Nowy ogród Jacka 2010
Re: Nowy ogród Jacka 2010
Jacku lilie i liliowce przepiękne. Eukomis ciekawie wygląda, czy on ma taki zielony kolor? Widziałam w sklepie białe.

- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie  trochę mnie nie było ale wolne dni kręcą mi się wokół spraw ogrodowych. Oglądam ogrody znajomych, byłem dziś w sympatycznej szkółce w maleńkiej miejscowości podwrocławskiej, spotkałem się z przemiłą koleżanką forumową. Ciekawe wrażenia, rośliny i możliwość podzielenia się doświadczeniem przy planowaniu ogrodu - fajna sprawa
  trochę mnie nie było ale wolne dni kręcą mi się wokół spraw ogrodowych. Oglądam ogrody znajomych, byłem dziś w sympatycznej szkółce w maleńkiej miejscowości podwrocławskiej, spotkałem się z przemiłą koleżanką forumową. Ciekawe wrażenia, rośliny i możliwość podzielenia się doświadczeniem przy planowaniu ogrodu - fajna sprawa  

AniuDS, eukomisy trzeba wykopać na zimę. Chyba że możesz z całą donicą przenieść na zimę do pomieszczenia 

Marcin, tak, u Ciebie hordowina rośnie w słońcu ale inna sprawa - Ty dużo podlewasz, u mnie często rośliny muszą sobie radzić same, a słońce znaczy sucho i to może być problem dla tej kaliny 

Halinko, na próbę i moja będzie na razie rosła na słońcu 

A tak przy okazji - mam kolejną kalinę tyle że bez nazwy. Wiem tylko tyle, że kwitnie na przedwiośniu. Muszę poszukać, która to.
 tyle że bez nazwy. Wiem tylko tyle, że kwitnie na przedwiośniu. Muszę poszukać, która to.
Agnieszko Nie wiem, czy hordowina ma owocki. Jeszcze nie owocowała
 Nie wiem, czy hordowina ma owocki. Jeszcze nie owocowała  

Kwitną i owocują u mnie psianki koralowe. Bardzo chciałbym ukorzenić psiankę rantonetti, bo w ub. roku to mi się nie udało 

Soczewko, te śniedki z B. też widziałem i nawet fajne są O cebulki eukomisów nie powinno być trudno.
 O cebulki eukomisów nie powinno być trudno.
Mateusz, piękny ostrokrzew Mojego też posadzę w słońcu. Dzięki za podpowiedź.
 Mojego też posadzę w słońcu. Dzięki za podpowiedź.
Dalu, mamy te same kaliny (Marcin też - widziałem osobiście )Zdjęć nie musisz usuwać
 )Zdjęć nie musisz usuwać 

trochę mnie nie było ale wolne dni kręcą mi się wokół spraw ogrodowych. Oglądam ogrody znajomych, byłem dziś w sympatycznej szkółce w maleńkiej miejscowości podwrocławskiej, spotkałem się z przemiłą koleżanką forumową. Ciekawe wrażenia, rośliny i możliwość podzielenia się doświadczeniem przy planowaniu ogrodu - fajna sprawa
 AniuDS, eukomisy trzeba wykopać na zimę. Chyba że możesz z całą donicą przenieść na zimę do pomieszczenia

Marcin, tak, u Ciebie hordowina rośnie w słońcu ale inna sprawa - Ty dużo podlewasz, u mnie często rośliny muszą sobie radzić same, a słońce znaczy sucho i to może być problem dla tej kaliny

Halinko, na próbę i moja będzie na razie rosła na słońcu

A tak przy okazji - mam kolejną kalinę
 tyle że bez nazwy. Wiem tylko tyle, że kwitnie na przedwiośniu. Muszę poszukać, która to.
 tyle że bez nazwy. Wiem tylko tyle, że kwitnie na przedwiośniu. Muszę poszukać, która to.Agnieszko
 Kwitną i owocują u mnie psianki koralowe. Bardzo chciałbym ukorzenić psiankę rantonetti, bo w ub. roku to mi się nie udało

Soczewko, te śniedki z B. też widziałem i nawet fajne są
 O cebulki eukomisów nie powinno być trudno.
 O cebulki eukomisów nie powinno być trudno.Mateusz, piękny ostrokrzew
 Mojego też posadzę w słońcu. Dzięki za podpowiedź.
 Mojego też posadzę w słońcu. Dzięki za podpowiedź.Dalu, mamy te same kaliny (Marcin też - widziałem osobiście
 )Zdjęć nie musisz usuwać
 )Zdjęć nie musisz usuwać 
- JacekP
Irenko, dziękuję za odwiedziny  Wydaje mi się, że to najpopularniejszy kolor eukomisu. Na razie nie miałem innych.
 Wydaje mi się, że to najpopularniejszy kolor eukomisu. Na razie nie miałem innych.

Wydaje mi się, że to najpopularniejszy kolor eukomisu. Na razie nie miałem innych.
 Wydaje mi się, że to najpopularniejszy kolor eukomisu. Na razie nie miałem innych.- riane
- Od: 24 lut 2008, o 12:02
To chyba z Twoją sprawą przybywa u mnie kalin. Magiczne zaklęcie wypowiedziałeś jak spacerowałeś u mnie w ogródku  . Muszę koniecznie Cię nawiedzić. Będziesz może w ostatni tydzień sierpnia w domu?
 . Muszę koniecznie Cię nawiedzić. Będziesz może w ostatni tydzień sierpnia w domu?

. Muszę koniecznie Cię nawiedzić. Będziesz może w ostatni tydzień sierpnia w domu?
 . Muszę koniecznie Cię nawiedzić. Będziesz może w ostatni tydzień sierpnia w domu?Agata

- JacekP
Witaj Agatko  Kaliny są magiczne i tak różnorodne, że ciągle jestem pod ich urokiem
 Kaliny są magiczne i tak różnorodne, że ciągle jestem pod ich urokiem  

Zapraszam Cię serdecznie w ostatnim tygodniu VIII ale dzień przed przyjazdem upewnij się, czy będę

Zapraszam Cię serdecznie w ostatnim tygodniu VIII ale dzień przed przyjazdem upewnij się, czy będę

- chatte
- Przyjaciel Forum 
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jacku, widziałeś tę białą ketmię u mnie? Nie ma czerwonego środka!

- JacekP
Iza, chyba się nie przyjrzałem Twojej ketmii  To musi być inna od tej, która rośnie u mnie.
 To musi być inna od tej, która rośnie u mnie.

To musi być inna od tej, która rośnie u mnie.
 To musi być inna od tej, która rośnie u mnie.- chatte
- Przyjaciel Forum 
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to zrobię Ci w przyszłym roku sadzonkę, bo teraz już sadzonki rozdane   

Na szczęście ketmie się szybko ukorzeniają

Na szczęście ketmie się szybko ukorzeniają

- JacekP
Dziękuję Iza  

Kwitną dalie. Niektóre z moich odmian (niestety bez nazw)

Kwitną dalie. Niektóre z moich odmian (niestety bez nazw)

- FRAGOLA
- 1000p 
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Jacku piękne fotki swoim daliom zrobiłeś  A ta pierwsza z plamką jaka fajna
 A ta pierwsza z plamką jaka fajna 

- JacekP
Dziękuję Grażynko  Ta pierwsza miała być chyba tak po równo biało-bordowa ale wyszło inaczej
 Ta pierwsza miała być chyba tak po równo biało-bordowa ale wyszło inaczej  

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jacku dalie prześliczne i wspaniale uchwycone w kadrze  Ta z białą plamką super
  Ta z białą plamką super  

Ta z białą plamką super
  Ta z białą plamką super  
- Matemax
- 1000p 
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jacku piękne ukazałeś urodę dalii  ta czerwona z białym płatkiem jest niesamowita
  ta czerwona z białym płatkiem jest niesamowita 

- 
				x-d-a
Jacku, dalie bajecznie piękne, a jak sfotografowane  

Wyczytałam, że byłeś gdzieś w pobliżu Wrocławia; szkoda, że nie zajrzałeś do mnie

Wyczytałam, że byłeś gdzieś w pobliżu Wrocławia; szkoda, że nie zajrzałeś do mnie

- JacekP
Agnieszko, Mateuszu, Dalu - dziękuję Wam za ciepłe słowa  Mi te kwiaty dają dużo radości, a gdy jeszcze innym - radość podwójna
 Mi te kwiaty dają dużo radości, a gdy jeszcze innym - radość podwójna  

Dziś się przyjrzałem tym daliom z plamkami - jedna to odmiana 'Jamaica' od Ali i ta ma regularne biało-czerwone płatki i druga ta - bordowa ze znamieniem białego 

Dalu, trochę żałuję, że słabo zorganizowałem sobie ten pobyt we Wrocławiu i czas przeleciał mi przez palce. Tym bardziej, że nie prędko będę mógł sobie znowu pozwolić na taki wyjazd.

Dziś się przyjrzałem tym daliom z plamkami - jedna to odmiana 'Jamaica' od Ali i ta ma regularne biało-czerwone płatki i druga ta - bordowa ze znamieniem białego

Dalu, trochę żałuję, że słabo zorganizowałem sobie ten pobyt we Wrocławiu i czas przeleciał mi przez palce. Tym bardziej, że nie prędko będę mógł sobie znowu pozwolić na taki wyjazd.