek-tak pisało na etykiecie.Kupiłam roślinkę w doniczce.Pięknie i długo kwitła-2 miesiące.
Teraz już nie jest taka widowiskowa więc wyniosłam ją na grządkę.Cebulki trzeba wykopywać na zimę.
Tosiu u Ciebie też pięknie.Zaraz idę pooglądać co tam w trawie piszczy.
Witaj Rozetko
Moniu ładnie przezimowała pnąca Leverkusen,Alberich,Artemis,Charles de Gaulle,Souwenir dr.de Jamain,Orange Triumph,Teasing Georgia,Ulrich Brunner Fils.White Meidiland.
Pozostałe(oprócz Sympathii) widzę ,że pomimo przycięcia do samej ziemi-odbijają.(Clair Renaissanse,Chippendale,Duchesse de Rohan,Vanille,First Lady,Green Ice,Aphrodite,Augusta Luise,Berleburg Castle,Baronne Prevost,Bonita Renaissanse,Papageno,Sir Lancelot i takie inne dronbe miniatury)Mam nadzieję ,że będzie dobrze.
Teraz już nie jest taka widowiskowa więc wyniosłam ją na grządkę.Cebulki trzeba wykopywać na zimę.
Tosiu u Ciebie też pięknie.Zaraz idę pooglądać co tam w trawie piszczy.
Witaj Rozetko
Moniu ładnie przezimowała pnąca Leverkusen,Alberich,Artemis,Charles de Gaulle,Souwenir dr.de Jamain,Orange Triumph,Teasing Georgia,Ulrich Brunner Fils.White Meidiland.
Pozostałe(oprócz Sympathii) widzę ,że pomimo przycięcia do samej ziemi-odbijają.(Clair Renaissanse,Chippendale,Duchesse de Rohan,Vanille,First Lady,Green Ice,Aphrodite,Augusta Luise,Berleburg Castle,Baronne Prevost,Bonita Renaissanse,Papageno,Sir Lancelot i takie inne dronbe miniatury)Mam nadzieję ,że będzie dobrze.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Rozeta

- Od: 30 paź 2010, o 20:02
Aniu, dzięki za podzielenie się swoimi spostrzeżeniami
. Mimo, iż u Ciebie cieplej, to ta północna strona ogrodu wskazuje odmiany róż do mojej strefy
. Przeleciałam natychmiast te odmiany w HMF-ie i spodobały mi się: Souvenir de dr Jamain, Charles de Gaulle, Leverkusen, Teasing Georgia i Ulrich Brunner. Czy jesteś zadowolona z nich w sezonie? No wiesz, pokrój krzewu, zdrowotność, ocena kwitnienia, zapach itp.