Ogródeczek:) - marivsz

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

fotka z tamtego roku :D ale bardzo ją lubię :D
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak coś czułem :D Ogólnie to arboretum jest bardzo fotogeniczne i unikatowe. Ja tam uwielbiam spędzać czas. na pewno Geni by się spodobało, bo posiadają jedną z większych kolekcji irysów w Europie Wschodniej :)
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

marivsz pisze:Tak coś czułem :D Ogólnie to arboretum jest bardzo fotogeniczne i unikatowe. Ja tam uwielbiam spędzać czas. na pewno Geni by się spodobało, bo posiadają jedną z większych kolekcji irysów w Europie Wschodniej :)
Mariusz gdzie dokładnie mają największą kolekcje irysów w Europie ?
marivsz
1000p
1000p

Post »

Geniu nie wiem czy w to największa w Europie, ale jedna z większych... i ich specjalność to jeszcze rośliny wodne, a mówimy o arboretum w Bolestraszycach koło Przemyśla.
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mariusz, cypryśnik błotny rośnie u mnie kilka lat, a u mnie jest sucho. Dzisiaj wstawię zdjęcie.
Jak chcesz okryć gunnerę?
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
marivsz
1000p
1000p

Post »

Majka będę ją okrywał tak samo jak w tamtym roku ;) A cyprysika na pewno będę miał:D w razie czego woda jest :D
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Ja z tymi mokradłami to żartowałem :D nie trzeba mu aż takich terenów wodonośnych :wink:
marivsz
1000p
1000p

Post »

Sylwek, ale cały urok w tym jak on sobie tak nad wodą stoi... :D rozmarzyłem się :;230
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

One dobrze rosną w wodzie dosłownie tak jest w botaniku w Zabrzu. Starsze okazy rosną z dala od wody
to też nie mają pneumatoforów a ten w wodzie jest mały ale na pewno je wytworzy. Widać go na fotce
Obrazek
Aha ale mowa chyba o cypryśniku bo cyprysik w wodzie nie przetrwa :)
marivsz
1000p
1000p

Post »

Krzysiek wszystko będzie zależało jak duże będzie to oczko... ale myślałem na brzegu go posadzić.
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No bajer pomysł :D Już widzę te Twoje fotki z ogrodu z rudym jesiennym cypryśnikiem. To jest widok :D :lol: :lol: :lol: :lol:
marivsz
1000p
1000p

Post »

Hee Ty to masz wyobraźnie, ja tego nie widzę:D na początek zapodam jak zacznie rudzieć w Krakowie, tam to dopiero jest okaz.
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Mariusz a nie myślałeś o tym, by zabezpieczyć się przed ewentualnym, całkowitym zejściem gunnery?
Jeśli ona taka "obciachana" z liści to może dałoby się oddzielić część zdrowej karpy i przezimować w donicy?
Co do zimowania w donicy to na pewno się uda - wiem bo sama tak robiłam :P
Widziałam też dzieloną karpę (piłą do drewna i siekierą :roll: ) ale wiosną...
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No wiem okaz jest tam super na tej wysepce na stawie ale nie jestem pewien czy ma korzenie oddechowe :D
marivsz
1000p
1000p

Post »

Gosiu tam nie trzeba siekiery :) nóż by wystarczył, ale nie ma co dzielić :(

Krzysiek z tego co kojarzę to jakieś tam korzenie miał, następnym razem bardziej zwrócę uwagę:)

Wiem zdjęcia do bani, nie miałem aparatu tylko kamerkę i przez to są jakie są :( może uda się komuś zidentyfikować którąś z host... bo dla mnie to magia im więcej czytam tym mniej wiem..
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
A ta się przebarwiła, bo wiosną jest inna
Obrazek
ta jest koloru pod niebieski, jak można to tak nazwać
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ogródeczek
storczyki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”