Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

Gabrielu miło Ciebie gościć! ;:180 Cieszy mnie Twoja sympatyczna opinia o moich zdjęciach :D Wiosna i u mnie przystopowała ,na działce nie bywam ale nie podejrzewam,że wiosna bardziej rozkręcona.. Zimnica,minusowe temperatury, rano za oknem bywa biało..Na noc znaczne minusy w prognozie ale w przyszłym tygodniu jednak wiosna ma przyjść! Będzie okazja do fotografowania! ;:167 ;:65
Co do wawrzynka to mój osobisty produkt ukorzeniony z patyczka,rósł powolutku przez kilka lat...Teraz jest w pełnej krasie! Posadziłam go w półcieniu i ten mu przypasował chyba bo może być też w słońcu.Rośnie przy kranie z wodą i często mu "chlupnę" trochę wody bo to wyraźnie lubi.
Widzę,że staje się"modny" na forach bo wcześnie kwitnie i jest fotogeniczny...wpadaj częściej! Zapraszam!

Stasieńko fotosik i zdjęcia powróciły na swoje miejsce, awarie się zdarzają..Było trochę zadymy ale i forumowicze mieli o czym pisać w wątkach... ;:131 Ślimaków powiem Ci było wiele tych oskorupionych, może ich teraz mróz jeszcze wytłucze.. Liści ciemierników nie pozbyłam bo były ładne, zieleniutkie ale jakoś intuicja ,że jeszcze może być zimno mnie powstrzymała , czego na dzień dzisiejszy nie żałuję.. :) Życzonka miłe ;:167 odwzajemniam i dziękuję ! ;:196

Lucynko fotosik chwilowo nawalił a ja sobie odpoczęłam i dałam
Wam odpocząć choć odwiedziny liczne odfajkowałam ;:138 ..Zdjęć nowych nie mam bo na działce ostatnio nie bywam bo zimnica nastała.. Nawet koło bloków na Osiedlu nie widzę zwiastunów,które zachęcałyby do odwiedzenia moich działkowych włości!Porównałam sobie dzisiaj zdjęcia z analogicznego okresu rok do tyłu..niebo a ziemia, taka różnica.
Pomyślności i zdrowia Lucynko!Obrazek

Gosiu sympatyczna jesteś ale przesadzasz ;:168 ! Wiosny u mnie jako takiej niewiele widać.. Fotki forumowiczek pokazują,że u mnie jeszcze do takich widoków daleko.. u mnie jakieś nieśmiałe początki ... Ale nic to,poczekamy wiosna ponoć za rogiem...Ja też lubię sobie humor poprawiać roślinnymi zakupami więc Ciebie doskonale rozumiem! ;:196

christinkrysia Witam serdecznie po latach ! ;:196
Miło, że znalazłaś chwilę i dla mnie! :D Cieszę się, że podobają Ci się moje zdjęcia i dziękuję za uznanie! ;:215
Pozdrawiam niedzielnie! :D

Shalina dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowa! ;:180

Martusiu ;:196 mój gęsty , ładny ale zeszło mu parę lat do takiego wyglądu. Po kwitnieniu lekko przycinałam niektóre końcówki gałązek więc się zagęścił. Aż się boję ile strat będę miała u siebie na działce bo ja niczego nie okryłam poza jedynie asperą a na rabatach rozrzuciłam gałązki tui po cięciu... Rok temu straty miałam liczne mimo tej niby lekkiej zimy. A wiosna już tuż tuż! :wit

A w domu wciąż kwitnąObrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bardzo dziękuję za liczne odwiedziny ;:100
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Maryniu, piękną kwiaciarnię masz w domu ;:138
Moje wawrzynki z maleńkich sieweczek i rosną chyba w zbyt cienistych miejscach, jeden już wycięty rok temu, pewnie miał zbyt mało wody w upalne lato. ;:174 Nigdy nie przycinałam ich, a jak widać, dobrze mu to robi ;:oj
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu, a Tobie po co działka? ;:7 Ty masz ogród w domu. :roll: Zresztą niezwykle malowniczy! ;:215 ;:138
Do wiosennych wypadów na działkę masz czym nacieszyć oczy. ;:303
Pogodę mamy podobną, a dzisiaj to już w ogóle szkoda słów. ;:223 Chmurzyska, wietrzysko, śnieżyce i deszcze na zmianę. ;:145
A podobno wiosna..... ;:306
Trzymajcie się ciepło. ;:3 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martusiu moim zdaniem wawrzynkowi w cieniu całkiem dobrze, mój przez całe lato rośnie w cieniu jabłoni, wiosną ma więcej światła ale rósł powoli.

Lucynko zgadza się, namiastkę ogrodu mam na parapetach :lol: Mam też posiane nasionka różniste ale nie są to forumowe bestsellery :) więc ich nie pokazuję... ;:185
Aura zimowa i u mnie , czekam na wiosnę! ;:7

WSPOMNIEŃ CZAR.....
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Maryniu kochana, dobrze Martusia powiedziała, że masz śliczną domową kwiaciarnię i póki wiosna się na dobre nie zdeklaruje, miło spojrzeć na to, co się ma "pod nosem". ;:215 ;:215
Jednak, to wspomnień czar rozpala nasze serca i raduje oczy, gdy się patrzy na ogród w pełnym rozkwicie. :tan ;:63 ;:138
Może w tym tygodniu uda mi się chociaż zerknąć na działeczkę i upolować kilka świeżaków a w kolejnym tygodniu popracować odrobinę, pomimo że deszcze zapowiadają. "Jak go nie kijem to .... " , nawet Święta chłodne będą i samotne. ;:110
Pomimo wszystko zdrowia, optymizmu i dobrej pogody życzę. ;:97 ;:113 ;:3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Przepiękne azalie, rododendrony, różyczki, piwonia! ;:138 ;:138
A ten jedynaczek żółciutki to ... Maryniu?
No i te Twoje fotografie!!! ;:215 ;:138
;:cm ;:cm
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

O ile się nie mylę ta żółta to azalia Pontyjska.
Fajne zdjęcia.Mam chęć dokupić sobie rododendrona,są w Biedronce w donicach.Nawet duże okazy.Mają też róże,a ja mam chrapkę na żółtą pnącą.Takiej jeszcze nie mam. ;:306
Miłej końcówki dnia. :wit
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Maryniu, zapachniało czarującym majem :tan Cudne widoki już niedługo znów będziemy mieć na żywo, niech no tylko ta wiosna szybciutko przychodzi ;:65
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasieńko ;:167 chyba wszystkie mamy coś tam coś tam kolorowego i zielonego w domu :tan bo my nie potrafimy żyć bez naszych ulubionych pupili roślinnych... :heja A jeszcze teraz jako, że otaczająca nas rzeczywistość jest dołująca to pocieszamy się! :D
Miejmy nadzieję, że wnet będziemy mogły na działki wyruszyć mimo wszystko ;:145
Dobre życzenia z serdecznością odwzajemniam! ;:168
Lucynko dziękuję ;:167 za uznanie ;:168 Azalia pontyjska czaruje ze zdjęcia.. Danusia ma rację. ;:108 Nadchodzą w pogodzie lepsze dni może wreszcie wyruszymy w plenery!
Danusiumiło,że chwalisz zdjęcia ;:168 Rododendrony są i u nas w sobotę były przepiękne, olbrzymy tanie ale same popularne odmiany.Wczoraj już zostały o połowę mniejsze ale i cena jeszcze niższa.Ja już ich nie potrzebuję chyba,że spotkałabym coś nowego to kto wie...Róż też sporo jest. Ja już pasuję, na razie nie wiem co mi wypadnie po zimie a zapewne bez tego nie obejdzie się ;:108
Dziękuję za odwiedziny! ;:168

Martusiu wspomnieniami zaklinamy rzeczywistość ;:145 ...Miejmy nadzieję,że wnet będziemy zapominać o wszystkim w ogrodach.... ;:168
Obrazek WSPOMNIEŃ CD...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

`Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

No i to jest to, co tygryski kochają najbardziej :tan od razu się jaśniej zrobiło, a widząc hasające motylki na czosnku złocistym, aż dziób otworzyłam ;:111 , nie wiedziałam, że jego aromat im także smakuje.Mam ten czosnek, ale motylków stołujących sie na nim, nie spostrzegłam. ;:154
Maryniu, Ty zapewne od wczoraj urzędujesz już na działeczce, bo i mnie tam nogi zaniosły, gdyż pogoda cudna, słoneczko cieplutkie, więc działka woła ... do mnie, do mnie, czas zacząć gleboterapię. ;:87 ;:87
Takiej pogody na dłużej, życzę Ci kochana i radości z każdego wiosennego dnia. ;:3 ;:3 ;:11 ;:1 ;:cm
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Motylki uchwyciłaś,a ja ganiłam za motylkiem a on uciekał.Już ,już miałam pstryknąć a on znowu uciekł,musiałam dać spokój,to tak było jak byłam ostatnio na działce. ;:306 ;:222
Fajnie uchwycone zdjęcia,masz oko. ;:63
Miłego dnia.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dotarłam i ja dzisiaj na działkę . :heja Można było spalić większość zebranych suchych badyli.. Przycięłam wszystkie hortensje , pozaglądałam w różne miejsca no i zrobiłam użytek z aparatu fotograficznego...

Stasiu dopiero od dzisiaj rozpoczynam urzędowanie na działce.. Pogoda dopisywała,jutro ma być jeszcze cieplej, rozruszałam zastane po zimie stawy aż miło! Sporo zrobiliśmy a jutro pewnie Rodzinka wpadnie zwabiona grillowanym kiełbaskami i zamierzam ich wykorzystać przy okazji..Trawy czas ciąć i czekam na młode ręce :lol:
Pogodnych dni w zdrowiu dla Ciebie!Obrazek

Danusiu u mnie dzisiaj nie spotkałam ani jednego motylka ani żadnego bzyka a miesiąc temu było ich pełno...
Dziękuję za uznanie dla zdjęć! ;:196

Już wiosna!...Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Maryniu, w parapetowo- działkowych uprawach nie chodzi o bestsellery, ale o to, co nas cieszy i dlatego warto to pokazać. To nie pokaz mody, tylko miłe dla nas zieloności. Pokaż, co masz ;:196
Doczekałyśmy się wreszcie wiosny, a na dodatek u Ciebie tak pięknie podana ;:oj
Miłego weekendu ;:196
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Maryniu
Piękne te kolorowe wspomnienia a i domowy ogródeczek robi kolorowy zawrót głowy.
Ale najlepsze widoczki wiosenne bo już chyba każdy tęsknił za wypadem na działkę czy do ogródka.
U mnie jak jadę samochodem do centrum miasta między dwoma pasami jezdni pracownicy zieleni miejskiej zasadzili 2 lata temu pas kolorowych krokusów (białych , żółtych i fioletowych). Cudownie wygląda ten kwitnący dywan jak się podróżuje, dobrze, że w terenie zabudowanym jest 50km/h bo spoglądając na nie mogło by dochodzić do częstych wypadków takich osób jak ja. :;230
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko ;:168 na pokazywanie efektów z siewek i sadzonek przyjdzie czas! Mam na tyle zdjęć, że nie muszę posiłkować się fotkami domowych kiełków czy listków ...Jakoś nie mam zwyczaju ich fotografować... Poczekamy zatem na efekty końcowe na działce. :) Miło, że zajrzałaś do mnie! Obrazek

ewita44 zgadzam się z Tobą, wszyscy spragnieni jesteśmy tej kolorowej wiosenki...A krokusy to jedne z pierwszych jej zwiastunów :D Wierzę i widzę oczami wyobraźni te kolorowe łany w Twoim mieście!Obrazek
Dziękuję, za odwiedziny! ;:168

WIOSNA!...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MIŁEGO DNIA W OGRODACH I NA DZIAŁKACH :heja

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków