Moja skromna działka Ada.kj cz.3
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja skromna działka Ada.kj cz.3
No rewelacja te anemony....ja nie wiem....ja mam 1 szt i jakoś nie rosną....mi się nie rozprzestrzeniaja ...jak Ty piszesz....może im co dajesz

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
KRYSIU moja fasolka już pokazała łebki te deszcze dobrze na nią podziałały .Dzisiaj przyglądałam się mojemu anemonkowi i widzę ,że na 3 części mogę go podzielić
to zawsze coś
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Grażynko. Chciałam zaprzeczyć, że niczym ich nie podkarmiam, ale dopiero skojarzyłam, że one rosną na rabacie na której są róże i piwonie. A te w ubiegłym roku zasilałam obornikiem, kompostem i gnojówką z pokrzyw. Może trochę im skapło od tamtych roślin, ale to nieświadomie. Ale gdzie indziej rosną bez zasilania i też się tak rozrastają. Widocznie im służy moja gleba, którą mam dobrą na działce. Około 30 lat temu nim powstały nasze ogrody działkowe było to pole pgr-wskie, na którym rosła pszenica i buraki, a więc najlepsza ziemia. Jadziu. To pospieszyłaś się z fasolką. Ja zawsze sadzę koło 8 maja, podobnie ogórki. Jadziu, Grażynko - chętnie bym podzieliła się z Wami anemonkami. Może jeszcze coś dołączyć do paczuszki - dajcie adres na pw.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
A u mnie już dalie zaczynają wychodzić .
Już nie może być przymrozków

- mag

- Od: 20 mar 2008, o 09:41
Oleńko, właśnie zobaczyłam, że u mnie też 
- JAKUCH

KRYSIU ja sobie podzielę swoje nie ma tak żle a widzę , że też są nowe siewki
bardzo dziękuję
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Mam nadzieję ,że przymrozków już nie będzie ,bo u mnie dalie,,fasolka ,ogórki ,marchew itp. już na wierzchu ,a groszek to już nawet kwitnie .
ADUŚ,dziękuję i cieszę się bardzo ,że mogłam znów być z Wami .
ADUŚ,dziękuję i cieszę się bardzo ,że mogłam znów być z Wami .
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Witaj Ado na glebach pszenno-buraczanych!Liście czosnku nieźwiedziego można też ususzyć i wykorzystać później,świetne z serkiem i do sałatek.Anemony masz urodziwe.
- JAKUCH

KRYSIU miło było znowu zobaczyć Wasze uśmiechnięte buzie 
Krysiu, powiedz mi prosze jak przezimowała Twoja lawenda z sześciopaków z OBI? Zabezpieczałaś ją jakoś? Moje 4 sześciopaki ślicznie rosną, maja już bardzo dużo pąków, będzie kwitło, oj bedzie 
- mag

- Od: 20 mar 2008, o 09:41
Aduś, pozwól, że i ja odpowiem na pytanie Dagi. Właśnie ta lawenda, jako jedyna przetrwała tą zimę bez szwanku, wszystkie pozostałe podmarzły mniej lub więcej 
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Krysiu czyżbyś sadziła jeszcze roślinki i nie miała czasy wkleić zdjęć z ogrodu .

- ada.kj

Witam wszystkich serdecznie. Spotkanie w Sobótce i Wojsławicach było bardzo udane - jak zwykle zresztą. Była okazja znów poznać nowych sympatycznych forumków jak i zobaczyć się ze znanymi. Takie spotkania są zawsze bardzo miłe i długo je się wspomina. Mam nadzieję, że znów gdzieś się spotkamy jak nie w tak dużym gronie, to w trochę mniejszym. Przecież ludzie zielonozakręceni muszą być sympatyczni.
Na działce byłam wczoraj i dziś. Wczoraj udało mi się posadzić roślinki, które były najpilniejsze - po pierwsze pomidorki od Grzesia, i te którym mogło się coś stać, gdyż nie były jakoś specjalnie zabezpieczone - reszta w doniczkach czeka. Wczoraj posiałam jeszcze ogórki i było po robocie. Liczyłam, że dziś to zrobię, ale w momencie dojechania na działkę przeszła burza, rozpadało się solidnie i trzeba było zwijać żagle. Na jutro jest prognoza, że wreszcie nie będzie padać, to może wszystko uda się posadzić.
Gieniu - bardzo fajne to zdjęcie, dzięki - szkoda tylko że na pierwszy planie jest ta szkaradna beczka - ale akurat w tym miejscu jest wyprowadzenie wody i beczka musi stać, a jakoś nie mam koncepcji jak ją osłonić. Może ktoś podpowie. Niestety dziś znowu nie zdążyłam zrobić żadnego zdjęcia - tak lało. Postaram się jutro.
Dagmaro - Mag już odpowiedziała - nic nie osłaniałam lawendy, jeszcze w dodatku większość jesienią musiałam przesadzać, gdyż tak się rozrosła, że w trakcie kwitnienia kwiaty kładły się na ścieżkę i trudno było koło niej przechodzić. I wszystkie kępy ładnie przezimowały. Dlatego Cię na nią namawiałam.
Na działce byłam wczoraj i dziś. Wczoraj udało mi się posadzić roślinki, które były najpilniejsze - po pierwsze pomidorki od Grzesia, i te którym mogło się coś stać, gdyż nie były jakoś specjalnie zabezpieczone - reszta w doniczkach czeka. Wczoraj posiałam jeszcze ogórki i było po robocie. Liczyłam, że dziś to zrobię, ale w momencie dojechania na działkę przeszła burza, rozpadało się solidnie i trzeba było zwijać żagle. Na jutro jest prognoza, że wreszcie nie będzie padać, to może wszystko uda się posadzić.
Gieniu - bardzo fajne to zdjęcie, dzięki - szkoda tylko że na pierwszy planie jest ta szkaradna beczka - ale akurat w tym miejscu jest wyprowadzenie wody i beczka musi stać, a jakoś nie mam koncepcji jak ją osłonić. Może ktoś podpowie. Niestety dziś znowu nie zdążyłam zrobić żadnego zdjęcia - tak lało. Postaram się jutro.
Dagmaro - Mag już odpowiedziała - nic nie osłaniałam lawendy, jeszcze w dodatku większość jesienią musiałam przesadzać, gdyż tak się rozrosła, że w trakcie kwitnienia kwiaty kładły się na ścieżkę i trudno było koło niej przechodzić. I wszystkie kępy ładnie przezimowały. Dlatego Cię na nią namawiałam.
- Agawa
- 1000p

- Od: 4 wrz 2008, o 10:33
Krysiu zakwitły u mnie anemony od Ciebie, ale zdjęć nie moge zrobić bo leje..i czekam aż sie rozrosną na taki szpaler jak u Ciebie
Gienia całą polskę zwiedzi
Gienia całą polskę zwiedzi
- ada.kj

Lidziu. Właśnie byłam u Ciebie i podziwiałam oczko. Cieszę się, że kwitną anemony. Daj im tylko się rozrosnąć - a będzie to stosunkowo szybko.