A Ty zobacz, czy masz u siebie tego kopytnika, to jakbym Ci wysyłał laki.... I chyba kokoryczą byłaś zainteresowana
Nowy ogród Jacka
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Halinko, rewanżować się nie musisz, ale gdybyś np. miała nasionka z Twojego żarnowca różowego, mikołajków lub derenia, to byłbym bardzo zadowolony. No i zobaczyłem, że masz piołun, a ja nie wiedziałem, czy go mam czy nie. No i wychodzi że nie.
A Ty zobacz, czy masz u siebie tego kopytnika, to jakbym Ci wysyłał laki.... I chyba kokoryczą byłaś zainteresowana
Może coś się znajdzie 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
[quote="Jacek P...."]Agnieszko, to czekamy z niecierpliwością, żeby zobaczyć Twój ogród
Jeśli lubisz "zielone poduszki" to na pewno masz też skalnice, floksy szydlaste czy zawciągi
A i niektóre goździki tworzą piekne zwarte kępy.
...........................................
Jacku mam te kwiatki , które wymieniłeś, ale niestety skalnica Arendsa bardzo żle u mnie rośnie, w tym roku kupię ponownie sadzonki i będę próbowała w innym miejscu. U mnie zawsze rosła na słońcu, i paskudnie rozetki zasychały, dopiero tu na forum dowiedziałam się, że one wolą miejsca cieniste
, może się uda. Mam nadzieję,bo je uwielbiam
Jeśli lubisz "zielone poduszki" to na pewno masz też skalnice, floksy szydlaste czy zawciągi
...........................................
Jacku mam te kwiatki , które wymieniłeś, ale niestety skalnica Arendsa bardzo żle u mnie rośnie, w tym roku kupię ponownie sadzonki i będę próbowała w innym miejscu. U mnie zawsze rosła na słońcu, i paskudnie rozetki zasychały, dopiero tu na forum dowiedziałam się, że one wolą miejsca cieniste
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Jacku, nasionka żarnowca różowego zbiorę w tym roku i wyślę Ci.
Wiosną mogę Ci wysłać rozsady piołunu, dereni, mikołajka, no i chętnie się z Tobą podzielę jeszcze czymś co mam, a czego Ty nie masz
Jacku, kokoryczą jestem bardzo, bardzo, bardzo zainteresowana
, to moje marzenie
DZIĘKUJĘ !!!
Kopytnik sprawdzę :P
Wiosną mogę Ci wysłać rozsady piołunu, dereni, mikołajka, no i chętnie się z Tobą podzielę jeszcze czymś co mam, a czego Ty nie masz
Jacku, kokoryczą jestem bardzo, bardzo, bardzo zainteresowana
Kopytnik sprawdzę :P
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jacku, zeby "nie śmiecić" Grzesiowi, przyszłam tu w sprawie bylic. Napisałeś, że masz bylicę "Boże drzewko". Jesteś pewien, ze to ta bylica?
Bo ja dostałam kiedys od sąsiadki bylicę. Ona twierdziła, że to "Boże drzewko", ale czytałam, ze ta bylica ma wyraźnie cytrynowy zapach, tymczasem ta moja ma raczej korzenny. Na pewno nie cytrynowy.
Czy masz zdjęcie tej swojej bylicy? I czy ona pachnie cytrynowo?
Jeszcze nie zdążyłam pooglądać Twojego ogrodu. Jak to zrobię, to znów skrobnę coś ;)
Bo ja dostałam kiedys od sąsiadki bylicę. Ona twierdziła, że to "Boże drzewko", ale czytałam, ze ta bylica ma wyraźnie cytrynowy zapach, tymczasem ta moja ma raczej korzenny. Na pewno nie cytrynowy.
Czy masz zdjęcie tej swojej bylicy? I czy ona pachnie cytrynowo?
Jeszcze nie zdążyłam pooglądać Twojego ogrodu. Jak to zrobię, to znów skrobnę coś ;)
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Izo-Chatte w moim ogródku
Naszukałem się tych zdjęć bylic i efekt jest mało zadowalający. Boże drzewko umykało mi sprzed obiektywu. No ale pokażę te moje bylice. Przy okazji przypomniałem sobie, że mam jeszcze jedną - estragon (to przecież też bylica
):
w dolnej części zdjęcia wyłania się bylica jedwabista
kawalątek bożego drzewka w lewym górnym rogu
tu też Boże drzewko (w środku zdjęcia) ale widać głównie badylki, bo te listki są takie mocno pierzaste i się zlewają z tłem

no i niedawno posadzona bylica luizjańska

w dolnej części zdjęcia wyłania się bylica jedwabista
kawalątek bożego drzewka w lewym górnym rogu
tu też Boże drzewko (w środku zdjęcia) ale widać głównie badylki, bo te listki są takie mocno pierzaste i się zlewają z tłem

no i niedawno posadzona bylica luizjańska

-
jol_ka
- 1000p

- Od: 27 lip 2007, o 12:01
mi to wygląda na niezapominajkęchatte pisze:A przy okazji : co to za roslinka o niebieskich kwiatkach na 3 zdjęciu?
o bylicach jeszcze nie słyszałam
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jacku, Jacku! Przypomniało mi się, że mam jeszcze jedną bylicę, której być może nie masz, a jeżeli kolekcjonujesz bylice, to chciałbyś mieć. Ona ma listki zielono-żółte i wypuszcza odrosty (jak estragon). Chcesz?
Na pewno wiosną znajdę jakieś odrosty 
Jolka, na niezapominajki te kwiatki wydają mi się za wysokie, ale mogę się mylić.
Może masz rację? Musimy zaczekać na Jacka
Jolka, na niezapominajki te kwiatki wydają mi się za wysokie, ale mogę się mylić.
Może masz rację? Musimy zaczekać na Jacka
-
jol_ka
- 1000p

- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Izka nie mamy innego wyjścia niestety ;) ciekawe, kiedy gospodarz się zjawi i rozwiąże zagadkęchatte pisze:Jolka, na niezapominajki te kwiatki wydają mi się za wysokie, ale mogę się mylić.Może masz rację? Musimy zaczekać na Jacka
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Witaj Jacku
Wstyd się przyznać ale jestem u Ciebie po raz pierwszy
tyle ogrodów jest na forum ,że nie sposób wszystkich obejść, nie zaniedbując przy tym swojego
Dzisiaj nadrobiłam zaległości i obejrzałam Twój ogród od 1 do 65 strony
Masz piękne rośliny i takie niektóre mało znane
bardzo spodobała mi się Tojeść orszelinowa ,różowy Przetacznik ,Fuksje ,Penstemon i Cieszynianka
pięknie wyglądają kompozycje w ceramicznych donicach
nawet Szczawik w bucie nieżle się prezentuje .Widać ogrom pracy jaki włożyłeś w przekształcenie tego ugoru w ogród .
Zazdroszczę tych pięknych Wiązów ,też bym chciała mieć takie u siebie :P
Wstyd się przyznać ale jestem u Ciebie po raz pierwszy
Dzisiaj nadrobiłam zaległości i obejrzałam Twój ogród od 1 do 65 strony
Masz piękne rośliny i takie niektóre mało znane
pięknie wyglądają kompozycje w ceramicznych donicach
Zazdroszczę tych pięknych Wiązów ,też bym chciała mieć takie u siebie :P