Dojrzałaś już do wsadzenia irysków ? Lipiec to dobra pora. Jak te pomruki burzowe coś zmienią w pogodzie to jutro będę przesadzała, bo dziś
Ogród Gosi cz. 2
- magos13
- 500p

- Od: 2 lut 2010, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Gosi cz. 2
Małgosiu, a którego liliowca będziesz dzielić ?
Dojrzałaś już do wsadzenia irysków ? Lipiec to dobra pora. Jak te pomruki burzowe coś zmienią w pogodzie to jutro będę przesadzała, bo dziś
Pozdrawiam. Gosia
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu, będę dzieliła te

Gosia, ja dzisiaj przeżyłam ulewę. Na białej lało jak z cebra. Gdy dobiegłam do samochodu byłam mokra calusieńka. Mimo parasolki. Wszystko do wyżęcia.
A u nas sucho
Powiem szczerze, że nie wiem czy dojrzałam. Nie mam gdzie ich posadzić. Od środy zaczynam urlop to na pewno się zobaczymy
A teraz pokażę 2 kolejne lilie, które mi rozkwitły

I moje żurawki od Igi
Te dostałam wiosną

Te kupiłam teraz.
Ta to na pewno Mahogany

Ta zielonkawa to Lime Rickey

Gosia, ja dzisiaj przeżyłam ulewę. Na białej lało jak z cebra. Gdy dobiegłam do samochodu byłam mokra calusieńka. Mimo parasolki. Wszystko do wyżęcia.
A u nas sucho
Powiem szczerze, że nie wiem czy dojrzałam. Nie mam gdzie ich posadzić. Od środy zaczynam urlop to na pewno się zobaczymy
A teraz pokażę 2 kolejne lilie, które mi rozkwitły

I moje żurawki od Igi
Te dostałam wiosną

Te kupiłam teraz.
Ta to na pewno Mahogany

Ta zielonkawa to Lime Rickey

-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu, wiedziałam, że Isia to porządna dziewczyna!!
Z przyjemnością obejrzałam wszystkie zdjęcia- pięknie wszystko kwitnie
Ta ostatnia lilia bardzo mi się podoba 
Udanego weekendu
Z przyjemnością obejrzałam wszystkie zdjęcia- pięknie wszystko kwitnie
Udanego weekendu
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Gosia a u mnie ani kropelki zachmurzyło się, pogrzmiało i gdzieś sobie poszło. Tak chcę deszczu (oprócz soboty popołudniu oczywiście)
A czy ja mogę się uśmiechnąć o kwałeczek tego zółciutkiego liliowca?
A czy ja mogę się uśmiechnąć o kwałeczek tego zółciutkiego liliowca?
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Gosiu, coś mi ona nie wyglada na Mahogany
Sorki
- asia0809
- 1000p

- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Piękne masz lilie. Zwłaszcza wpadła mi w oko ta jasnoróżowa. Cukiereczek. I świetne liliowce!
Czekam na deszcz ale jakoś mnie omija, choć w Łodzi porządnie dziś lało. Czy u Ciebie też tak sucho? Już nie nadążam z podlewaniem. Po prostu wysycha wszystko na pieprz.
Czekam na deszcz ale jakoś mnie omija, choć w Łodzi porządnie dziś lało. Czy u Ciebie też tak sucho? Już nie nadążam z podlewaniem. Po prostu wysycha wszystko na pieprz.
- magos13
- 500p

- Od: 2 lut 2010, o 18:37
Mam nadzieję że wyżęłaś ubranie na kwiatki
.
Takie liliowce mam i chętnie dałabym komuś całe duże kępy.
Cieszę że znajdziesz czas na odwiedziny u mnie. A więc do zobaczenia.
Takie liliowce mam i chętnie dałabym komuś całe duże kępy.
Cieszę że znajdziesz czas na odwiedziny u mnie. A więc do zobaczenia.
Pozdrawiam. Gosia
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Mahogany u mnie wygląda tak. Z tymi żurawkami to trochę trudno. wystarczy,że rosną na różnych stanowiskach i już moją inne ubarwienie liści. A wg mnie to nie jest sashay

Pozdrawiam Monika
- majka300
- 1000p

- Od: 21 sty 2010, o 21:15
GosiuMargo2 pisze:Majeczko nie ma sprawy tylko przypomnij sie na jesieni.
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat
Zapraszam
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Gosiu, to też, że różnice niewielkie między odmianami. Przerabiałam to przy tulipanach, kierując się ich imionami. Ale nie to teraz
miałam na myśli. Wyjaśnię na przykładzie. Mam kilka liliowców. Potem jeszcze 2-3 nowe. Cieszę się. A teraz oglądam na Forum
i .....
. No nie będę werbalizować. Ale oczywiście z drugiej strony dobrze, że jest co kolekcjonować.
Można zastosować to o gonieniu króliczka.

miałam na myśli. Wyjaśnię na przykładzie. Mam kilka liliowców. Potem jeszcze 2-3 nowe. Cieszę się. A teraz oglądam na Forum
i .....
Można zastosować to o gonieniu króliczka.
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- Fabi 12
- 1000p

- Od: 18 sty 2010, o 21:20
To jest to - żurawkowo. 
Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Gosiu lilijki piękności prawdziwe
a i żurawek u Ciebie dostatek
ja dopiero zatęskniłam za nimi w tym roku, i kilkanaście kupiłam, faktycznie wspaniale nadają kolorków ogrodom, nawet gdy niewiele roślin kwitnie 
- Isia

- Od: 27 maja 2007, o 17:55
ta porządna... może niedługo mi przejdzieMonia68 pisze:Małgosiu, wiedziałam, że Isia to porządna dziewczyna!!
Gosiu ja chętnie też bym zaopiekowała się
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Monia, Isia to bardzooo porządna dziewczyna
Dopiero sobota wieczór, więc chyba też mogę życzyć Ci udanego weekendu, przecież jeszcze przed nami niedziela.
Monia- Soczewka, a u mnie właśnie teraz pada.
Co prawda siąpi, ale zawsze to lepsze niż ulewy, które nawiedziły zachód. U mnie po drugiej stronie Płocka wczoraj też była pompa z gradem. Więc takiej nie chcę.
Jolu, Iga już mi napisała, że Mahogany musi trochę na słoneczku pomieszkać, żeby nabrała koloru. Ja ją w lekkim cieniu posadziłam. Ale już jest przesadzona z inną która na słońcu nie mogła być. A na pewno kupowałam od Igi tą.
Asiu, ja mam jeszcze do tego fatalna ziemię. Po prostu wiór. Pokaże później zdjęcia gdzie widać trawnik. Po prostu tragedia. Mimo podlewania. A u sąsiadów zielona trawka, chociaż oni wcale go nie podlewają. Jak wszystko zależy od ziemi i gatunku trawy. Trawnik mam do zaorania.
Pokażę zdjęcia, jeżeli będzie wszystko w porządku z fotosikiem, bo coś zdjęć nie widzę. Nie wiem, czy będę mogła oglądać dzisiaj Wasze ogródki.
No widzisz Gosiu, Ty masz wszystko. Niczym nie mogę się podzielić z Tobą
Maju, na pewno Ci wyślę.
Adrianno, jak to dobrze, że jest forum. Będzie można się podzielić jak się rozrosną. Ja raczej nie nadaję się na kolekcjonerkę. Za dużo mi się roślin podoba. Chciałabym wszystkiego po trochu. Ale jeszcze kilka liliowców dokupię. Szukam takich z ciemnymi, bordowymi kwiatami.
Tosiu, ale chyba, nie w ten poniedziałek, bo się pogubiłam. Ja tez wybieram się do Bożenki. Na kwitnienie hortensji. Miałam nawet zamiar 31, ale ne wiem czy mi się uda. Może jeszcze z Tobą u niej się spotkam
Fabi, tak ogarnęła mnie też ta choroba, ale chyba nie w takim stopniu co Ciebie
Aguś, właśnie dlatego żuraweczki kupuję. Zawsze to coś kolorowego na rabacie, gdy koloru brak.
Isia, to jedź z mną do Bożenki. Sama Ci da, bo to porządna dziewczyna jest
Dopiero sobota wieczór, więc chyba też mogę życzyć Ci udanego weekendu, przecież jeszcze przed nami niedziela.
Monia- Soczewka, a u mnie właśnie teraz pada.
Co prawda siąpi, ale zawsze to lepsze niż ulewy, które nawiedziły zachód. U mnie po drugiej stronie Płocka wczoraj też była pompa z gradem. Więc takiej nie chcę.
Jolu, Iga już mi napisała, że Mahogany musi trochę na słoneczku pomieszkać, żeby nabrała koloru. Ja ją w lekkim cieniu posadziłam. Ale już jest przesadzona z inną która na słońcu nie mogła być. A na pewno kupowałam od Igi tą.
Asiu, ja mam jeszcze do tego fatalna ziemię. Po prostu wiór. Pokaże później zdjęcia gdzie widać trawnik. Po prostu tragedia. Mimo podlewania. A u sąsiadów zielona trawka, chociaż oni wcale go nie podlewają. Jak wszystko zależy od ziemi i gatunku trawy. Trawnik mam do zaorania.
Pokażę zdjęcia, jeżeli będzie wszystko w porządku z fotosikiem, bo coś zdjęć nie widzę. Nie wiem, czy będę mogła oglądać dzisiaj Wasze ogródki.
No widzisz Gosiu, Ty masz wszystko. Niczym nie mogę się podzielić z Tobą
Maju, na pewno Ci wyślę.
Adrianno, jak to dobrze, że jest forum. Będzie można się podzielić jak się rozrosną. Ja raczej nie nadaję się na kolekcjonerkę. Za dużo mi się roślin podoba. Chciałabym wszystkiego po trochu. Ale jeszcze kilka liliowców dokupię. Szukam takich z ciemnymi, bordowymi kwiatami.
Tosiu, ale chyba, nie w ten poniedziałek, bo się pogubiłam. Ja tez wybieram się do Bożenki. Na kwitnienie hortensji. Miałam nawet zamiar 31, ale ne wiem czy mi się uda. Może jeszcze z Tobą u niej się spotkam
Fabi, tak ogarnęła mnie też ta choroba, ale chyba nie w takim stopniu co Ciebie
Aguś, właśnie dlatego żuraweczki kupuję. Zawsze to coś kolorowego na rabacie, gdy koloru brak.
Isia, to jedź z mną do Bożenki. Sama Ci da, bo to porządna dziewczyna jest