LIDZIU!
A może Twoja amsonia ma za dużo słońca.?Nie wiem dlaczego posadziłam pod papierówką,ale kwitła,aż jakaś dzika trawa jej nie zagłuszyła i musiałam przesadzić.Trochę się bałam,ale pomału zaczęła wypuszczać pędy i zakwitła.
Witaj MARTO!
Cieszę się z tych bratków,ale będę musiała rozsadzić ponieważ rosną zbyt gęsto.Skrętnik skalny mnie też zadziwia.Właściwie kwitnie i kwitnie chociaż ma za dużo słońca i muszę ciągle lać wodę.
Dziękuję za życzenie zdrowia.Jakoś się trzymam i dla Ciebie też życzę zdrówka.
ANIU! Nie wiem czy omany wielkie,myślę,że takie średnie.Piwonii to już nie policzę.Martwię się ponieważ w tamtym roku kupiłam parę na przecenie i nie wiem czy coś z tego będzie bo były takie mikre,a ja się skusiłam.
Nie mam pojęcia jak szybko piwonie powinny kwitnąć,ale może tak ze dwa lata od posadzenia.

Chyba zależy też jak duże były sadzone.Miałam piwonie z nasion i w tamtym roku mi zakwitła,ale nie zwracałam uwagi ile czasu ona rośnie.Była to była.Jak zakwitła dałam dla synowej.
NATALIO z tego wygląda,że one niczego się nie boją.Jak byłam w Ciechocinku w listopadzie-grudniu to tam były całe klomby z bratkami.
Teraz jest tam moja koleżanka i dzwoniła,że też są bratki.